Украйна - Русия какво ви е мнението

Най-големия успех на крайно-десните движения в Украйна е през 2012г. - 10% (37 места в 450 местен парламент), през 2014 имат 7 места. В момента имат НУЛА представители, тъй като през 2014г. депутатите им си подават оставка. Нула места имат и през всички години от 1994г. до 2012г. с изключение на 1998г. когато отново имат колосален успех, като вкарват един депутат.

Толкова за измислената "нацификация" на Украйна и нуждата от "денацификация". Удобни приказки, които да са повод за военни действия.
 
Последно редактирано:
Да увеличиш числеността на бойните машини у противника, посредством пленените твои такива е нещо БЕЗАНАЛОГОВО както биха се изразили руснаците. Безаналогово както да "превземаш" летище към 15 пъти, само за да може да те направят на тюрлюгювеч след всяко "превземане" и да загубиш за месец и половина двуцифрен брой генерали.
 
Потърсете как приемат украинските бежанци в братска Полша. В спортна зала на походни легла.
 
Война м/у Русия и САЩ би се водила някъде наоколо из Европа.
Тук американците имат някоя и друга пръдлива базичка, тоест никакъв шанс да направят каквото и да било.

А европейците вече са се посрали от шубе.

Демек война ше има само ако Путин пожелае.
 
@Blinky, @coolice, как се процедира с този?
Ще може ли репорт, за да ги видим къде са и съответно ако не са по правилата да с изтъркат. Или ще трябва с кула да вадим стъкленото кълбо? :)
 
За какво се налага да занимаваме администратори ?!?!?!? Задръжте личните нападки един към друг за себе си (не си изпускайте нерви), не е нужно да си разваляме отношенията заради мненията си. Все пак сме тук за да вършим и бизнес (не само да изказваме ммението си).
 
Сега открийте десетте разлики.

War against Ukraine: motorcade and pro-Russia demo
VS.
#Hanover Ukraine supporters outnumber pro-Russians in German protests #Hannover

hnz1mtqdpus81.jpg
 
Да си дам и аз моите пет пари, че в големи теми с над 300 страници как да не се запише човек.

Според мен това, което живо се интересува ЕС е изсмукване на работна сила от Украйна, разширяване и утвърдяване на влиянието до където е възможно сега и веднага.
Дават оръжия, правят се на съпричастни, но с даването на оръжия на по-слабата страна в конфликта е пределно ясно, че единственото, което се случва е да се удължи времетраенето му, да се доразбие страната, което да генерира няколкогодишен поток от свежа работна сила в посока Европа.
Зеленски е маршируващия водач на тази инициатива. Няма обяснение защо лидер на страна, която е няма как да се справи с толкова голям противник ще прави всичко възможно да удължава конфликта, вместо да седне на масата за преговори и да реши нещата там. Вместо това, изнудва (с помощта на кръгове от ЕС) страните, които все още не му изпращат оръжия и призовава цивилни граждани да взимат автомати с цел оказване на съпротива. Това за мен не е президент, а марионетка, която направи всичко възможно да се стигне до конфликт с Русия.
Докато това се случва се отслабва и икономиката на Русия до някаква степен и също така държавата се изолира допълнително. Идеята е да се разклати властта на и около Путин, чрез предизвикване на обедняване на населението в страната. Това е водещата цел на САЩ - изолация за Русия, замяна на Путин и хората около него от власт с удобни на "демокрацията"/САЩ хора. И ако това се случи изцяло за сметка икономиката на ЕС - още по-добре за САЩ. Този съюз не им е полезен силен, а в позиция на подчинение и обслужваща интересите страна (което и в момента се вижда).

Никой ама никой не го вълнува човешкото страдание, неправдата. Играят интереси и от това лицемерно ръкопляскане на политици в ЕС, ходене из Киев като освободители (въпреки, че руснаците по собствена воля се изтеглиха) и целия театър....повдига ми се.
Тази седмица се разпратиха въпросници и започнаха совалки за присъединяване на която страна от Източния блок е останала неприсъединена към ЕС. Отново въпреки предупрежденията от Русия.
Днес по обяд от Германия по новините пак текат призиви и упреци от въшната министърка към България, че бавела видите ли процедурата за присъединяване на Северна Македония и Албания.
Вместо да си погледнат галопиращата инфлация, задаващата се катастрофа през есента по отношение на енергийни и продоволствени ресурси (които кризи сами предизвикаха), тръгват оръжия да изпращат, съюза да натискат на всяка цена да се разширява.

Ако ни управляваха мъдри хора (не говоря само за България, а като цяло за ЕС), които се интересуваха как страните да се възстановят от щетите от Ковид ограниченията и пак да се тръгне към подем, биха могли да подходят така:
- Украйна част от НАТО ли е? Не е. Значи няма нужда да се намисаме във военен конфликт. Просто НАТО няма работа там.
- Украйна част от ЕС ли е? Не е.
- ЕС военен съюз ли е? Не е - значи няма нужда и не трябва да се намисаме във военен конфликт чрез пращане на оръжия и боеприпаси.
Единственото, което можеше и трябваше да се направи е да се осигурят хуманитарни помощи, подслон за бежански потоци и толкова.
Конфликта, който си го е предизвикал и с каквито средства може, да си го решава.

Някой ако каже - "да ама ако атакуват България друга песен ще пееш". България за разлика от Украйна е част от НАТО и може да иска и очаква военна помощ от съюза, в който участва (друг е въпроса, че с и без такава помощ докато гъкнем и сме приключили). Членството ни в съюза има възпиращ ефект за страни, които не са част от него, тъй като една атака срещу страна членка би отвързала ръцете на Щатите за действие.
 
Последно редактирано:
Римайнде, машино, от около 30 часа май не си излизал офлайн, да не вземе да ти стане нещо? После кой ще ги тормози тия тука? Легни, поспи малко, навий си будилника, стани, пий ено кафенце и пак ги почвай:D
 
Днес по обяд от Германия по новините пак текат призиви и упреци от въшната министърка към България, че бавела видите ли процедурата за присъединяване на Северна Македония и Албания.
Вместо да си погледнат галопиращата инфлация, задаващата се катастрофа през есента по отношение на енергийни и продоволствени ресурси (които кризи сами предизвикаха), тръгват оръжия да изпращат, съюза да натискат на всяка цена да се разширява.
Ето го отговора в подчертаното (от мен), много точно си го казал. Но не е достатъчно.
Ако ни управляваха мъдри хора (не говоря само за България, а като цяло за ЕС), които се интересуваха как страните да се възстановят от щетите от Ковид ограниченията и пак да се тръгне към подем,
Не се интересуват, но не защото са глупави - кой би било толкова глупав, че да не разбере нещо, което и обикновени неспециалисти разбират? Те се интересуват от точно обратното на възстановяването (макар че плановете се наричат възстановителни). Така че от тяхна гл.т. всичко тече по план. (Който се интересува, разбира, или поне доста се досеща, че това е едва началото на многопластова и доста по-дълбока криза, от която ковид ограниченията бяха първият етап, и която ще засегне широк, а не само бедния слой от населението. Наистина ли големите специалисти и отговорни лица не го разбират? Съмнявам се, изглежда сякаш го търсят.)

Сърце не ми дава да пропусна да го кажа, само така, за спорта:
Аз нали си казвах още през 2020 (а тук - от 2021), че нещо такова има да става?:D
(Още сме в ниското на меката част, вервайте ми.;) )
 
Санкциите бачкат, ама в обратна посока :D

 
Да, точно по тоя начин е разсъждавал и Хитлер.
Значи, ако искаш нацистите и нацизмът като идеология да бъдат напълно унищожени, си Хитлер???

Има логика. Легена наистина се изплиска.
 
Колко от евроатлантиците в темата, а и изобщо всички, знаеха за това?

Сега мразим, щото така ни е казала една далечн държава, която НИКОГА не ни е била от каквато и да е помощ.

 
 
Ето ги българските анти-нато и про-путин активисти. Добре че още има будни хора, България е жива !



Нанди, това ти ли си ?
Дали съм Елена Гунчева? Не съм? Дали съм някой от ромите? Не съм.:)

А ти жалък ли си в опитите си да оправдаеш симпатиите си към фашистката доктрина? Плачеш ли още за азовците? Да пращаме хуманитарна помощ - носни кърпички? :)

Ремандера май беше направил сравнението между био лаборатории и химическо оръжие. Е такова ви е нивото - папагали.

Правете разлика между химикал, който действа в една контролирана зона и патогени, причиняващи ужасни смъртоносни болести, които могат да доведат до масова зараза на огромни групи от хора.
 

Горе