Украйна - Русия какво ви е мнението

Още някой може ли да изпрати тази статия? Като я пращате, четете ли я или само заглавието? Доста удобно са изкарали само някои акценти от оценката на МВФ. Докато се очаква световна рецесия, всъщност Русия вече е в такава, просто се е смалила с 2,5 пункта заради високите цени на петрола. С две думи казано, положението е зле но не толкова колкото се е очаквало. Справиха се с това да не допуснат банкова паника и стимулираха вътрешното търсене, факт но това не значи, че са цъфнали и вързали.

Извинявам се, че ви развалих кефа.

"за Русия не предстои възстановяване". Всъщност МВФ ревизира надолу руския растеж през 2023 г. с 1,2 пункта по-ниско от априлската прогноза за свиване от 3,5%.
Ми като не е вярно що се палиш толкова? До сега трябваше Русия да е фалирала 50 пъти май Всички ала бала до тук показаха само самоубива ето на евро икономиката. Реването на висок глас не променя нищо от това, че не има се получават нещата. Обясненията тип семинар за лапни шарани си ги спести. Това, че не виждате реалната картинка или се правите също не променя нищо.
 
Ми като не е вярно що се палиш толкова?
Ти четеш ли изобщо какво се пише или си переш, като латерна каквото си знаеш? Русия беше на косъм да фалира но "Справиха се с това да не допуснат банкова паника и стимулираха вътрешното търсене, факт". С тая статия се опитва да се внуши, че Русия е цъфнала, а Европа умира, а то изобщо не е така. Русия вече е в рецесия, а Европа и Запада тепърва се очаква такава. Това нито ще е края на ЕС нито ще има някакъв грандиозен колапс, напротив. Проблемите на Москва в технологичния сектор тепърва ще започват. Ще видим какво ще стане в дългосрочен план, когато цените се нормализират и Европа мине към други източници.

В момента ги крепи това, че цените са високи, защото продават на безценица към Китай и Индия. Руският внос се срина с над 50% през последните месеци. Срив има и в потребителското харчене и продажби, -20%. Има масово напускане на висококвалифицирани работници заради оттеглянето на редица бизнеси, такъв ресурс не може да си добавиш от днес за утре, а ефекта му ще е дългосрочен.

Та сега като ще умира Европа, ще бачкаш ли още у Англията или вече се ориентираш към благоденствие в Москва ? Гледам, че виждаш реалната картинка, затова те питам, взимаш ли мерки ?
 
Ще видим какво ще стане в дългосрочен план, когато цените се нормализират и Европа мине към други източници
Би ли пояснил? Кога ще се нормализират цените и към кои други източници ще мине Европа? Благодаря!
 
Истинският мъж е великодушен и в никакъв случай не е злобен.
Е не съобрази ли че това малко обидно идва и за Етера, и за мене :(

Айде, аз поне еродиция имам и компенсирам донекаде, ама тоя другия... :rolleyes:
 
Е не съобрази ли че това малко обидно идва и за Етера, и за мене :(

Айде, аз поне еродиция имам и компенсирам донекаде, ама тоя другия... :rolleyes:
Вие и двамата не сте злобни. Неговото е просто избухлив характер, но в никакъв случай не е злоба.

Ти пък си просто дразнител. Ерудиран, което прави дрязгите по-интересни.
 
Това нито ще е края на ЕС нито ще има някакъв грандиозен колапс, напротив.
Много ми е интересно какво ще стане с ЕС като от Брюксел наредят на Орбан примерно да си сподели газа с прибалтите ...

Проблемите на Москва в технологичния сектор тепърва ще започват. Ще видим какво ще стане в дългосрочен план, когато цените се нормализират и Европа мине към други източници.
Всичките тези санкции краткотрайно (или не чак толкова) естествено ще се отразят на икономиката. Но да не стане както е казал народът "Искаше да му избоде очите, а му изписа веждите".

До сега руснаците за доста неща я караха по схемата защо да произвеждаме, като можем да си го купим. Дали ще са технологични проблеми или в дългосрочен план голям стимул за икономиката не се знае. Ще ти дам само два бързи примера.

Природен газ: В момента доставят мазен (не рафиниран), примесите в който сами по себе си суровина за доста производства. И чак след извличането им отива за гориво. Познай дали има такива във втечнения газ. След като се затоплят отношенията те вече ще си ги усвояват сами и това което изнасят ще е само за горене без бонусите.

Инертни газове: До сега изнасяха суровини за производство на 25-30% от световното. Само че вече започват те да си ги произвеждат. И пуснат ли готовата продукция ще е на съвсем друга цена. Хелоуу скъпи чипове. А суровините в момента могат да се продават навън само с изрично разрешение на правителството за всяка сделка.

и.т.н. и.т.п повече ме мързи да пиша
 
Ма верно ли, бе? Що не видиш провокациите, които са предизвикали псувните? Озапти си лекетата и тогава ще се държа като дама от френския кралски двор. Показала съм, че мога всякак. Работим с материали на клиента.
И въпреки всичко жената ли първо трябва да почва спуванвто. Явно нещо съм стък им дъ Тайм :) И аз това писах, ако не искате такива сцени, просто не се дразите. ;)
 
И въпреки всичко жената ли първо трябва да почва спуванвто.
Абе, човек, ти сериозно ли? Я върни страницата и виж кой започва пръв. Никога, повтарям никога за 8-годишния си престой в тоя форум не съм нагрубила първа когото и да било.

Отговарям на тъпи обиди, защото още в началото научих, че това е единственият начин. При всичките ми репорти, ти си си чесал макарите. За мен това е работеща формула, защото скоро дразнителите спират да ми се катерят по главата.

И като казваш ''не се дразнете'' се обърни директно към двамата дебила - бързия и глухия.
 
Та сега като ще умира Европа, ще бачкаш ли още у Англията
Англия няма нищо общо с Европата, показната им политика на световната сцена е много далече от реaлната картина на вътрешната и задкулисната им такава. Алабализмите дето повтаряш дума по дума на телевизонните и форумните експерти няма да направят ситуацията по-истинска.

ЕС умря преди няколко години. Това момента е фасада и все по-безумни опити да се замаже положението. Русия няма да цъфне и върже, но много по-лесно ще премине през тези катаклизми отколкото разглезения западен свят.
 
Последно редактирано:
Кажете кво мислите за самолетите, оставете псувните сега. NGAD програмата я върнаха и 2030 - след 8 години може да видим нещо, въпроса е какво?

След f-22 много ми е интересно какво могат да изкарат, и то като шесто поколение, като никой дори не знае какво значи 6то поколение самолет...

И дали за в бъдеще самолетоносачите всичките ще минат на Ф-35втория и третия вариант или се прави нещо друго? Щото от самолетносач ги изтрелват за 2 секунди ( с катапулт ) , дали ще мигрират изцяло към Ф-35?
 
Последно редактирано:
Абе, човек, ти сериозно ли? Я върни страницата и виж кой започва пръв. Никога, повтарям никога за 8-годишния си престой в тоя форум не съм нагрубила първа когото и да било.

Отговарям на тъпи обиди, защото още в началото научих, че това е единственият начин. При всичките ми репорти, ти си си чесал макарите. За мен това е работеща формула, защото скоро дразнителите спират да ми се катерят по главата.

И като казваш ''не се дразнете'' се обърни директно към двамата дебила - бързия и глухия.
Това ми звучи като първи клас голямото междучасие. :) Но да зарежем това, мислиш ли, че е нормално да влизате с псувни? И то доста тежки. Кога да храниш някой с такива обиди е било печеливша формула? Както написах, явно съм изпуснал тренда. :)
 
Руските тролове ви въвличат в спор, който няма как да спечелите. Ясно е, че Пупин използва природните ресурси като оръжие. Но темата е за войната в Украйна. Дали ще са САЩ, Германия, Русия или други, всяка атакуваща държава нападнала друга с причина "гълъбите пренасят зараза" трябва да бъде осъдена от всяко общество с IQ над 49 в 21 век.
 
Последно редактирано:
Както написах, явно съм изпуснал тренда
Изпуснал си много неща и много отдавна. Никога не ми беше хрумвало да псувам хора по форумите, докато не видях, че тук няма модерация за обиждащите и трябва да се оправям сама.

Дали ти прилича на 1-ви клас или на родилното си е твой проблем. Влизаш с каквото можеш, когато някой ти се е метнал на главата, а игнорът не помага. Повярвай ми опитах да го игнорирам - засега псувните дават резултат. ;)

И вместо да го даваш нищоприказчик, виж постовете от сутринта и опитай (ако можеш изобщо) да прецениш кой провокира псувните и доведе до безсмислено дърляне. Нещо, което изобщо не съм търсила.
 
@contra
не знам чемтрейлс ли е, изобщо какво е и не претендирам и да знам. Но има сериозни индикации, че почвата е заразена и това се разпространява.
 

Горе