PayPal промяна в условия - внимание!

Всъщност една от най-важните причини да използвам PayPal е, че ако бъда измамен по някакъв начин, било то нарочно или не.. те се заемат с пълното удостоверяване на цялата налична информация и отсъждат ( като най-често връщат парите на пострадалия ) и "измамника" получава предупреждение.

Не знам за друга такава компания, която да покрива до такова ниво потърпевшите от измами.

Предполагам, че за дезимформация се счита набирането на средства под някакъв вид "дарения" с неяснота, как ще бъдат харчени и за какво ще отиват, което напоследък става много популярен метод за измами в FB
Те не само, че отсъждат в полза на даващия парите, ами май го правят и без да четат доказателствата.
Аз използвам пейпал и страйп като разплащателни методи при мен и получавам десетки хиляди транзакции през акаунтите си. Тъй като при мен всичко е направено мега ясно, за да нямам оплаквания, то диспутите са сведени до минимум. За около 50к транзакции имам 11 диспута, като 10 са в страйп и са спечелени и 1 е в пейпал и го загубих. Изобщо не се изчетоха доказателствата, които ми се изискаха и сумата се върна на човека. Но от потребителска гледна точка наистина май са единствените, които отсъждат главно в полза на потребителя. То така и трябва де.
 
Е как точно eBay ще сменят с нещо PayPal, според си наясно чия собственост е PayPal. :)

Бате, пазарният дял на Ebay е незначителен с нещо от сорта на 2%. Amazon държи 13% за света и около 60% в САЩ.

Може и да не знаеш, но Paypal беше част от Ebay. Откакто се разделиха потъна. :)

Нека си го говорим след някоя друга година. Едно време и Moneybookers бяха лидери, ама нещо не се чува нещо от тях.

Moneybookers е създадена през 2001г. и се ребрандира на Skrill, а Skrill ги купи Paysera. Т.е. Moneybookers на практика е Paysera и затова няма да чуеш нищо за тях. Paysera и Skrill са популярни колкото Revolut - демек не са.

Paypal е създадена през 1998г. и от почти самото начало е един от лидерите, а след като купиха Xoom революционизираха преводите на пари и обработката на онлайн разплащания.

Изобщо няма база за сравнение. :) Не казвам, че са добър избор, но всички ги използват и това им дава огромно предимство.
 
Една от идеите е да се смачкат хората, които се борят за свобода и независимост. Те главно се издържат на дарителски принцип, чрез дарения през PayPal, като сайта в подписа ми.
Явно не им се получи този път
 
Последно редактирано:
Накратко ако PayPal преценят, че разпространявате дезинформация имат право да задържат до $2,500 за всяко нарушение. Какво е дезинформация е доста сиво и се решава от компанията.

Не е нещо ново.. Пейпал от години точат бизнеси с милиони долари от цял свят, благодарение на измислените им AUP политики :)

Всъщност, дори и да имаш само едно нарушение, все пак ти точат сметката до нула, практиката е да използват $2,500 като претекст за това, че си им нанесъл някакви си 'damages' на компанията, нарушавайки AUP политиката.

Абсолютно цялата им легална документация е устроена така, че да имаш минимален шанс да си върнеш парите в такъв случай. Съвсем друга тема е аутсорснатият съпорт, при който ако се опиташ да потърсиш помощ, се оказваш в омагьосан индийски кръг или си обсипан с canned responses.

Аз на всеки бих казал да стои далеч от Пейпал, освен ако Мъск не реши да си го върне..
 

Горе