МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

happyslacker

New Member
МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Киберпрестъпленията са сериозно предизвикателство пред МВР, затова е удвоен съставът на служителите, които се борят с тези престъпления, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, който присъства на форума, цитиран от "Фокус".

"Компютърът вече е оръжие и средство за извършване на престъпления чрез интернет", каза от своя страна началникът на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП Явор Колев, който изтъкна, че потребителите на интернет в света са 2,2 млрд.

Заместник-посланикът на САЩ у нас Сюзън Сатън пък заяви, че България трябва да бъде похвалена в борбата си с интернет педофилите и с нелегалното сваляне на информация. В МВР има решимост за борба с тези престъпления, допълни Сатън.

Между другото какво стана с темата за сменените приоритети на МВР?
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Да не би експертите от ГДБОП да са кракнали форума? Те легално не могат да го контролират, защото е хостнат в Канада, може да са прибегнали до нелегални методи :)
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Този герберски кошмар ще свърши по-зле и от виденовата зима. Помнете ми думата. Разликата този път ще е, че хората ще са не само гладни и разорени, но и репресирани, както и цензурирани. Според мен до края на управлението на ГЕРБ в България вече ще има ясно изразени дисиденти, някои от които ще се наложи да бягат на запад. В България свободата на словото не е защитена от специален закон и това сега ще ни изиграе лоша шега.
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Демек казано на по разбораем език - Плащаме данъци, за да може да се пилеят пари за акции, в които се затварят сайтове, на хора, които едвам докарват една заплата с тях (да не казвам, че някой са фрии) и да се гонят 15-16 годишни деца, които ги водят за разпространители на портно, защото са качили разголена снимка пред огледалото по белю? Няма да опрекна тия, които са решили да пропуснат да отчетат част от доходите си. Този ресурс, който ще използват няма от къде да дойде освен от нас. И въобще не съм видял някаква сериозна престъпност да има в бг кибер пространството, освент тази която медиите налагат. Аме те имат причина, и аз да гледам как рекламодателя ми се ориентира към интернет и аз щях да храня и да плюя колко е кофти интернет. Ееее, нямаше да го направя, но искам да кажа, че реакцията на LOSER е на лице. В крайна сметка ще се потрошат пари на вятъра. Чак не знам какво ще се опитват да борят, тия едни тракери гонят няколко години и не могат да ги свалят, пък кибер престъпления ще предотвратяват.

Сега аз да ги светна какво трябра да гонят и ще им се води като заслуги. Важното е да те призне интернет обществото, че им помагаш, а не да пуснеш някакъв написане от теб PR на няколко продажни медии, каквито са повечето големи телевизии и вестници, да заблудиш народа (този, който не различава IE от Windows) и да си мислиш, че си си свършил работата. Това е кофтито в цялата картинка. Но когато 2ма, 3ма и нагоре независими сайтове, блогъри и др. от интернет общността кажат: "Да те направиха това и това, за това сега има засилване в това и това". Това е истината. Даже не знам тия бастуни от Европата как им отчитат резултатите, като до момента имат:

1. Опит за сваляне на Замунда и Арена, ама нищо.
2. Един уж голям онлайн мол за контрабандна стока.
3. Интенрет библиотека, която уж била в разрез с интересите на авторите.
......ако някой има какво да допълни, моля да не се притеснява.

Малииииииииии, направо да се чудиш за какво им плащат заплати. :) Да, ти и аз им ги плащаме, не друг.

Боренето с кибер престъпността трябва да почне от тези, които пишат и разпространяват вируси, хакват сайтове, вредят на интернет развитието под една или друга форма. Като всичко това се осъществи с експерти в тази област. Поне такива, които знаят как се държи кутия на компютър (това е за тези, които са гледали филмчето със свалянето на интернет библиотеката, хахаха, голем смех беше, оня как държа кутуята на обратно, като попадия к**). Адски много неща има за правене, но не и гонене на некакви си сайтове и хора, които реално в ЕУ са повече от легални и законни. Дано поне хванат някой, който си заслужава да е наказан и глобен. ;)
 
Удвоения ресурс какво точно значи - досега са били двама подчинени на ЯК да чоплят семки, сега са станали четирима да играят 4-ка белот?
Вместо да се занимават с реални престъпления, само приказват глупости и симулират работа!
 
От: Re: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Удвоения ресурс какво точно значи - досега са били двама подчинени на ЯК да чоплят семки, сега са станали четирима да играят 4-ка белот?
Вместо да се занимават с реални престъпления, само приказват глупости и симулират работа!

да, така излиза. то работа има. тия вируси и хакове не се пишат и правят сами, но по-лесно е да отидеш да привикаш някой бг хостинг собственик и да му кажеш да махне някои сайт, за който си получил сигнал. после оди се обяснявай, че това е така, а не иначе. като им знам капацитета, май ще се блъска яко белота и от време на време ще се пуска по медиите некви глупости, как се борят с всички сили с кибер престъпността. а бе смешно е, но като се замисля, и не е толкова смешно, защото вчера пак едно приятелче имаше DDos атаки. леле, като се замисля, тия бастуни сигурно и това не знаят какво е.
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Не само да го удвоят но и да го утроят пак няма да има ефект защото Гоце Триперо Ага вече си направи Педофилската партия АБВ(Ан.си Бича Всякакви) под закрилата на НСО и Червената армия:lol:
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Жестоколярно. Евалата на нашите. Хахаха. Сега аз как разгадавам самата сцена:

В Бг фирмата със сървъра, който е бил заразен от Корея, работят идоти, които първата им работа ка стигнат до офиса си е да си включат FaceBook-а, за да види съседнакат Пенка дали е Like-нала последната му снимка как прави двойно бицепсово с 20КГ. Или по зле - отваря спортните сайтове, за да види колко е изкярил от Еврофутбол (това е в администрацията на една фимра, занимаваща се с горива). Та, пак към историята. Та, въпросният сложител си е стартирал дена както всеки друг, горе го описах (пиша сложител, защото го е сложил в последствие на цялата фирма), но от линк на линк, той попада на заразен сайт, в който компютъра му се заразява и там вируса плъзва по цялата мрежа, чак до сървъра. Но това реално не е от ония вируси, които сдухват мащините, а просто мауер даващ рут права на някой дръпнат от Корея да управлява както сървъра, така и всички машини, които са в мрежата. След като всичко е ОК за корейчето, той започва да използва тези заразени комютри, като реално си работят, но са "зомбита", които в повечето случаи се ползват за Dos атаки. През това време администратора на фирмата бие маймунката в мазето, където са го настанили. Но и той не е виновен, защото до колкото ги знам нашите фирми, не са си взели легални антивирусни, да не говорим за хардуерни решения за IT security. Като тези въпросните машини генерират (всеки по отделно) трафик към сайт и ли IP адрес, като не забият я хостинга, я сервъра. А базата, както я наричат е машината задала заявката към заразените - зомбита. Рядко се използват, за да се черпи капацитет от тях. На скоро се сблъсках с подобно нещо (DDos атаки), което означава, че това се случва всеки божи ден. Не знам какво му е новина. Даже едно админче от един хостинг ми каза, че това им се случва поне по 3 пъти на ден.

Не искам да омаловажавам това, което са направили нашите власти, но това се случва често и не мисля, че е новина. Новина щеше да бъде ако и оня там го отнесе. Тук какво, ще опандизат служителя за невнимание? Те всичките са такива - малко се лизгат извън задължения, с оправданието, че малко му се плаща и е недоуценен.

Това, което правителството може да направи е да закрие тази организация за кибер не знам си какво и да започне да налива пари в това да обучават хората, като се организират семинари, реклами и други подобни, защото каквото и да се прави повечето кибер престъпления се случват, защото потърпевшия го позволява. Или казано с други думи - необразован е и това го прави уязвим. Ако ви кажа, че 50% от приятелите ми имат антивирусна. Ако ви кажа, че само 10% от тях някога са пазарували онлайн. Ако ви кажа, че на 99% от полицайте, които ме спират по пътищата трябва да им обяснявам 20 мин. с какво се занимавам. Ако ви кажа, че 80% от познатите ми не вярват, че от интернет могат да се правят пари. Как ще реагирате? А после, измамени от еди какъв си сайт, хакнали еди коя си поща.
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Ако ви кажа, че на 99% от полицайте, които ме спират по пътищата трябва да им обяснявам 20 мин. с какво се занимавам. Ако ви кажа, че 80% от познатите ми не вярват, че от интернет могат да се правят пари. Как ще реагирате? А после, измамени от еди какъв си сайт, хакнали еди коя си поща.

Само не разбрах на какво основание полицаите ще те питат с какво се занимаваш?

Мен само веднъж ме е питало една пачавра от Държавна сигурност(ДАНС) какво работя и като му казах че трепа комунисти повече и не помисли да ми задава подобни въпроси. След това се свързах с адвокат а той с окръжния прокурор и сега тази мъстия копа на къра в Испания или мие чинии в Гърция където му е мястото.

Кой нормален човек може да стане доносник в ДАНС, освен ако не е педераст и са го вербували на сексуална основа или е копеле от някой социален дом без родители и респективно без изградена ценностна система?
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Само не разбрах на какво основание полицаите ще те питат с какво се занимаваш?

Мен само веднъж ме е питало една пачавра от Държавна сигурност(ДАНС) какво работя и като му казах че трепа комунисти повече и не помисли да ми задава подобни въпроси. След това се свързах с адвокат а той с окръжния прокурор и сега тази мъстия копа на къра в Испания или мие чинии в Гърция където му е мястото.

Кой нормален човек може да стане доносник в ДАНС, освен ако не е педераст и са го вербували на сексуална основа или е копеле от някой социален дом без родители и респективно без изградена ценностна система?
За да стигнем до това дали мога или не мога да си платя. Радвам се като ме питат, значи се интересуват от ПЛОДА НА МОЯ ТРУД. :)
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Защо полицай, който те спира на пътя ще пита с какво се занимаваш и има ли право?

А онзи служител на ДАНС на какво законово основание е питал с какво се занимаваш и на какво законово основание имаш право да го съдиш?
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Браво, тук в интернет пространството са истинските престъпници. Те са виновни за всичко, което се случва в нашата мила родина! Жалка история :(
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

А онзи служител на ДАНС на какво законово основание е питал с какво се занимаваш и на какво законово основание имаш право да го съдиш?
На основание чл. 108 от комунистическия наказателен кодекс (ако това ти говори нещо). Не съм го съдил просто се погрижих да си намери мястото.
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Чл. 108. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.

Чл. 108а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или пропусне нещо в кръга на неговите функции, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, ал. 1, чл. 216, ал. 1, чл. 326, чл. 330, ал. 1, чл. 333, чл. 334, ал. 1, чл. 337, ал. 1, чл. 339, ал. 1, чл. 340, ал. 1 и 2, чл. 341а, ал. 1 - 3, чл. 341б, ал. 1, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, ал. 1 и 3, чл. 350, ал. 1, чл. 352, ал. 1, чл. 354, ал. 1, чл. 356е, ал. 1, чл. 356з, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт - с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

(2) Който по какъвто и да е начин, пряко или косвено, събира или предоставя средства за осъществяване на деянието по ал. 1, като знае или предполага, че те ще бъдат използвани с такава цел, се наказва с лишаване от свобода от три до петнадесет години и глоба до тридесет хиляди лева.

(3) Предметът на престъплението по ал. 2 се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчужден, присъжда се неговата равностойност.

Не ми стана ясно какво общо има това с твоя отказ да кажеш какъв е произхода на парите ти (какво работиш).

Законът не ти дава право да "трепеш комунисти" (освен в някои специални случаи - самоотбрана, в случай на война когато изпълняваш законосъобразни заповеди и др.).
 
От: МВР удвои ресурса си за борба с компютърните престъпления

Много далече отиваш, никой не ме е питал за произхода на парите ми просто по времето на руското дегенератче Съргей имаше активно мероприятие срещу мен вследствие на антикомунистически изказвания в един форум и милиционерските пачаври от ДС се интересуваха с какво се занимавам....

Но това са теми за друг разговор и друг форум

EDIT:

Законът не ти дава право да "трепеш комунисти" (освен в някои специални случаи - самоотбрана, в случай на война когато изпълняваш законосъобразни заповеди и др.).

Прав си действащата в момента комунистическа конституция и наказателен кодекс дава право само на гавазите на червените терористи вече 66 години да пребиват и избиват Български граждани, Български полицаи, Български депутати, Български министри, Български прокурори и съди, Български лекари, Български деца.....

Само че ние Българите не признаваме техните закони и тяхната конституция и на репресията и терора отговаряме и ще отговаряме с репресия и терор
 
Последно редактирано:

Горе