Помощ, относно цените на нашите услуги

Нужно ли е повишаването на цените за нашите продукти?


  • Общо гласове
    8
  • Poll closed .

mqu

New Member
Здравейте,
пред голяма дилема сме, относно цените на нашите услуги.
Става въпрос за този сайт http://bg1.eu
цената на година за нормалният пакет е 10лв. /7$/
а най-скъпият ни пакет /Бизнес/ е 20лв. на година
Много наши потребители и приятели, ни казаха, че цените са прекалено ниски за това което предоставяме и по този начин, бъдещите ни потребители ще се осъмнят в качеството и сигурността на нашите услуги. Но от друга страна, на нас цените ни харесват, защото всеки който си вземе пакет, го приема за личен компютър с времето и не искаме нашите потребители да се чувстват неспокойно за финансовото си положение спрямо нашите услуги.
За това се обръщаме към вас за помощ. Според вас, как е най-добре да постъпим и ако има повишение с колко процента да бъде то?
/Добавих и анкета/
Поздрави, mqu
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

The server timed out

You tried to access the address https://bg1.eu/secure-index.php, which is currently unavailable. Please make sure that the web address (URL) is correctly spelled and punctuated, then try reloading the page.

Secure connection: fatal error (552)

https://bg1.eu/secure-index.php

Opera was not able to connect to the server. The server may be using the unsupported SSL 2 protocol, which is not considered safe enough for secure communication. The site owner should upgrade to TLS 1.0 or newer.
 
Oops! Google Chrome could not connect to bg1.eu
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Бил е паднал сървъра за малко. По темата... :)
 
При мен ааааааадски много се влачи. Сигурно 20 секунди се отваряше страницата. Прекалено много се тормози от беграунда на началната ви страница който е 450кб. Мен лично толкова тромави сайтове дори ме отблъскват и ги затварям на секундата. (Това се надявам да го възприемате като градивна критика)
Относно цените - не мисля, че ние сме хората които могат да ви дадат наклон на фуя :) Цената се определя на база възвращаемост на инвистицията, разходи, приходи и т.н. Ако мислите, че с тези цени може да постигнете желаната печалба, то не е никакъв проблем да ги оставите такива. Просто си направете елементарната сметка (ако вече не сте го направили) за вложено време, труд, заплати, оборудване и т.н.

Добавка: Проблема при първото зареждане не е само при мен. Виждам, че хоствате в щатите и там сайта се отваря за 5-6 секунди, но:
Лондон - http://www.webpagetest.org/result/110420_51_ETQX/
Асмтердам - http://www.webpagetest.org/result/110420_CA_ETRQ/
Франкфурт - http://www.webpagetest.org/result/110420_99_ETRS/
Париж - http://www.webpagetest.org/result/110420_2A_ETRV/
Резултатите са плачевни.
А и да, не виждам смисъл да прекарвате всички картинки през SSL, защото има допълнително бавене. Може да си ползвате стандартния протокол за зареждането на статичните файлове като css/jpg/png
 
Последно редактирано:
От: Re: Помощ, относно цените на нашите услуги

Благодаря. Ще приемем твоята критика и ще направим промени които ще се отразят позитивно на отварянето на сайта.
Възвращаемостта е горе доло на кантар с разходите които имаме, но сайта те първа ще се развива откъм посещаемост и потребители.
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

На мене като цяло ми се струва безсмислена идеята. Сори за директното мнение. Има ли интерес към това начинание?

Като препоръка мога да ти препоръчам следното:
1. Определи/Избери си таргет групата. (Услугата може да се използва са много неща по принцип)
2. Направи една реална оценка за платежоспособността на избраната таргет група.
3. Направи оценка на сложността по привличането на конкретния таргет
4. Сега си направи една сметка кое, къде, колко и как.
5. Подготви си план за действие по привличането на клиенти (маркетинг)
6. Тегли чертата и направи една финансова прогноза във времето и сумите които евентуално ще идват. Не забравяй фактора РИСК!
7. Разгледай какво си сътворил в предните 6 точки, ако все още имаш интерес и смяташ че си заслужава, премини към т.8
8. Реализация на т.5

Аз в момента не мога да разбера примерно какви клиенти очакваш? Имам чувството че си пльоснал там eyeOS-а и чакаш някой случаен посетител да си даде парите.
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Благодаря за информацията. Ще направим анализ.
Разработваме Eyeos вмомента за да стане уникален по себе си.
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Мен пък ме кефи идеята. Трябва наистина да се поработи още върху реализацията, но мисля че ще има клиенти ;)
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Гласовете в анкетата са доста интересни :)
 
А и да, не виждам смисъл да прекарвате всички картинки през SSL, защото има допълнително бавене. Може да си ползвате стандартния протокол за зареждането на статичните файлове като css/jpg/png

Ам security alerts дали няма да плашат хората?

Нищо не му е на ssl-a, ама да се хоства в щатите подобна услуга, а да се предлага за БГ е доста неподходящо. Вземи нещо поне на същия континент. Тя и самата система е мега бавна, аз ти казах вече. Не е решение да чакаш браузъра да кешира картинките.
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Според мен, ще е добре сайта да се премести на хост в България, а самата система да си стои на сегашният хост, защото тя като кешне един път няма да има проблеми с функционирането си за в бъдеще. Пробвахме с стандартният протокол за зареждане на CSS, но тогава браузъра писна, че на страницата има файлове които не минават криптирано и в следствие плаши хората това съобщение. Ще се погрижим за проблема като оптимизираме картинките /понижаване на качеството/ и ще обсъдим преместването на сайта на Български сървъри.

Интересно нещо е, че тествах с лаптоп на средна та дори слаба връзка с рутера и сайта се отваряше за около 2 секунди а системата работеше нормално.
 
Последно редактирано:
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

На пръв поглед темата ми прилича на нагъл пример за герила маркетинг.

На втори поглед е много инфо и ме мързи да чета всичко. Нещо като онлайн бекъп ако е - супер. Ползвам Дропбокс в момента, ама мисля да добавя и Backblaze (5 долара/мес.) за секи случай. Цените ви са нереално ниски и не ви виждам да оцелеете. Камо ли пък да ви вземат насериозно.

Като потенцален клиент казвам че да едитвам картинки или файлове в бекъпа не ме интересува, ама ако направите синхронизация като Дропбокса, 7 кинта на година са уникално добра оферта... Ако реша да се доверя.
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

В момента се довършва клипа, който ще е на началната страница. Знам, че има много мързеливи хора, които искат да цъкнат едно бутонче и цялото инфо да им се стовари пред очите в клипче с картинки и така нататък... Насочваме се към 100% увеличение на цените, които скоро ще влязат в действие /тоест от 10лв. на година ще стане на 20лв на година, което пак е евтино/. Аз лично ползвам системата за да съхраня лична информация, защото не един път съм патил от изгорял хард.
 
Последно редактирано:
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

А каква е гаранцията, че с вашата машина няма да се случи? Хардове си горят навсякъде. Също така никъде на сайта не видях телефона (гсм), адрес или името на фирмата която представяте. Аз имам нужда от такава услуга за "Online host-ване" на документи, но откъде да знам, че утре няма да закриете "фирмата" (фирма имате ли изобщо) и всичките ми документи да изчезнат в небитието (или да ги предоставите на конкуренцията примерно).
 
От: Помощ, относно цените на нашите услуги

Прави се ежедневен бекъп на файловете. Той се използва само при системни сривове или ако торнадо е минало през сървърното :D . Документите все още не са готови за фирмата, за това и не сме предоставили все още информация за нея.

Пс: Свалихме сайта за малко. Пробвахме да хакнем сайта по заобиколен начин и стана. Ще оправим бъкиите на EyeOs и ще го пуснем отново на линия.
 
Последно редактирано:

Горе