Има ли още печалба в сайтовете

От: Има ли още печалба в сайтовете

Ми не е задължително да висиш пред "Някакво екранче" вече има перфектни таблети с екран достатъчен за нормална употреба а все още сме 2014 да 2018 само времето ще покаже до къде ще се развият нещата.

Аз затуй си взех от тия лаптопи дето с едно движение се превръщат в таблет, 14" IPS FullHD. Да пробвам дали такава платформа е по-ефективна и дали ще мога по някакъв начин да си оптимизирам работата. Ся... по-забавно е на Hill Climb Racing примерно. Ама за нещо повече - бързо се изморявам от превключване на едно нещо с друго. Даже само от показване и махане на виртуалната клавиатура. Няма как на толкова малък екран да се хванат много неща едновременно и да са удобни за натискане, винаги има едно такова пространствено ограничение. Когато повечето движения са за преминаване от едно нещо към друго става отвратително.

А и обичам да си виждам таскбара, да знам всичко което съм отворил в даден момент. Което ако е налично при устройство с приложения, то се превръща в устройство с десктоп, както е нормално PC. Даже в Windows 10 в момента е така - приложенията вече не са на цял екран (по подразбиране) и по-скоро приличат на шантави програми с голям шрифт и големи бутони. Обикновени програми, само че пригодени за натискане вместо кликане. А след определен размер на екрана, кликането става по-удобно и ефективно. Погледнато от тази страна, ако си представим че първо на света са се появили телефоните и малките дисплеи, значи телефоните преминават към таблети, които пък преминават към компютри с десктопи. В този смисъл PC-то е най-новия стадий от еволюцията, а не телефончето.

Предимството на малките екрани е едно - преносимост. Но когато човек накрая си седне на .... не виждам причина защо ще избере малък екран пред нещо на което може да си свърши повече работа :)
 
От: Има ли още печалба в сайтовете

App пазарът също ще се пренасити; ще има нови "предприемачи" като много от хората тук, които правят приложения за по 50лв. с хостинга и с правопропорционално съотнощение ще е качеството. И в този ред на мисли, няма да изместят вече установения уеб.
 
От: Има ли още печалба в сайтовете

Профи нивото да направиш АПП е да го направиш на вече съществуващ сайт :) и докато съм гол под юргана да си го ползвам от Таблетката. Единствените май 2 - 100% АПП приложения е за Телевизионната програма и за Градският транспорт на М-тел, които ползваме с Надето ми :)

Всички други бяха обречени на неуспех

АААААА и да на inoreader.com - ама те имат сайт, но пък приложението им е невероятно и не е фалш и измама :) щото и в изработката на приложения вече има измаммници и лъжливи техники.
 
От: Има ли още печалба в сайтовете

Мисля, че най много се печели от сайт който предлага услуги.
 

Горе