Нулева цена при Opencart

Maverick

Well-Known Member
Имам следния въпрос. Правя магазин на опънкарт и имам продукти в различни размери. За да не пускам различни продукти с еднакво описание ги слагам на 1 място и с options слагам да се избират различните размери. Ако сложа стартова цена, трудно ще се ориентират хората кой размер колко струва. Остава ми варианта да сложа нулева стартова цена и при избор на определения размер да се изписва съответната сума. Обаче не ми харесва факта, че когато някой прелиства/търси няма да вижда цени. Какво ще ми препоръчате да направя?

версията е 2,1,0,1
 
От: Нулева цена при Opencart

Здравей,
Според мен най-удачния вариант е да правиш проверка и ако row['price'] == 0 да провери за опции към продукта. След това ги вадиш в 1 масив и ги сортираш по големина. Така когато продукта е с нулева цена в страницата с категориите примерно ще показва най-ниската цена от опциите.
 
От: Нулева цена при Opencart

Решението е добро, но нямам уменията да го направя сам. :(
По-скоро търсех препоръка за extension. Или евентуално ако има някоя вградена опция за което не се сещам.
 
От: Нулева цена при Opencart

Нещо такова няма ли да ти свърши работа http://www.opencart.com/index.php?r...info&extension_id=23070&filter_search=default

Ще го разгледам.


Слагаш цената на най-малкия размер за дефолтна всички други варианти са + на цената на основния продукт.
Да, но ми се обаждат по телефона и искат да поръчат за цената "+". Например най-малкия размер е 10 лв. следващия размер е +12 лв. и ми викат е нали цената е 12 лв. :) Та за това търся вариант да няма такива обърквания.
 
От: Нулева цена при Opencart

Стан правилно ти е казал какво и как трябва да се направи. За да ти показва основната цена +12 те лева, ще си сложиш един плъгин, мисля дори безплатен може да се намери, който сам изчислява добавената цена към основната и след избиране на определения размер/в случая вариант/ показва обобщената цена. От това по добре, здраве му кажи.
Ако и по този начин клиента ти не може да разбере колко трябва да плати, това не е клиента който ти трябва, защото с неграмотни хора па било то и клиенти трудно се работи. В повечето случаи след това възниква проблем с поръчката.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Нулева цена при Opencart

Разбирам проблема, то зависи от таргет групата ти но тъка е правилно да се направи.
Слагаш най-ниската цена и другите + , няма страшно аудиторията се възпитава. Не знам какво продаваш но тези запитвания няма да изчезнат на 100 %. Има раздел за тях в форума :)

Сложи си както казва Кирсен нещо да ъпдейтва цената при избор на опция, да си си вързал гащите.

Иначе подобни случаи ще има няма да е първия и последния, така че се стягай

ако не намериш читав модул за смяна на цената ми пиши на лично
 
От: Нулева цена при Opencart

Каква може да е причината да ми дава Invalid file type! като се опитам да инсталирам нещо през Extension Installer? Качвам .xml файлове.
 

Горе