Защо никой не успя да направи българска търсачка?

Е добре дай такъв пример. Някак си забравяш, че гугъл се конкурира индиректно за съдържание с големите медии така, че съзнателно да си осират алгото ме съмнява това ми е тезата. Дори и да са комерс всички резултати над 90% биват удовлетворяващи от масата и за теб това е проблем?
 
Вероятно и хората от едно приятелско разузнаване зад океана подпомагат такъв тип компании и за такива малки като нас не остава никакъв шанс .
 
По-вероятно, отколкото изобщо да не е така :D Иначе нямаше да са това, което са в момента ;)

Блеки, какъв пример да ти дам бре човек, ти не разбираш ли, че всяка една дума в българският език може да е пример :) Просто няма ключ по който да не ти дам пример, разбираш ли.. Стига сме си губили времето с глупости, не ми стана особено ясно, защо никой не успя да направи нещо популярно, явно остава като някакъв отговор - липсата на интерес от страна на юзерите :confused:
 
Всъщност, като изключим Русия и Китай, които са необятни пазари и има известна доза местен патриотизъм, имаш ли пример в някоя друга неанглоезична държава Гугъл да има конкуренция? Може би от там трябва да почнеш, не ми е известно държави като Франция, Германия и Испания, които имат в пъти нашия потенциал (и като брой население, и като покупателна способност, и като възможност за инвестиции, и какво ли не) да има сериозен местен конкурент.

Чисто и просто гугъл към днешна дата са адски добра търсачка, въпреки всичките им кусури, си е неоспорим факт.
 
Bing може би за САЩ, но с не много голям %, предимно заради Microsoft. :)

Няма друга държава, която да разчита на собствена търсачка или поне аз не съм чувал. Хитро е да се конкурира Google на големи пазари, но се иска и адски много ресурси. Говорим за сърч резултатите. Трудно е всички сървиси да им конкурират особено Maps, Drive, Analytics, Webmaster Tools, AdSense, AdWords.....
 
Всъщност никой не знае зад Сергей Брин и Лари Пейдж дали няма някой гениален българин помогнал и дори да има дял и да се окаже гугъл частично български . А и се чудя къде има истински портал или инфо със наистина българските участия и дялове на търсачки,магазини,портали и подобни дори сега се замислям че няма точно инфо в кой град колко IT фирми има и къде им е адреса с какво се занимават , кой им е собственик ,контактуват ли тия хора и фирми един с друг ,има ли ги на капиталовия пазар , все пак това е цял отрасъл в икономиката .
 
Мда, реално си имаме такъв "заподозрян", а и в предвид, че нищо не се пише за него от цифра време, направо си скача в гошо фемили :p
 
Разликите с Русия и Китай е, че особено Китай е огромна държава. Гъга превзе всичко. С изключение на Русия и Китай.
 
Намеквам за Bebop Technologies купена от гугъл и имаща и българско участие.
И това е другата причина, когато някой нов изникне от нищото е въпрос на време големите да размятат пачките и да го придобият.
 

Горе