Започване на сайт от 0 знания

2 Намирам човек да ми пише статии,понеже аз не мога-въпроса е ще има ли смисъл от всичко ако сайта не струва и ако не мога да привлека трафик.


От въпроса ти става ясно, че не знаеш основни неща. Съвета ми е да отделиш време и да прочетеш всички теми във форума, има достатъчно теми, които да ти помогнат. И ако си за тази работа, ако те увлича, ще разбереш, че количеството трафик няма значение. Има значение дали ще умееш да продадеш този трафик.
 
Конкретната ми идея е на първо време да направя страница в ФБ на обща тематика където от време на време да пускам публикации от сайтовете си.Гледам ,че се предлага добавяне на фенове,мисля да поръчам около 30к.
Притесненията ми са ,че досега не съм имал и поддържал ФБ страници а и не съм по принцип активен в ФБ.Не искам да развивам страниците към самите сайтове защото не знам дали ще има смисъл от тях,а една комерсиална страница би ми свършила работа за какъвто и да е сайт за напред.
Въпроса ми е вие как виждате нещата и дали би имало смисъл от всичко това.

Колкото за четенето на теми,доста съм изчел имам доста и да чета,но добивам някаква представа а другото се надявам да ми стане по ясно в движение с практиката а не да разчитам само на теория.
 
По-добре се научи да правиш сайтове за клиенти - те да се мъчат да изкарват пари, а ти да правиш пари от тях. Това е стратегия, която 100% работи по-добре от правене на сайт от който мислиш, че ще изкарваш пари като го направиш.
Научи се да правиш обикновени фирмени сайтове и предлагай услугите си, има толкова начини да продадеш сайт на фирми, те са хиляди, все ще намериш 10 на които да направиш сайтове за символични пари, после да имаш портфолио с качествени неща и да вдигнеш цените.
От сайт за вицове ако изкараш повече от 100 лв на месец, ще те поздравя
 
Видях да ти предлагат и готов сайт на платформата на Блогър. Не искам да подкосявам оферти и да те отказвам от тях, но все пак като добър човек, ще те предупредя, че и там е тегава работа, ако желаеш да променяш, добавяш или премахваш някой неща. Трябва да пипаш по самият код на сайта, което си е трудно за един напълно начинаещ, макар и да има хиляди туториали в интернет. Ако все пак в бъдеще използваш Блогър, в този раздел https://www.predpriemach.com/forums/blogger-blogspot.40/ винаги може да задаваш въпросите или да потърсиш в интернет, макар и да видях, че спомена, че английския ти куца, което винаги може да се подобри.

Използвай съвета на @Странникът и прочети доста материал от тук, особено в раздела, който ти дадох и този тук https://www.predpriemach.com/forums/wordpress-Форум.41/, ако все още имаш хостинг и ползваш WordPress система.

С тези две платформи, ще ти е най-лесно според мен да си сглобиш сайт.

Другият вариант, според мен, който май ще е най-удачен за теб е да си създадеш една фейсбук страница за вицове, да намериш някой да ти нарисува малко фотоси за нея и да пълниш със съдържание. Ако може сам да работиш с Photoshop да речем, още по-добре за теб. https://www.godaddy.com/garage/smallbusiness/launch/connect-facebook-page-godaddy-domain/ - Домейна може да го свържеш със страницата си също, ето например ако си го закупил от Godaddy, как става номера. Има още доста информация, която може да прочетеш, как да набереш популярност и прочие. Да добавя само, че пари може да правиш и от фейсбук реклама, която ти да правиш срещу заплащане (Има цял раздел във форума с тази дейност). Другият вариант е да развиеш и в последствие продадеш цялата си страница.
 
Първо да благодаря за всички мнения до тук,някои бяха доста полезни.
Сега да попитам за мнение кой от двата сайта има смисъл да се развива,искам да започна с един и да видя какво ще стане.
сайтовете са
1. suetna.com
2. jenata.info
Идеята е да поръчам на някой 50-тина статии за да натрупам съдържание,да сменя темата ако някой предложи по пдходяща може и платена,но незнам ако сменя хостинга дали ще се запази,
да поръчам добавяне в директории -не знам дали е удачно но гледам че се прави,евентуално някоя и друга статия с линк в други сайтове,
ФБ страница -сегашната или нова(с идеята да е комерсиална и да се ползва и от други сайтове),разбирасе с закупуване на фенове ,но и тук не съм точно наясно дали ще стане и има ли смисъл.
Като цяло мисля да вложа 700-800 лв ,защото явно без инвестиция нищо няма да стане тъй като нямам нужните умения,според вас ще има ли смисъл и възвращаемост или по добре да се откажа и да си гледам нивите.
 
по добре да се откажа и да си гледам нивите.
Сам си отговаряш.

40-50 статии доникъде не стигат за сайт с общ характер. Това би свършило работа за нишов сайт.

Монетаризирането на БГ трафик също не е лесна работа.
 
Правя сметка че в suetna.com са 37 статии и още 50-тина като за начало след това по 2 статии на седмица,а за монетизиране ще мисля като проима някакъв трафик.
 
Правя сметка че в suetna.com са 37 статии и още 50-тина като за начало след това по 2 статии на седмица,а за монетизиране ще мисля като проима някакъв трафик.


Май ще се наложи да си повторя предното мнение, че не знаеш какво да правиш, не знаеш основни неща. За монетаризиране се мисли още в началото, преди да направиш сайта. Още от първия ден на работа на сайта, на покупката на домейна трябва да имаш ясен план как да печелиш пари. 2 статии на седмица са достатъчно за поддържане на обикновен блог, но за сайт е нищо, това е все едно изоставен сайт, на такъв сайт като твоя е нужно да има дневно минимум 5-10 статии.
 
Това с 5-10 статии на ден ако е наистина нужно то наистина май трябва да зарежа тая работа,ако съумявах да пиша сам съдържанието да,но да плащам за 10 статии всеки ден не знам дали ще има смисъл от всичко.Иначе за приходи AdSense , Adnow , продажба на статии с линкове и директна реклама - стандартните методи.Знам че не съм наясно с много неща и колкото повече чета разбирам ,че съм до никъде, но само с четенето мисля, че няма да стане и искам да видя практически нещата как стоят и без това сайтовете дето взех седят просто така и им изтичат домейните и хостинга,жал ми е да ги опусна и сигурно ще ги подновя поне да не е за нищо,ако не друго поне да се уверя че не ставам за тази работа и да си търся друга алтернатива.
 

Горе