Защо Etsy разкарва продавачите от България?

Разкажи ми още за етсърките :)
 
Това е да можеш да си пратиш стоката в техен склад в Щатите и да стои там и като имаш поръчки, те я вземат и пращат. Така ти не се занимаваш, а само правиш нещата и им ги пращаш еднократно. Предимството е и че все едно си американка.

Това е наложена схема при Амазон.

Има други начини да скриеш адреса си или по точно да си мислят че си местен. Пощенска кутия и телефон също ще свършат работа, даже си наемат "офиси" само и само да са представителни.

Предимствата на фулфилмента са времето и цената на доставка, кастъмър сервис ако не говориш местния език или по не искаш да правиш лошо впечетление. Също ако нямаме възможт да си наемем цял склад, то фулфилмента( поне в амазон) се плаща за използваното време и пространство. С физически склад разхода изчислен на база размер, а не колко е пълен. Също да не забравяме застраховката, струва доста и спестява доста. Аз лично загубих веднъж 2к поради факта че не си застраховах шипмент на реалната цена, склада се наводни където бяха кашоните и....

Да изпращаш 1-2 бройки на ден е ОК, но когато станат 100 нещата почват да се променят. Идва момент когато искаме да разрастнем портфолиото, но пък пик-пак-сенд дейността отнема все повече и повече време. Предполагам доста хора се претисняват , поради емоционалното мислене за разходите вместо да подходят логично и да намерят правилното съотношение разход/приход.

За амазон фулфилмента-цената и същата каквато всеки би платил на доставчик +/- 20%, но за сметка на това се спестява време. Голямото предимство идва от интернашанъл шипмент който е на цена половина на доставчиците, което си е голямо предимство. Да не забравяме, че Амазон отговаря за доставката и обезщетява ако я загубят и кастъмъ сервис на местния език.

Ибей също предлага интересна услуга GSP безплатна доставка на продукти продадени в западна Европа. Така че ако се продава през Ибей УК и осъществите продажба в Германия, Ибей ще ви поеме доставката до там( Германия) вие само трябва да си пратите продукта до центъра им, ако стоката се намира във фулфимент център разбира се. Единственото нещо, което трябва да се има предвид като проблем Амазон фулфилмет предлагат опаковане с техните логота на кашона и тиксото което облепва кашона. Ако продавате доста по евтино в Амазон а малко по-скъпо в Ибей може да имате ретърн и зяавки от амазон. Има хора и за стотинки си правят труда.
 
Ще взема да стана един етсър и аз, като гледам какви самодиви има по снимките...пък и сръчна в ръцете си е екстра в наши дни, дет повечето жени са толкоз еманципирани, че вече са забравили що са жени.
 
Прав си, но той говори за местни клиенти. А аз обсъждах идеята за фулфилмента. Трябва да се знае че пазари като Испания, Франция, Италия и Португалия имат страшно много продавачи от УК, а не обратното. Предполагам езика е причина за това, може и да греша. Има доста продукти които Амазон продава в УК за Х цена, а в останалите държави се намира за 3Х! Така че предполагам западняците без британците са съгласни на такива цени поради по-малката конкуренция.

Не мислиш ли че Ибей имат силата да си издействат по-добри цени от индивидуални продавачи? Аз мисля че могат и на половина да ги смъкнат, но има ли смисъл поне засега няма. С опасност да бъда набеден ще кажа че запада има още място за продажби(без УК де).
 
Добре съм, по-добре надуши на Мечо Пух лозунга :).
 
Fulfillment е услуга за онлайн и каталожни търговци.
С няколко думи фирма която складира стоката ви при поръчка обработва пратката и я доставя на клиента.
Мнозина изпращат стоката си на братовчед или брат в UK и при поръчка той я шипва от UK а той си ръководи магазина или профила от БГ.

Това е побългарения Fulfillment
Иначе си има сериозни фирми които се занимават с това.

Малко офтопик ако има някой от Русе който има интерес за подобен бизнес мога да предложа подробен бизнес план
 
Сметни си колко щеше да ти излезе shipping-а, ако беше вписал като отделен country Ireland еди си каква цена, за да провериш дали си прецакал buyer-а с GSP-то (overpayed shipping/duties/customs/taxes ЗА НЕГО от него платени в покупката) или не си го прецакал (и му е излязло slightly по-евтино, отколкото редовен Hermes/RM/Yodel/Parcelshop/DPD).
 
Златен си!!!

Даже се чудя още от къде разбра че е Ирландец!?!? :confused: По името ли?

Иначе е лардж летер, тоест секунд клас роял мейл £2.45, поне толкова ми е до Германия. Ще оптимизирам ебай я, да видим дали ще има подобрения в продажбите.

Научих много днес, Благодаря!!!

Честно, доста се претиснявам от интернешънъл шипинг.
 
Последно редактирано:
¦•••SHERIFA•••¦ по играх си да го оправя. Обаче когато вляза примерно в канадския ибей ми показва постидж какъвто е доместик. Понежа съм в УК затова ли ми излиза доместик, а ако бях в Канада щеше ли да бъде зададената от мен цена за шипинг. Предполагам съм прав ама все пак още едно мнение няма да ми е излишно.
 
Нещо се е обозил. До вчера бачкаше. Макар, че малко изкривени бяха цифрите там, но пак нещо, отколкото нищо.

А за CA eB – през eBay.ca като влезеш, сортирай по P&P най-ниска цена и задай random Canadian city pizza ZIP code задължително. Намери си listing-а и виж дали излиза с domestic visibility или international visibility (т.е. доста надолу, то зависи и каква конкуренция има по keywords). В него като влезеш, тогава му виж shipping-а със зададен CA ZIP колко ще излезе. Подобно после и през eBay.com.au, eBay.ie/.de/.fr/.es/.it/.ch/.at.
 

Горе