Отдалечено изтриване на база данни

Здравейте,

Идеята ми е, ако някой от клиентите не си плати (freelance) и нямаме договорени отношения - как мога да си оставя вратичка, чрез която да изтрия направеното от мен до момента, дори и да ми спрат достъпа до сайт, хостинг панел и прочие?

Поздрави
 
Не се поставяй в такава ситуация.

1. Взимай аванс
2. Развойната дейност се прави на твой сървър и клиента само гледа
3. Готовият продукт се предава след плащане
 
няма нищо което да скрепява по добре отношенията между хората, както аванса.
не падай до нивото на клиентоида да триеш бази, така или иначе той не може да се оправи по нататък без твоя помощ. а много фирми отказват да бутат чужд код
 
Здравейте,

Идеята ми е, ако някой от клиентите не си плати (freelance) и нямаме договорени отношения - как мога да си оставя вратичка, чрез която да изтрия направеното от мен до момента, дори и да ми спрат достъпа до сайт, хостинг панел и прочие?

Поздрави
Ако разберат за вратичката ще са много вбесени (клиент, друг програмист, пентагона) ;). Освен това вратичката може да бъде използвана от 3-то лице с цел дай и на Вуте да му е зле.
 
Това би било един вид хакерска атака. Не се занимавай. Както казаха, има други начини.
 
Това би било един вид хакерска атака. Не се занимавай. Както казаха, има други начини.

Никакъв вид хакерска атака не би било. По тази логика всяка програма, позволяваща инсталиране на демо и ползване определено време също е хакерска атака, че я спират?
@Torbalan Trolski е дал надеждно и работещо решение.
 
1. Замисли се дали тази вратичка ще работи, ако действително са решили да ти спрат достъпа? - клиента разбира какво е станало, подава сигнал на хостинга, разглеждат логовете, освен ако не се е усетил 1 месец по-късно и висваш след като запушат xploit-а и възстановят бекъп. Тук вече идва и един друг порблем - нарича се злоумишлено действие. Не можеш да докажеш, че ти си собственик на сайта / хостинга и си до там.
2. "нямаме договорни отношения" - голяма грешка - ти не можеш да докажеш, че клиента ти дължи пари, а той, че сайта е негов. Това може да се случи само ако си решил да я караш в сивия сектор, ако мине номера.

Задай си следните въпроси, ако искаш отговори тук:

- защо би работил без договор с неизменна част от него техническо задание?
- защо би предал завършен проект на клиента преди да е платил?
- защо клиента не би ти платил?
 
Благодаря ви за отговорите,

Всички неща, които сте написали са ми ясни, просто ситуацията го изисква, тъй като доработвам започнат проект с трудни за комуникация клиенти.

Аз самия не съм човек, който удобрява и би използвал подобно нещо, но както казаха по-горе - понякога ситуацията го изисква.

Ако някой има нещо все пак, ще се радвам да го чуя/видя :)
 
Добрите договорни отношения са винаги по-лесният начин.
Но все пак :)
Промените, които правиш ги капсулираш в обекти. Може и без тах, но така е по-гъзарско. Тези файлове ги разполагаш на твой сървър. Пишеш си 5 реда код на пхп, който да сервира тези файлове. Напиши го добре, да не вземе да сервира файлове, които не искаш. В клиентският скрипт си теглиш файла, който ти трябва през ХТТП (file_get_contents, curl, etc), кешираш и след това евалваш. Така по всяко време може да спреш кранчето. Когато ти дадат парите просто качваш фаловете при тях и ги инклудваш. Реално не е нужно всички промени да са така направени, може само най-важните. Практиката показва 1-2 стратегически обекта са напълно достатъчни. Естествео клиента ако се светне за схемата може да си ги дръпне преди да ти е платил. Но реално е малко вероятно. Ако можеше да го направи сам щеше да си прави промените.

Все пак помисли, дали не може по мирният начин.

Поздрави.
 

Горе