Така се прави - Един готино направен мейл за поръчка от сайт

testkiwi

Well-Known Member
Гледам някакъв сайт за бири дето ти пращат в кашонче всеки месец и си викам - перфе за офиса, хитро е и си поръчвам веднага. Сайта нещо куца ама викам, айде да видим.

Получавам ей такъв мейл, с който вече почти съм сигурен, че ще се абонирам на месечна база - много готино измислен, вместо някакъв сухарски мейл. Много ме изкефи, а и за първи път виждам някой така да го е направил :D

Гледайте:

==================================================================

Здравейте, Георги!

Поръчката Ви от клуба Beery.bg е потвърдена. Честито!

Номерът на Вашата поръчка е: ---

Използвайте го, ако искате да проверите кога ще доставим пратката Ви.

Малко преди да Ви изпратя този имейл, се чудех как може толкова много хора досега да са поръчвали кашони с бира от нас, а Вие още да се ослушвате. Но вече поправихте тази несправедливост. Поздравления!

Да Ви кажа честно, Георги, бях сигурен, че ще поръчате от Beery.bg. Даже се скарах с Алекс, нашия счетоводител, защото не искаше да Ви издадем фактура предварително...

Шегата настрана, с поръчката си доказахте поне три неща:

Първо, Вие сте изключително интелигентен човек. Все пак поръчвате от Beery.bg, а всички такива хора са просто супер умни.

Второ, изглеждате чудесно. Не сме се виждали, но е така. Всички хора, които обичат да пият бира, са красиви. Вие обичате да пиете бира. Значи и Вие сте красив човек!

Трето, Вие доказахте, че помагате на родната икономика. Само Вашата поръчка ми липсваше, за да наема допълнителен човек в склада. Вече мога да го направя. След като този човек премине нашето експресно тримесечно обучение за това как да подрежда бирата за клиентите ни като Георги, той ще може да Ви изпраща следващите кашони.

Междувременно поръчката, която направихте, в момента се подготвя от екип от десет души. Осем от тях носят чисти, бели ръкавици и държат по една от редките бири, които избрахме за Вас. Деветият много внимателно ги насочва към специално разработения за нас (и вече известен) кашон и тихо пее хвалебствени псалми. Десетият (аз) Ви пише този имейл.
След като опаковаме поръчката Ви, на посочения от Вас адрес, куриер на фирма „Рапидо“ ще достави кашона с бира съвсем скоро. Предварително сме се убедили, че той със сигурност няма отварачка у себе си*.

Георги, след като се насладите на чудесните ни бири, искам да Ви помоля за малка услуга. Пишете ми на [email protected] дали те са Ви допаднали. В същото време можете да направите и следващата си поръчка. Уверявам Ви, че никой не я иска по-силно от мен и деветимата колеги в офиса на Beery.bg.

В случай че искате да получавате нашия кашон с превъзходна бира всеки месец, защо не спестите пари още сега, като преминете на абонаментен план тук? Все още не е късно! Не забравяйте, че за разлика от мобилните оператори, нашите абонаменти винаги срещат одобрението на клиентите.

Желая Ви от сърце чудесни мигове със специалната селекция от осем изключителни бири в кашона на Beery.bg!
Емо

П.П.: Всички колеги са леко поизтощени от незабравимите емоции, които ни донесе Вашата поръчка. Затова, ако обслужването дотук Ви е допаднало:
  • разкажете на приятелите си,
  • пишете ни във Facebook (https://www.facebook.com/beery.bg),
  • споменете ни в Twitter (https://twitter.com/BeeryBg),
  • или просто се покажете на прозореца и извикайте колкото можете по-силно “Обичам Beery.bg да ми носи бира!”.
П.П.П.: Връщаме се отново при имейлите и телефоните, за да чакаме поръчките на всички приятели или роднини, които насочите към нас. Ще им обърнем почти същото внимание като на най-любимия ни клиент – Георги :)

* Даам, нашите бири са силно изкушаващи...

==================================================================

Хитро е яко, не го приемайте за реклама, макар, че идеята с бирата е добра!
 
бира лесно се рекламира

а я се пробвай с прах за пране и дамски превръзки

Е, да, но това го виждаш след като си поръчал :D Хареса ми отношението към клиента, сега не се съмнявам, че и биричките ще са добри, макар да помислих малко преди да поръчам - 50 лв. за 8 бири.. Ама сега ако опаковката също е хубава, бих ги давал с кеф, защото хората са се постарали от мейла до кутията. Трудът трябва да се цени, ако са се постарали - ще е хубаво да се оцени.

Всъщност съм започнал да ценя усилията на хората, та в този ред на мисли - нека споделя и за едно друго място, което намерих и момчетата се стараят супер много - една месарница, ама не сте виждали такава готина месарница и отношение
https://www.facebook.com/kotlet.bg/?fref=ts

Посетете, няма да съжалявате. Сега като дойдат бирите, минавам и през тях пак да купя ядене и си ям с кеф.
 
За мен всичко това е малко лицемерно, по-добре нещо искрено:

"Здравейте Георги, сега ще ви направим малко четки, ще извадим и куп други номера от ръкава, като целта ни е единствено и само портфейла ви, но за съжаление за да стигнем до него трябва да спечелим доверието ви.

Първо ще погаделичкаме егото ви, ще вкараме нещо патриотично, ще ви накарме да се почувствате полезен, че правите добро и на други хора, разбира се ще пуснем и тънка шегичка, ще ви похвалим, ще ви направим комплимент, ще ви накараме да ни почувствате близки все пак сме от една партия - бирената, но не забравяйте, че целта ни е единствено и само портфейла ви, така че извинявайте ама трябва да подпишете едно договорче тука за абонаментче, все пак ви направихме толкова четки и ще се почувствате виновен ако не го направите."

На мен лично ми е малко прекалено изкуствено, то не пречи номера да минава де, явно има нова мода вече вместо минерална, биричка за офиса:)

Идеята е добра иначе, използвани са всички психологични техники за въздейтвие на масите, подарък само не видях, ама то това с подаръците се изтърка.
Можеше поне отстъпка за това, че ще препоръчам на роднини и приятели, но за какво отстъпка, като може просто учтивост и внимание, които май в днешно време са дефицит.

П.п.
Аз бих заложил на нещо нестандартно: "Здравей брат, трябва ти каса бира за междучасието....:)

Шегувам се!
Сори, ама с критика е по-натюр;)
 
Последно редактирано:
Има някакъв проблем с ресносивноста на сайта, не ми работят и горе 2 та бутона. Киви сигурен ли си, че не е твой и просто искаш да видиш реакция?

Моето мнение, е че не е добре идея с тия англоезични наименования. Що да не е birichka.com? Мейла пък още по завъртян. И не, не е от национализъм....
 
Спонсорирано то си личи.

Българина е свикннал на Арианка:) , това е бира само за ценители.
Аз бих направил пивоварна и бих предлагал прясна бира, за съжаление не е толкова просто да направиш качествено пиво, а и бързо се разваля.
 
Адски лицемерен текст, не бих си поръчал отново. Ти си поръчваш бира, тези ти лижат за.дника с подмазване.
 
Много много дразнещо в стартъп средите, като почнат с английския, то не може да върже две изречения обаче вече пуска вайръл видеа, всичко е файн, целината е селъри, абонатите са събскрайбъри, джойнваме се, мамка му не мога да се сетя за по емблематичните...
 
Ако беше шоколад разбирам, ама бира... Ако сайта не е таргетиран към някое ТКЗС-е може и да има оборот, иначе не виждам как ще успее да продава в работно време.
 
Пресолена манджа, лицемерие отвсякъде, гаден мейл, та чак не се търпи, явно някой идиот го е писал за идиоти, тия ги запращам в девета глуха. Ако колегите са прави и сайта е твой и търсиш обратна връзка - промени малко мейла, измисли по-читав мейл, защото за оригиналност няма спор - оригинален е. Но определено е и идиотски.


И Киви, какво е това - един кашон бира (8 бири) за месец? Осем бири се пият максимум за два дни, другите дни на пости ли си? :D
 
не е мой тоя сайт, вижте във who is-a ако не ми вярвате
просто го споделих, като дойдат бирите ще ги снимам и ще кажа дали стават. По принцип не обичам тия крафт бири, купувал съм си от по моловете където имаше такива магазини 500 бири или нещо и не ме кефят, ама да видим дали са нормални от света или точно крафт бири


А, има и афилиейт :D
Получил съм и това:

"
Както вече знаете, Beery.bg е общност от хора, които обичат да откриват света на бирата, като опитват нови марки и стилове. Бирите, които изпращаме, не се продават в супермаркетите и идват предимно от малки, но много уважавани микропивоварни от цял свят.
Като член на нашия специален клуб Beery.bg, в профила си Вие разполагате със собствен код/ линк, който може да Ви донесе безплатна бира. Използвайте го, за да поканите приятели, роднини, колеги, съседи или дори случайно срещнати на улицата хора. Всеки от тях, който се регистрира през Вашия линк и направи поръчка, ще добави 5 лв. за бира към Вашия профил. Съберете 11 приятели, за да получите кашон с безплатна бира. Съберете 132-ма и получавате бира за една година напред. Съберете 1980-ма и ще Ви снабдяваме с бира за 15 години напред :)
"
 
Последно редактирано:
Аз съм ценител на бирата, и по 10лв бутилка си купувам, но тоя новите крафт бири за извратени, цитруси, ванилии, простотии. Все едно съмърсби пиеш.
 
50 лв (щото има код за 5 лв отстъпка) са 6.25 лв на бира което си е бая скъпо ама интересно
има и един такъв сайт - https://www.snackcrate.com/ на същия принцип ама с храна от цял свят, всеки месец различен пакет от различна държава
 
50 лв (щото има код за 5 лв отстъпка) са 6.25 лв на бира което си е бая скъпо ама интересно
има и един такъв сайт - https://www.snackcrate.com/ на същия принцип ама с храна от цял свят, всеки месец различен пакет от различна държава
Това е интересно, дали има за бг подобен?
 

Горе