Моля за помощ по PayPal въпрос

Здравейте,

Искам до помоля за малко информация около PayPal бизнес акаунта. В момента имам стандартен такъв, но ми предстои зареждане на стока, която искам да заплатя като фирма (имам фирма). Тук идват и въпросителните...

Да речем, че ще мина на бизнес акаунт, но каква сметка да регистрирам в него? Мога ли да регистрирам личната си сметка, която си е на физическо лице или задължително трябва да е фирмена сметка?
Питам, защото преди време същата фирма използвах за други цели. Имаше открита банкова сметка, но наскоро я закрих, защото не ми трябваше, а месечните такси само ме товареха допълнително.
Ако се регистрирам, като бизнес акаунт трябва ли да отварям нова фирмена сметка?

Благодаря предварително.
 
Не е нужно да правиш нищо подобно. Можеш да си закачиш и личната, все пак ти си собственика на акаунта.
Друг е въпроса, че трябва да се свържеш с PP относно българска сметка, защото те по подразбиране не поддържат.
 
Да, но за сметката не съм сигурен, че ще стане. Приемат само US сметки в българските акаунти. По скоро си закачи няколко дебитни карти, които са към фирмената сметка. След това при счетоводството покажи разпетка от PP и банковото извлечение за платените суми.
 
Иска ми да потвърдя IBAN и дебитната карта. Аз си вкарах моята дебитна карта, но нещо не иска да ги потвърди. Не знам защото разпознава, че не са към фирмата или защото това, което казваш ти за сметките.
Трябва ли ми въобще тази верификация изобщо, защото аз така или иначе само ще плащам през PP, няма да получавам пари... ?
 
Колеги и колежки.... ако не сте наясно с нещо не давайте съвети. Може да докарате на някой глоба или загуба на пари..............само казвам
 
Щом като въпросната стока ще се купува от името на фирма, значи фирмата трябва да е действаща, а как работи една фирма без банкова сметка, нямам идея. Иначе за бизнес акаунт PP ще иска куп копия на документи, удостоверяващи съществуването на дадения бизнес, в това число и актуално извлечение от банковата сметка на фирмата...
 
Като цяло аз не държа да е през PAypal, но мисля че пред банков превод е значително по-добрия вариант що се отнася до таксите.
 
Ако още не ти е бизнес акаунта, що не пробваш с нормален акаунт първоначално. Най-малкото, когато тръгнеш да им пращаш документи и глупости ще трябва да чакаш кой знае колко време за одобрение. PayPal са бавни за съдействие. Пък и мен ме съмнява някой да те пита дали акаунта ти е фирмен или не. Бизнес акаунтите просто са с по-високите лимити, но ти все още нямаш линкната карта, камо ли някакви парични движения.

Ако този линк (https://www.paypal.com/myaccount/wallet/add/bank) действа както трябва и виждаш синьо линкче "these countries" някъде из текста, ще разбереш че PayPal не работят с банкови номера в България (както беше написано и по-горе в темата). За всяка държава си имат различни правила. Само с карта ще ти се получи в БГ. Ако пък един ден искаш да получаваш пари по карта, тя трябва да е Visa.
 
Тя моята си е visa по принцип. Мога да ги поръчам и от личния акаунт, даже това бих предпочел. Единственото което ме притеснява е, че на документа за плащане ще пише Александър, а не фирмата. И в този случай нямам доказателство, че тази стока е на фирмата, съответно това може би е нарушение. Това е цялата работа...
 
Както вече стана ясно, PP не работят с БГ банки. Нужно е да имаш поне 5 лева в картата, която искаш да свържеш и после да потвърдиш. Когато свържеш картата успешно е нужно да се свържеш с банката за да ти кажат 4 цифрен код. След това е нужно да изпратиш снимка на личната ти карта и банково извлечение на което се вижда адреса ти. Това е за да те идентифицират и да махнат всякакъв вид лимити от акаунта ти. И чак след това може да надградиш профила си на бизнес, като въведеш данните за бизнеса.
Относно счетоводството е за предпочитане всички карти да са към фирмената сметка. По този начин, когато плащаш нещо ще можеш да го докажеш, като фирмен разход и в същото време, когато получаваш пари те ще идват по картата в PP и след това във фирмената банкова сметка.

Това е всичко!
 
Благодаря за инфото!
Аз имахм удобрен акаунт от известно време. Плащал съм чрез него на същия човек, от който искам да поръчам сега стоката. Тогава беше за мостри само. Сега го направех на бизнес акаунт, като съм вкарал името и адреса на фирмата + моята дебитна карта. Щом PP не работят с БГ сметки не знам на този етап дали да се набутвам да отварям нова сметка на фирмата. Преди време отворих една такава на същата фирма та от месечните и такси се набих с 500 лв натрупване, защото не я използвах и я затворих след това.

По това, което разбирам е че пак ще трябва да отворя сметка, за да си минават плащанията през фирмата и така да се отчита реален разход. Иначе ако закача личната ми дебитна карта разхода ще го правя аз като частно лице. Това от своя страна би означавало, че фирмата няма да има никакви разходи, а в същото време евентуално ще генерира само печалби.

Правилно ли разсъждавам ?
 
Но пък сега си мисля... Аз ако си купя сега една химикалка например и поискам фактура и си я платя кеш с парите, които имам в джоба това никъде няма да се отрази по банковата сметка на фирмата.
Ако поискам след плащането ми чрез PP, ако плащането е направено с личната ми карта човека отсреща да ми изпрати фактура с фирмените ми данни не е ли вариант?
 
Но пък сега си мисля... Аз ако си купя сега една химикалка например и поискам фактура и си я платя кеш с парите, които имам в джоба това никъде няма да се отрази по банковата сметка на фирмата.
Ако поискам след плащането ми чрез PP, ако плащането е направено с личната ми карта човека отсреща да ми изпрати фактура с фирмените ми данни не е ли вариант?

Колега казваш че имаш фирма, следователно предполагам че имаш и счетоводител. Отиди и го питай за тези неща, че така като гледам не са ти ясни и ще си навлечеш проблеми.
 
на документа за плащане ще пише Александър, а не фирмата
И какъв е проблема Александър да го продаде на фирмата?
Разгледа ли paysera нещата?
Следиш ли форума? Половин година си вече тук, каниш се да ставаш бизнесмен, а си затънал в пейпалдивотиите.
Пейпал е по-зле от Кауфланд. Много популярен сред българските"предприемачи" и слабозастъпен в Западно-Европейските онлайн магазини.
Поне това виждам като опции за плащане в магазините, които са ме заинтересували.
 
Говорил съм със счетоводителката... Тя каза, че можело да се продаде от Александър на фирмата, като се подпишел някакъв договор. Това обаче, ако се направело повече от 1 път започвало да бие на очи, а не било много ок. Това е, което тя ми каза.
Иначе, Вискяр, няма да купувам стока от друг магазин. Парите трябва да ги преведа в страна извън ЕС и идеята ми е да намеря варианта с най-ниска такса. Това е.
 

Горе