Новинарски сайт

Не, макар че идеята ми е и офлайн рекламата да засиля, като за момента имам разпечатани стикери, които раздавам по автомобилни мероприятя.
 
1.Откъде и как точно да подбирам инфо за сайта? Някъде бях чел, че е хубаво да си хванеш накакви журналист с връзки,
и той да събира и качва инфо. Но откъде аджеба да го изкопая.От една седмица си блъскам главата, ровя в нета и така и не
достигнах до конкретен отговор.

Относно информацията и новините, можеш да се абонираш всеки ден да получаваш утрешния брой на вестници. Мисля, че в електронен вариант е безплатно. Всяка вечер ти изпращат имейл с утрешния вестник.
 
Този проблем вече съм го решил ( мнението е от преди години) :D
Сега зора ми е Класиране и от къде да подхвана SEO-то.
Заслужава ли си да набутам пари за фб реклама
 
Искам да ви споделя, че преди месец бях платил на една от "известните" фирми за SEO, които ме снабдиха с 40 линка от техни статии и сайтове, което за момент ме изкачи нагоре за определени думи, но след това пак отидох назад.

Това не е SEO. Ако някой ти е казал, че това е SEO - излъгал те е. Това е едно обикновено наливане на линкове. И то от възможно най-лошия вариант. И обикновено след това започва рекета - ако спреш да даваш пари на подобна "фирма", тогава е най-вероятно те да ти премахват линковете, които са ти сложили от техните сайтове и пак слизаш надолу.

Този проблем вече съм го решил ( мнението е от преди години) :D
Сега зора ми е Класиране и от къде да подхвана SEO-то.
Заслужава ли си да набутам пари за фб реклама

В темата има достатъчно информация как да се справиш, ако беше чел и правил каквото е писано, щеше досега да си успял.
 
Ами всъщност съм я чел над 20 пъти темата и бях предприел именно тактиката да заложа на оптимизация. Не стана.
Сега съм в изходна позиция и се чудя кой път да поема, затова търся съвет.

Лош вариант ли е да рекламирам страницата си във ФБ?
Някъде из форума бях чел, че трафикът от ФБ се монетизира по-зле от органичния. Въпреки това фб си рекламата си е вид брандинг и остава добра трибуна.
Купуването на линкове от колегите във форума вариант ли е също?
 
Някъде из форума бях чел, че трафикът от ФБ се монетизира по-зле от органичния.

Трафика от фейсбук се монетаризира по-зле защото обикновено е некачествен. Ако успееш да направиш този трафик качествен - възможно е понякога да печелиш много повече от фейсбук трафик, отколкото от Гугъл.
 
А разликата между качествен и некачествен каква е ? Предполагам факори като степен на отпадане и т.н.?
 
Фейса е пълен със страници и групи за автомобили и тнт. Купи си 1-2-3 големи страници, вместо да даваш луди пари и да чакаш месеци или дори години, за да имаш трафик от Гугъл. С фейса може да стигнеш до 10-20-30-40-50 хиляди посещения НА ДЕН. Не, след 6 месеца, 1 година или 20 години, а веднага след като си набавиш ресурс. Каквото набиеш в социални активи, се възвръща бързо.
 
А разликата между качествен и некачествен каква е ? Предполагам факори като степен на отпадане и т.н.?

Това факторите на отпадане са следствие. Причината е че Фейса иска да ги държи при себе си. И като прочетат статията и не знаят какво да правят. Т.е. трябва да направиш нещо за да ги задържиш.
 
Може да се каже, че Фейсбук взе голяма част от пазара на Гугъл, когато говорим за трафик. Инвестирай във Фейсбук. По-лесно и по-малко време и усилия отнема. С правилна стратегия и инвестиция можеш да си избиеш парите за по-малко от 3 месеца и да правиш поне 10-30 хиляди посещения на ден, без почти никакви усилия! Докато с Гугъл и органичен трафик, то след 2-3 години може и да стигнеш тези цифри. Колкото до монетизирането - Адсенс си умира за БГ пазара малко или много. Не забравяйте, че има и други мрежи и не е само той.
 
Все повече започвам да клоня везната към фейсбук инвестиране. Мисля също, че е добър вариант и за брандинг, тъй като целта ми е дългосрочна и се надявам да започне да се търси и по бранд сайта ми
 

Горе