Bitcoin / Биткойн

Мога ли да продам имот срещу Биткоини ? Или да получа кредит в биткоин срещу обезпечение имот ? Ако да - как се начисляват нотариалните такси и данъците - обръщат се битовете в лева ?
Може ли да се продават акции в биткоини ?
 
Мога ли да продам имот срещу Биткоини ? Или да получа кредит в биткоин срещу обезпечение имот ? Ако да - как се начисляват нотариалните такси и данъците - обръщат се битовете в лева ?
Може ли да се продават акции в биткоини ?
До година две това ще е напълно възможно. Тогава, обаче, очаквайте неочакваното.
 
kaldata каза:
Аналитиците на CoinDesk обърнаха внимание, че за първи път в историята, курсът на биткойна превиши цената на една унция злато (една тройунция злато = 31,10 грама).
Bloomberg Markets от своя страна обяви, че към 2-ри март, цената на една тройунция злато е била $1237,73, докато биткойнът е достигнал $1238,11, въпреки че в началото на деня търговията е започнала при цена $1230,02.

Ако не вземем под внимание няколкото спада в курса на биткойна след постигане на междинни пикове, цената на биткойна плавно расте от 2015 година. Но в началото на тази година темповете на ръст на цифровата валута рязко нараснаха и бе преодоляна психологическата бариера от $1000 за един биткойн, въпреки че след това последва симетричен спад.


Някои агенции съобщиха, че в миналото курсът на биткойна вече е превишавал цената на златото, но според аналитичната агенция CoinDesk, това се случва за първи път.

Много икономически експерти свързват ръста на цената на криптовалутата с очакваното позитивно решение от страна на американската Комисия по ценни книжа, която на 11-ти март тази година се очаква да разреши създаването на първия борсов инвестиционен фонд, базиран на цифровата валута, а това ще предизвика интереса на големите инвеститори.
 
Манията по лалетата ще да се види като детска игра на бибиткойн фанатиците! И преди е бил над 1200 $, после падна под 300 $.
Цифровото сребро - лайткойн стигна до 48 $, по едно време после наближи 1 $ ... Що инвестори потънаха там, що милиони се загробиха...

Най ме е яд за прахосването на електричество. Сметнаха, че една АЕЦ работи само заради крипто манията. Или 10 ТЕЦ-а, дето кадят за няма нищо! Няква надпревара кой ще изхаби повече ток, за да получи продукт без смисъл...
 
Последно редактирано:
всичките i-неща произведени от apple хабят повече ток!
Не и повече от друг компютър. Биткойн манията е надпревара за разсипия на най-скъпата и ценна енергия - електрическата.
 
Аз нямам биткойни и съм далеч от тях : В реално време в момента на този коментар цената е : $1223.55
 
А какво мислите за покупка на голямо колиество litecoin? оправдан ли е риска и има ли възможност за растеж
 
А какво мислите за покупка на голямо колиество litecoin? оправдан ли е риска и има ли възможност за растеж

Не се занимавам професионално, обаче аз не бих закупил лайткойн. Следи малките валути тия дребните по 1-2-3$, според мен те си струват. Преди месец си набелязах 2 валути ей така да си ги следя просто. И за месец скочиха двойно :)
Лайткойна доста дълго време държа ниска цена. Не знам на какво се дължи този скок в цената.
 
След малко гледане, сметнах, че ripple ми изглежда най-добър вариант за инвестиция по няколко причини
1. https://coinmarketcap.com/ - трето място по маркет капитализация $2,016,564,084
2. голям обем за 24 часа $106,163,000 (пак на трето място)
3. двуцифрен ръст за последната седмица, най-добре от всички изобщо
4. малък шанс за загуба - ако нищо не стане ще загубя по 5 цента на 1 бр.
5. Google is backing Ripple

мисля още в понеделник да купя за 50000 за 2500 $

някой с мнение? или какво друго може да е идейно, биткойни и всичко скъпо не става, твърде много място за падане има
 
Има ли място, от където може да се купи, къде се складира и каква е сигурността, че сайтът няма да скамне?
 
bitstamp

Макар че тоя XRP е централизиран, дет тва нали е идеята да не е?
Ама не знам, аз мисля да пробвам
 
Последно редактирано:
1340$ bitcoin... последно като го гледах преди няколко месеца беше 700$ :D Честито на печелившите... сега очакваме да стане под 500$.
 
То от месеци все се очаква да падне надолу, ама расте все повече и повече. :)
всъщност и аз чакам да падне под 1000 и ще помисля да купя няколко, като чета кво говорят как след 5-10 г щял да струва 100 хиляди до 1 милион долара
малко ме съмнява, защото идеята да няма банки е смешна - това няма как да стане, банките управляват света и не ми се вярва някаквъв биткойн да събори такива организации, които не могат да бъдат бутнати от войни и диктатори или квото и да е, ама за застраховка ще купя :D
 

Горе