Bitcoin / Биткойн

А ще се покачва ли Биткоина още или се очаква спад? Аз мисля че има смисъл да се купува Етериум , но не и Биткоин !? може би и някой друг лаййткоин дубайкоин и тем подобни ефтинчоци.. не разбирам много просто разсъждавам логически пък може и да греша
Няма логика в цената ни на бай хойн, ни на Етер.
 
Само че се разрових и излиза, че това е измислен герой (макар и базиран на реалния финансист Charles Yerkes).
Оценка на историята:
1. Стоейки наравно с J. P. Morgan, Andrew Carnegie и John D. Rockefeller, Charles Tyson Yerkes е един от най-колоритните и противоречиви публични фигури в деветнадесети век в Америка.
2. Кратера Yerkes на Луната е кръстен в негова чест.
3. Един писател пише неговата биография в 400 страници. Друг, световно признат писател - Теодор Драйзер, пише въпросната трилогия, която на практика е история на Америка и биография на Charles Yerkes, поднесени по-литературно. Писани са и няколко научно-исторически труда.

Ако всичко това ви се вижда малко, ще трябва да прочетете трилогията - Драйзер, за разлика от чисто биографични книги, съвсем прецизно и подробно описва всички финансови механизми и технологии, с техният практически завършек. Както ти казваш, от литературна творба понякога човек може да научи повече, отколкото от учебник.
Ако някой от вас смята, че няма какво да научи, нека опише какво е постигнал в живота, как и с колко е надминал нещата на Charles Yerkes.
Докато не прочетете трилогията, можем да си менкаме кръчмарски лафове до края на света.
 
Малко ми е странно , че Вискяр не признава биткойните. Все пак и те се копаят , пък макар и не като картофите :D
Мразя копането и съм го изключил като дейност. :p
 
Вискярски, всичко, което си чел, ако дори е било на 100% в пълен синхрон с реалността(а сигурно е толкова в синхрон колкото книгите на Дан Браун), си остава реалност спрямо 100 години - така че, те съветвам или да се върнеш в реалността към 2017 на финансовите пазари ли просто да не пишеш по теми, които имаш само бегло понятие.
 
при $100 инвестирани на дата, последния пост от 1-ва страница от темата и продадени днес щяха да донесат $15566 печалба, кисело е гроздето, подминавайте!
 
Това е най-вървежната тема, свързана с инвестиции във форума. Вече имам чувството, че аз съм единственият, който все още не си е купил криптовалути. :)

Интересно ми е каква е причината да купувате криптовалути. Разчитате на краткосрочна спекулация, или влагате по-дългосрочно с идеята, че биткойн ще замени конвенционалните валути?
 
Това е най-вървежната тема, свързана с инвестиции във форума. Вече имам чувството, че аз съм единственият, който все още не си е купил криптовалути. :)

Интересно ми е каква е причината да купувате криптовалути. Разчитате на краткосрочна спекулация, или влагате по-дългосрочно с идеята, че биткойн ще замени конвенционалните валути?

Лично при мен - по малко и от двете. :)
 
при $100 инвестирани на дата, последния пост от 1-ва страница от темата и продадени днес щяха да донесат $15566 печалба, кисело е гроздето, подминавайте!
Питай колко народ изпищяха предния път, като от 1200 слезе на под 300$. Лайта от сегашните си нива беше наближил 1 долар.
Никой не може да каже защо трябва да поскъпват тия крипто шитни, дето освен за спекулации и да си откупваш файловете от ИскаПлаче - за друго не стават. Аз ако мога да предвидя в бъдещето - ще играя на борсите. Не ми трябва Биткойн.
 
явно само ти си изпищял, щото други не се обаждат вече 5-ти ден...
Не съм "инвестирал" в бай хойн, и нямам намерение. Това е спекула в максимално чист вид. Няма някаква нужда и недостиг на хойни, че да поскъпват. Нищо не пречи пак да се върне на 300$. Или пък на 30, защото нещо не се оправдават очакванията за евтини транфери на пари. А чейн файла гони 130 гигабайта :)
https://blockchain.info/bg/charts/blocks-size
 
Няма някаква нужда и недостиг на хойни, че да поскъпват.
Питай тези от Венецуела и Индия дали няма нужда :)

Иначе да, по отношение на scalability биткойна е зле проектиран и в тази си форма няма бъдеще. Но това все пак е просто софтуер, може да се промени по всяко време. Макар че за толкова години вече трябваше да са го изпипали тия калпави програмисти. Пък и я колко конкуренти са се навъдили на биткойна, накрая все нещо ще оцелее и ще стане световна валута, а банковите хартийки ще влезнат в учебниците по история. Дори Вискяр ще е доволен ;)
 
Питай тези от Венецуела и Индия дали няма нужда :)
Колко милиона имат да изнасят циганите, че да не им стигат хойни? 416 хойна са милион $. Ще си купи, ще изтегли хойните през границата, и пак ще ги продаде, за да си запази имуществото, т.е. тия 416 хойна пак се връщат на борсата.
Иначе да, по отношение на scalability биткойна е зле проектиран и в тази си форма няма бъдеще. Но това все пак е просто софтуер, може да се промени по всяко време. Макар че за толкова години вече трябваше да са го изпипали тия калпави програмисти. Пък и я колко конкуренти са се навъдили на биткойна, накрая все нещо ще оцелее и ще стане световна валута, а банковите хартийки ще влезнат в учебниците по история. Дори Вискяр ще е доволен ;)
Ето как сам се досещаш, че
1. Могат да му променят софтуера по всяко време. Аз по едно време се бях ентусиазирал да прекомпилирам бибиткойн. Идва с толкова много външен софт, че просто е въпрос на добро желание да си правят каквото си искат с него. Вкл. и да "напечатат" още милиарди хойни.
2. Като го променят вече няма да е оригиналният бибиткойн, ами поредният софтуер дето постоянно го кърпят, и по-зле става. Милиарди имат М$, ама за близо половин век не измъдриха и една читава операциона система.Още 500 вида подобрени хойни се натискат да заемат мястото му. Пък 130 гигабайтовия портфейл расте ли расте... Не знам колко е лимита на ОС за единичен файл, ама ако верно стане популярен и главоломно почне да се ползва - ще си купувате терабайтови дискове, само заради лукса да си седят хойните ви при вас, не да ви ги прибере най-голямата "реномирана" борса MtGox, че и с личните ви данни с висока резолюция барабар!
Отделно, че и вируси пишат специално да откраднат хойните ви. Напоследък 2 вирусни пандемии минаха, заводи и летища спряха, че сам ли ще се овардиш от тая напаст?

Чак ви се чудя на безрезервната вяра, че тия виртуални битове струват нещо, че и чак милиарди наливат в тях!

Освен това правителствата могат да спрат крипто манията. Китай като забраниха хойните по едно време, и цената им се срути!
 
Май е време да припомним за сигурността на стандартните валути тук, понеже когато някой започне да критикува новото, забравя колко е калпаво старото.

Ето една камара валути дето се използват в момента: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_circulating_currencies
Ето списък с бивши валути, които вече не се използват (защо ли?): https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_historical_currencies

Думата хиперинфлация говори ли ти нещо? Защото дори и в момента в някои държави по света се случват хиперинфлации. Само за миналия век в Русия е имало толкова много хиперинфлации, че 1 рубла от преди 100 години е обезценена не знам си колко милиони пъти. А руснаците са мощни пичове.
И вездесъщия американски долар също е бледо подобие на себе си, няма как да не си виждал тази картинка: http://i.imgur.com/oglrpqW.jpg И то при положение, че се води световна валута. Добре че е петрола, иначе...

Да изядем "хипер" и да останем само по инфлация. За последните 10 години стойността на българското левче е паднала поне 2 пъти. И така на всеки 10 години валутата се обезценява и стойността й пада с 50% просто ей така.

Да изядем и инфлацията и да останем само по дълг. От много акъл много хора са задлъжняли към банки и дори не им е до инфлация. За тях лихвата е екстра инфлация.

Ами войната с кеша? Новината беше от съвсем скоро, че от 2019 няма да можеш да си купиш нищо над 1000 лв с доброто старо кешче. Банките (правителството) ще ти следи всяка покупка, за твое добро естествено! И за да си плащаш таксичките, данъчетата, осигуровчиците и всички такива уж дребни и симпатични разходчета, които сами по себе си смъкват стойността на спечеленото от теб може би с над 40%.
И като нямаш кеш какво имаш? Дааа, точно така - числа, битове. Абсолютно същото като криптовалутите, само че манипулирано до неузнаваемост. И се плашиш от биткойните, ти сериозно ли? :D

Та това ли предпочиташ? Понеже биткойна може да се срине с 20% (о Боже, какъв ужас!) да вземем да изтрием всички криптовалути и да си бъдем щастливи с доларчетата, европейчетата, левчетата и всички такива въздухарчета, при които 20 и дори повече % излизат още преди да си ги взел.

Аз разбирам критика към криптовалутите, ама чак пък отхвърляне на цялата идея е просто малоумно. Както казах, то е просто и логично - дори не трябва да вярваш в криптовалутите за да разбереш, че на този свят всичко се развива и променя с времето, та дори и финансовата система. Първо е било бартер, после са били раковинки и ориз, после метали, после злато и сребро, после обезпечени хартийки, после тоалетни хартийки, после кредитни карти и колосален дълг... И наистина ли реши, че примерно след 100 години ще сме на същата система като днес? Та тя постоянно издиша и това няма как да се крие вечно. Днешните валути са на смъртно легло и това дори няма нищо общо със златото, среброто или която и да е криптовалута.
 
Горното писание беше в стил "ама вие що биете негрите". Не съм хвалил сегашните валути.
Просто говорим за цената на бай хойн, и че няма оскъдица от хойни, че да се вдигат в пъти. Напротив, има живи няколко стотин алтернативни хойна, и още няколко стотин умрели валути, просто заради пренаселеност от кандидати за новото цифрово злато.
Едно, че технологията зад хойните ползва много софтуер от външен производител, които могат да си оставят задна вратичка и да манипулират системата. Дори самият компилатор свети на бацил като го пуснеш на сайта на totalvirus. Друго, че изобщо не е удобна техология за разплащане. Хаби на халост огромно количество ток, което е свързано с напразни въглеродни емисии. Миньорите се оляха и почнаха да прибират трансферни тАкси до 100$, а не както беше първоначалния замисъл за части от цента.
Най-тъпото е, че не можеш да си имаш собствен портфейл в смартфона, без да се довериш на някой да ти варди хойните. Най-голямата борса, MtGox прибра стотици хиляди хойни, и се покри. А правителствата нямат интерес да ги гонят за престъпление, защото мразят хойните по принцип.
Тоя 130 гигабайтов файл с тенденция да става терабайти - изобщо не е мобилен, а е условие за собствен независим портфейл, ако искаш да пазаруваш. Точи се по над седмица, инфото ми е старо, вече и по месец може да чакат.
На теория може да си купиш дъвка с хойни. С бибиткойн конкретно ще се молиш таксата за превод да не е 100$, и да пристигне до няколко чАса.
Това нивгаш няма да замени сегашните ежедневни разплащания. Бибиткойн от лакомия вече дори за дарения не става! Кое да му струва трите бона за виртуална цифричка?
 
Не съм толкова наясно, но ако Рабин е прав, то и предишните ми убеждения за сигурността и базата на БТК не се променят а засилват.
Ще вляза в крипото когато има някакво обезпечение и технология е на ниво - наченки тук - http://www.zerohedge.com/news/2017-05-30/gold-backed-currency-launches-dubai
До тогава кеш аут от банковата система и здравейте за кой ли път реални активи.
А ако някой толкова иска да купува нещо, което може да гърни десетки%, ако ли не стотици % на ден следствие само на доверие или на фактори, които си няма понятие, то финансовият свят предлага огромно количество продукти от penny stocks до всякакви деривати ...
 
Не съм толкова наясно, но ако Рабин е прав, то и предишните ми убеждения за сигурността и базата на БТК не се променят а засилват.
Ще вляза в крипото когато има някакво обезпечение и технология е на ниво - наченки тук - http://www.zerohedge.com/news/2017-05-30/gold-backed-currency-launches-dubai
...
Не разбрах какви са ти били предишните убеждения.
Има много кандидати за криптоси, подкрепени със злато. http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=48987
Общото между тях е, че трябва да им вярваш, че с твоите пари купуват злато и го ръгат в някакви трезори в "демократична" Турция!
 

Горе