Търся съдружник за оффлайн бизнес, спешно

Мани го това съдружие. Намери си подчинен и му плащай заплата. Ако не ти допадне лесно можеш да го смениш.
 
То ако не потръгне , ще си разделите загубата просто. Проблемите тръгват, ако потръгне и почнете да печелите - е тогава се почва , кой какво направил и колко трябва да вземе. Затова най-добре сам.
Затова търся сериозен човек, с който дори да възникнат различия да могат да се разрешат.
Другият въпрос е, че става въпрос за малък град, това не е Варна, нито дори Сливен, условията са други както съм написал 2-3 пъти тука и на лични. Няма как ако сте от Варна примерно, да имате по добър поглед над обстановката, колкото и да сте врели и кипели.
Третият въпрос е, че става за изключително малка инвестиция за какъвто и да е оффлайн бизнес. под 2000 лв общо.
Следващото е, че с парите аз мога да вляза няма да мога да дам някой лев за малко екстри, които за като при нас, ще привлече вниманието.
Още едно нещо е, че с парите които разполагам магазина ще отвори полупразен.
И следващото е, че имам желание за съдружие.

Бизнеса е такъв, че на загуба не може да се излезе в най-лошият вариант ще крета, но като познавам средата не мисля, че ще крета.

И уточнение при евентуално случване на нещата за кооп.
При положение, че става въпрос за равностойно съфинансиране, няма как да предложа много голям дял, ако въпроса беше примерно "от теб парите, от мен работата и организацията", щеше да е различно и тогава бих предложил и нещо близко до 50%.
Има и още една подробност, за да почна такъв много дребен бизнес, основната ми идея е от това да се спестят пари, от всеки нов оборот да се разраства и след като се достигне определено ниво, да се помисли за нови начинания.
Особенноста е в това, че ако става въпрос само за ООД, чиято единствена дейност ще е това магазинче и неговото разрастване и дотам, съм готов да предложа по висок дял. Но ако става въпрос за разрастване и в други сфери е тогава не ми звучи правилно да се предлага по-сериозен дял.
Искам нещата да са точни, предварително ако ще се случва нещо да се изготвят железни договори, без вратички и неясности.
 
И това е, че помещението е почти идеално за целта. обзаведено, в добро състояние, намира се в края на централният площад...На всеки който е писал съм отговори, но може и да съм пропуснал някой, защото реално ми писаха много хора, а от предишният ми опит водех дълги разговори с някои но накрая се оказаха само разговори. Всеки който продължава интерес да си прецени да си помисли, ако смята, че реално не иска да рискува или не му допада, няма смисъл да си губим времето да си пишем повече.
 
Искам и да уточня още нещо. Което вече го писах няколко пъти, но сега ще го опиша с кокретен пример.

Това, което ви казах, че този който живее в голям град, има грешна представа за малкият град. И дори да живее в малък град, не живее ли в същият пак ще му е трудно да си извади точна представа.

Иначе аз съм отворен за всякакви съвети.

Градът в който живея не е голям по площ, но гъсто населен и център на община, той е като един умален вариант на В. Търново с тази огромна разлика, че нямаме висши уч. заведения. Едва при новият кмет се дават наченки, че туризма, ще се развие и той си го е поставил като един от приоритетите. И вече започна да се развива, правят се фестивали, но за да се поддържа някакъв устойчив туризъм, ще мине време, месеци, година-две. В града има какво да се види, има една от най-богатите истории в България. Делничните дни, особено някои от тях е и пълен с хора от околните села.

Сега за конкретният пример, един от писалите ми, ми отговори, че асортимента е много малък, и защо например не съм помислил да се продава вода.
Най-вече защото това е ултра страничен оборот. Това не е е един голям, забързан град, препълнен и с множества хора от другаде+това, че стандарта е по висок, и да там да продаваш вода е далавера. Но тук не е, тук много малко човека ще си вземат минерална вода, част от причините ги дадох нагоре, другите са че имаме хубава вода, че имаме чешми в града и в 99% от случаите това си си купуваш минерална вода е чиста екстра. Друго - за минерална вода трябва хладилна витрина, а още не е ясно дали такава ще има.

И аз искам да имам голям асортимент на старта, но с евентуалните под 2000 лева за всички разходи, даже аз съм ги сметнал 1600, това не е възможно.
Другата причина е, че има вариант според стоките с които се започне може да се избегнат някой товареши такси и лицензи и прочее държавни дивотии стремящи се да утрепят дребният бизнес и реално в големият град той е почти утрепан.

За сметка на това малкият остана раят за дребният бизнес.

За толкова години не помня никой започнал с бизнес със храни, да е затворил, нито един.

Да ако имах едно 10 000, щях и с цигари да почна и с алкохол, понеже това върви доста.

Но с този стартов капитал, това е единствената възможност и начин постепенно с увеличаване на стоката и оборота да се разрастне, да могат да се вземат хладилни витрини за нетрайни храни, та чак до лиценза за цигари.

Помешението е идеално точно за това, за което го мисля, то е добре оборудвано като рафтове и витрини, но те не са хладилни, затова съм го преценил така, че трябва да се стартира само с трайни храни и ако е възможно и напитки.

Мисля, че бях достатъчно изчрпателен :)

+ Някои нещо ги премълчах, защото не исках да звучат като някакво прайзване, нито като пресоляване на манджата.
А те са че наистина имат сериозен опит като наблюдения, имам високо IQ, а също имам и от къде да почерпя и практически НОУ ХАУ, от познат, който се занимава с хранителни стоки и ми е обещал някои неща.
 
Последно редактирано:
Смятам щеше да се получи по-добре, ако беше написал в темата конкретно какво искаш и какво даваш насреща.
Познавам маса народ готови да сложат тези пари на масата за добро утро, но те едва ли биха се наели да "издирват" подробна информация чрез Л.С.

пс. Ако има готов да се включи и на някого му се струва интересно, бих финансирал част на начинанието на добра воля.
 
Смятам щеше да се получи по-добре, ако беше написал в темата конкретно какво искаш и какво даваш насреща.
Познавам маса народ готови да сложат тези пари на масата за добро утро, но те едва ли биха се наели да "издирват" подробна информация чрез Л.С.

пс. Ако има готов да се включи и на някого му се струва интересно, бих финансирал част на начинанието на добра воля.
Ще ти пиша лично, засега само с един господин продължаваме да поддържаме кореспонденция по въпроса.
 
За мен е несериозно човек да има затруднения с намирането на останалата сума.
 

Горе