Социалността на интернет предприемачите

ewmniki

New Member
Здравейте,
След последната седмица в която ми се наложи по цял ден да работя върху сайта си (довършителни неща, но отнемат цял ден), върху описания на продуктите и техните упътвания, се замислих как социалността ми се изравни с 0.
Стана ми интересно другите колеги от бранша срещат ли този проблем и как го решават, може би срещи с други интернет предприемачи...
Понякога ме дразни факта, че дори да бъда един продавач в магазин ще имам повече познанства.
Притеснява ме факта, че все пак хората сме социални същества, връзките са си важни, новите запознанства с хора също, а моята професия ми дава възможността да работя само в интернет и с партньорите по телефона, от това не ми остава и много време.
Как мислите вие? Чувствате ли се по същият начин? Как решавате проблема с липсата на нови запознанства (ако се смята за проблем)?
Поздрави
 
Вече почти 6 месеца работя от вкъщи, докато вдигна сайта, който съм започнал. Да, на периоди е страшно скучно. Обаче си намирам с кого да излизам.
Имам един приятел, който работи в района и веднъж на седмица обядвам с него. После ходя да се виждам с колегите ми от предишната работа. Имам поне веднъж на седмица да изляза да отида до банката или някоя държавна инситуция / еконт и такива. Вечерно време също се виждам с приятелите, които работят през деня, ходя на курсове по английски, уикенда имам тренировки.
Също така ходя на разни събития организирани от дев.бг и/или бетахаус, конференции и прочее.
Накратко толкова си уплътнявам времето, че ми се струва, че работя твърде малко.

Иначе нямам търпение да дойде по-топло време и да мога да излизам из парковете с колелото по обяд, да седна на някоя пейка да чета, да се разхождам. Зимата ще е малко депресивно.
 
Да, кофти е като загубиш контакти или се отдалечиш от социалното ядро, което си имал. Изпадал съм в такива положения и това е малко потискащо. Гледам да си отделя време за кафе с някой приятел, а като знам, че някъде ще има голямо събиране, с или без повод, гледам да си планирам работата според това предстоящо събитие. Ако много ми доскучае, гледам да отворя някое събитие и да отида. Сега за жалост не намирам времето за тях, а бих искал да отида на поне 2-3 такива в предстоящия месец. Но време винаги може да се открадне, разбира се, ако се планират нещата. Днес това и това до толкова часа, после това и това и накрая малко почивка, която също се планира с хората, защото и те са заети с техните си неща. Аз лично съм такъв човек, че ако не изляза и не видя някой малко се депресирам. :) Все пак е редно, хората имат нужда от други хора, а тези антисоциалните не ги разбирам грам. :)
 
Много помага да си мизантроп, интроверт и изобщо темерут. Тогава социалните контакти няма да ти липсват. :)
 
Подозирам, че спасението за мен ще бъде в посещения на събития и срещи с колеги прддприемачи (те ще имат същите проблеми) и по нататък може би ще е добра идея да стартирам някакво начинание с по- социална среда.
Дайте идеи за събития, къде следите за форуми, срещи и конференции?
 
Много помага да си мизантроп, интроверт и изобщо темерут. Тогава социалните контакти няма да ти липсват.
Работил съм в социална среда, един офис 5-10 стола... Все на някой ще му се припръцка :D. Сега съм в графата темерут, ама дишам само от моите :oops:.
 

Горе