Създаване на първи Bitcoin портфейл и теглене на 50.000лв

Paypalsux

New Member
Здравейте, очаквам скоро плащане с 2 биткойна и за мен това са много пари, които искам да изтегля веднага, моля да ми кажете къде е най-сигурно да си направя портфейл и как да го използвам за да остане анонимен ип адреса ми защото знам, че е незаконно. Също така къде да изтегля около 50.000 лв , доколкото знам банките са забранили биткойн транзакциите. Може въпросите ми да са глупави за някои хора, но просто ми е за пръв път и сумата е голяма за мен за това искам да се допитам и до вас. Благодаря за отделеното време
 
Не мисля, че е незаконно. Изчакай да се включат и другите, който управляват такива портфейли, за да те посъветват за система, в която да ги прехвърлиш. И отделно си направи ресърч къде се съхраняват повечето, и най-вече да отговаря на изискванията ти. Според мен лесно може да ги изтъргуваш като се сдобиеш с тях. В момента дори се избиват за тях.
 
къде е най-сигурно да си направя портфейл и как да го използвам за да остане анонимен ип адреса ми защото знам, че е незаконно.

Този портфейл - https://electrum.org/
Не е незаконно.
Имаш 2 варианта а - бг борса (една специално се занимава с големи суми) и чужда борса (много дълъг процес за верифициране и тн)
И при двата случая щом ги обърнеш в лв. по твоя сметка ще трябва да платиш данък от 10% ( на 50 000 лв това са 5 000лв.).
 
И при двата случая щом ги обърнеш в лв. по твоя сметка ще трябва да платиш данък от 10%
Това на какво основание?
 
ще ми е любопитна темата пиши ако успеш да си вземеш парите, защото аз съм с впечатление, че това в България е невъзможно в момента, говоря да обърнеш биткойн в долари или лева, защото ми казаха, че това в България а и редица Европейски страни е невъзможно!
 
Продай си ги в Crypto.bg, те точно с това се занимават, пиши им на мейла за въпроси, бързо отговарят.
 
Напротив, възможно е. Един приятел си взе кола с купени преди време биткойнти. Но пък и ПИБ работеха с тях. :)

не говоря за преди а за сега след като банките не работят с крипто стоки :D
 
Пускаш си ги през Crypto.bg и ще ти ги изплатят някъде в офис на Изипей, но трябва да е в централен офис да имат такива суми. Така поне мисля аз, че ще стане най-лесно без да намесваш банките.
 
правиш печалба от продажбата на тази стока съответно плащаш данък
За тази цел си има годишна данъчна декларация.
Аз питах защо веднага трябва да се плащат 10%.
То и $/€ да купиш на лев и продадеш на два си е приход и подлежи на деклариране.
 
щом ги обърнеш
Вече не следя активно творчеството на родните бюрократи и като нищо и това може да поискат.
След като има авансово внасяне на данъци...
 
Пускаш си ги през Crypto.bg и ще ти ги изплатят някъде в офис на Изипей, но трябва да е в централен офис да имат такива суми. Така поне мисля аз, че ще стане най-лесно без да намесваш банките.


Сайтът временно не работи!
15589250-Oops-smiley-Stock-Vector-error.jpg

За съжаление сме принудени да спрем сайта по време на празниците. За подробности: кликнете тук

Моля да ни извините за неудобството, ще се постараем максимално бързо да възобновим услугите.
 
Колега, първо биткойн не е незаконен! Второ, биткойн не е "СТОКА"! Трето няма такова нещо като "ВЕДНАГА" си задължен да платиш данък печалба! По въпроса със данък печалба от бикойн, да факт е че българското законодателство гласува и прие закон за облагане с данък на печалбата от търговия/добив на биткойн, но все още няма система за следене на тези транзакция на територията на държавата, което значи че е доста трудно да се докаже печалбата от тях, освен ако не си данъчно издирвано лице и обект на разследване, тогава борсата, през която обменяш валутата при разследване ще предостави нужните данни на разследващите органи! Като вариант за обмяна на биткойн през борса на територията на България, имаш следното : 1) www.crypto.bg (към момента работят с EasyPay, Epay - за по-големи суми е добре да работиш с централен офис) , 2) www.cryptobank.bg (в тази борса можеш да обменяш не само биткойн, а още 4 криптовалути) .. Относно портфейл, който е сигурен, отговорът ми е, че всеки портфейл който инсталираш на личния си компютър е достатъчно сигурен за бързи транзакции , тъй като трябва да си персонално обект на хакерска атака, за да загубиш нещо от него, а това е доста рядко срещано и трудно (не невъзможно, разбира се!) ... Съветът ми ако се притесняваш от данъчни облагания или евентуално глоби след време е следния : Получените биткойни обменяш например във ЕТЕР (Ethereum - ETH) , и продаваш етерите през www.cryptobank.bg, директно в микросметка или през EasyPay, така дори данъчните да искат да "докопат" нещо от транзакцията ти, или да те обвинят в нещо, няма как да стане, тъй като тази валута не е обект на облагане с данък , нито на закон от законодателството.

P.S : Добър личен портфейл към момента е Jaxx (инсталира се лесно, достатъчно сигурен е, работи се бързо и лесно)
 
За тази цел си има годишна данъчна декларация.
Аз питах защо веднага трябва да се плащат 10%.
То и $/€ да купиш на лев и продадеш на два си е приход и подлежи на деклариране.

Ако си ходил в НАП и си опитвал да си платиш данък печалба от биткойн, предполагам си наясно, че там нямат и идея за какво иде реч! Долар/Евро не може да се сравняват с биткойн, тъй като са признати разплащателни средства на територията на държавата и е нормално да се облагат с данък приходите от тях, докато биткойн все още не е признат за такова и няма как да облагаш нещо с данък, което образно казано несъществува!
 
Последно редактирано:

Горе