Америка или Русия?

Америка или Русия?

  • Америка

    Votes: 45 39.1%
  • Русия

    Votes: 70 60.9%

  • Общо гласове
    115
Ми след като всички лъжат, дай и аз да лъжа освен? Ако следвате тази логика, то тогава не виждам какво правите тук, където би трябвало да се подразбира, че ще влязат да коментират хора една идея по-запознати с нещата. Само тролове се навъдихте, единия му спряха достъпа и веднага идва следващия, защо със Страната изписахме 2 страници само ние 2-та и никой не се оплака, че се тролва или се пишат откровени простотии? Като изключим трола, който беше платен от всякъде.

Съветвам ви да си смените чипа, ако не можете да водите диалог, спор или най-малкото да обогатите темата с истински факти, които са от значение, то защо пишете? Дори и мнения не трупате, просто е тотално безсмислено, ще имате повече успех в новинарските парцаливи сайтове, там поне ще убедите сигурно поне 1 човек във вашите писания.

Много му дремело на някой как се кръсти Путин, нашата простотия "дай да сме повече западняци от запада или да сме повече комунисти от СССР" и т.н и т.н, сигурно я няма никъде в световен мащаб. Нито ще получите медал, че сте наплюли някой президент, нито ще ви се подобри стандарта, нито ще допринесете с нещо за обществото. Нито пък ще кажете някоя гръмка новина и истина, особено с гифче, поне да беше написал 10-на реда и да беше разширил нещата, можеше да стане някаква що годе добра дискусия, а не да се хванете за 1 нещо и половин страница да се пишат махленски истории.
 
Какво има да се дискутира сериозно, като изначало темата е глупава? Пътя одавна е избран и начертан - "Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили", тоест про-европейски път но преди всичко е България.
 
Какво има да се дискутира сериозно, като изначало темата е глупава? Пътя одавна е избран и начертан - "Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили", тоест про-европейски път но преди всичко е България.
Първо темата не е за подценяване, вижда се много ясно, че нацията ни, ако може да се наричаме изобщо нация към днешна дата, не е единна, което пък е много, ама много тревожен показател. Всеки с малко акъл знае за какво идва реч.

Второ пътя е избран, но от КОГО? За такива неща се правят референдуми, тук нямаше нито за НАТО, нито за ЕС. И защитниците на ЕС плямпат простотии, ама в други ден, ако дойде ново правителство и стартира процедура за напускане без референдум, всички тези защитници ще реват с цяло гърло и ще си сътворят един велик ПАРАДОКС. През 2007 година, България не беше готова да влезе в ЕС, но родната мафиото-политическа структура, както винаги само за да гълта пари, ще се вметне в мелницата, а пък народа кучета го яли. Само да подпишеш споразумение за асоциране, икономиката ти трябва да е силна, стандарта на всичко да е европейски, иначе ЕС ще те убие икономически, който не вярва да проследи всички подобни споразумения и как се отразяват на държавите извън ЕС подписали подобен тип споразумения. Какво да говорим за влизане? Кой избра този път? Кунева, мърлата дето не знае 2 дати по история, ама беше и образователен министър, същата която закри блокове в АЕЦ Козлодуй и т.н. Бойко от СИК? Станишев, Доган, Царя? Тези ли мърльовци избраха пътя? Да приемем, че за ЕС щеше да мине референдума, ама за НАТО? Там малко ме съмнява. От кого ще те опази НАТО, когато не граничиш с Иран или С.Корея, от Турция ли?

И трето, къде и кога ще сме равни с една Гърция дори, след като Турски поток щеше да минава през Гърция, но на гърците не им казаха копче, ама за ЮП стана драма велика. Това ли ти е равенството? Да давам още примери, ако желаеш, ама няма ти хареса това равенство. Как СП2 може, ЮП не може? Нещо много двойни стандарти прилагат тези равни на нас братя и сестри.

Хайде отговорете, чакам да видя великите аргументи, че ми писна всеки втори да вярва, че само ние сме си виновни и да се правим на ударени. То че народа носи изключително голяма колективна вина е факт, ама в 21 век сме братя и сестри, всеки който види възможност и започва да се меси във вътрешните работи на други страни, особено когато става въпрос за държави като ЮСА, Турция, Русия и Германия (ЕС). Това не е от вчера, големите си гонят интересите и ако щеш със задружните усилия на Сърбия, България, Румъния и Хърватия да работиш, ако нямаш благословията на някой от големите играчи, ще си останеш беден и слаб до гроб.

П.С: Как тези равните (тук визирам немците) изведнъж наливат пари в проекта ГЕРБ на мафиота Борисов и той печели изборите до сега? Да не си отварям устата за хилядите случай от цяла България, където гробарите купуват гласове като луди, ама иначе сме си избрали пътя на равенството, да добре...
П.С2: По време на БСП, България влезе в ЕС, но БСП (БКП) е партията майка на ББ, а също така и те купуват като луди гласове, така че реално, хората не са избирали нищо. Нито НАТО, нито ЕС, нито пък реално хората избират правителство, когато всичките шамандури в НС са били членове на БКП. 40 партии и всичките производни на БКП, да ви пикая на изборите и на избора на народа!!!
 
Пътя е избран много преди да има ГЕРБ и ЕС, може да си направиш справка с периода от освобождението до 45г.
Сериозно? И след разпада на СССР, криворазбраното европейско ляво идва на власт в ЕС, ама плюете по СССР, по чийто път ЕС върви толкова ударно, че се учудвам на зомбираните еврофили как плюят едното и хвалят другото.

От освобождението до 45-та, ЕС е бил проект на Наполеон, после и на Хитлер и нещо не сме се вписвали много в този път.

Първо Наполеон си го е мерил с европейците, а не с турчолята, което директно ни вади от сметките.

Второ чел съм и библията на националсоциализма - "Моята Борба" и да ти кажа за славяните се е готвила германизация, особено за западните славяни [Поляци, Чехи и Словаци], най-вероятно и за България и Хърватия също, а за останалите само робски труд и мор. Разбира се има известни изключения, които са били по време на войната и които никога нямало да бъдат приложени в мирно време, така че за този път, ако говориш, значи нещо си в голяма грешка. Никой не го е избирал този път, направо е наложен на нашата клета Родина, защото Вермахта дойде ли ти до вратата, или биваш прегазен като Сърбия и даваш колосални загуби или почваш да играеш тяхната игра. Да не говорим, че тогава Сталин и Хитлер са били в 1 лагер, заради сключения пакт Молотов – Рибентроп, което не ни оставя абсолютно, АМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ИЗБОР !!! За какъв избор говориш? Къде го видя? Кой те излъга?

Нека да не говорим на сляпо и наизуст, че е грозно и смешно. Също така, нека да не плюем злият комунизъм, че сега се оформя много по-лош вариант, в който белият човек, особено пък белият мъж е обект най-висша форма на дискриминация и издояване откъм финансова част, за да се отглеждат талибани, 30 вида джендъри, всякакви психодесни неолиберали и откровени анархисти, които да ни видят сметката и на култура и на език и на всичко, което познаваме от деца.

Слава на ЕС, слава на великата демокрация.
АМИН †
 
Последно редактирано:
Членството на България в ЕС е най-мощният геополитически лост за постигане на националните ни интереси и на националния идеал - обединение на всички българи без физически граница между тях. Всеки, който е срещу единен и силен ЕС е против интереса на България. Съгласен съм че в момента е в криза но нео-либералите вече губят позиции в доста страни и неизбежно ще ги заместят консерватори. Един пример, ако Македония влезе в ЕС това ще е празник за България и за българите там. Не можем да си позволим да бъдем заложник на геополитическите спорове между Русия и САЩ, трябва да използваме механизмите на ЕС за гарантиране на суверенната ни воля и еднозначна геополитическа ориентация.
 
Последно редактирано:
За ЕС и защо няма бъдеще накратко:
1. Липса на възможности - опитва се да стане втори СССР без да има неговите ресурси
2. Прекалено много противници:
а) собствената му бюрокрация - няма как чиновнически мижитурки да създадат печеливш проект - само ще генерират корупция на база стремеж към топли местенца
б) разделянето на няколко скорости - Германия би могла да издърпа този съюз донякъде, но неминуемо ще се намесят прошляците - Полша, прибалтите и балканските. Подкопаването отвътре е въпрос на време, а не на вероятности.
в) САЩ - ЕС им е нужен само като потребител, ако успеят да "make America great again". Натискът е видим с просто око - премахване на европейската средна класа, вкарване на деструктивни емигрантски общности, натиск чрез социални разходи, прецакване на важни за ЕС геополитически печеливши проекти и т.н.
г) РФ - евразийският проект е по-перспективен и важен за Русия. Така че е неизбежно преориентирането на руската икономика към доста по-силния икономически и по-бързо развиващ се от ЕС югоизточнотихоокеански регион. Подтиквано и от разни видове санкции.
(Да, предвидената от Путин "икономическа общност от Лисабон до Владивосток" ще се сбъдне, но основният двигател в нея ще бъдат Азия и копринените й логистични пътища, а не ЕС.)
3, Липса на реалистична концепция
4. Липса на умове

Та да разчиташ на "механизмите на ЕС" в днешно време означава, че не само си лузър by nature, но и претендент за световната класация fool of the month.

P.S. А тазгодишният форум в Давос направо тегли чертата над задръстеняците. И като приоритети, и като задръствания. И в пряк, и в преносен смисъл.
 
Последно редактирано:
За ЕС и защо има бъдеще:
1. Защото не се опитва да стане втори СССР, понеже ще се разпадне.
2. Грам не си разбрал, какво имам предвид в предното ми мнение.
3. Да ти обясня. Чрез ЕС, България може да постигне националните си интереси. Тук ти идва и грешката, просто си представяш всеки съюз, като СССР. Ние можем да имаме суверенна политика в ЕС и да гоним националните си интереси, стига да има смели държавници. Ако още не си разбрал, погледни Унгария и Полша. Някой да успя да ги накара да приемат бежанци или нещо, което не искат ?

Не разчитам на механизмите на ЕС, а ги използвам, като лост за постигане на националните цели.

Надявам се от втория път да си разбрал. Ти като жигулите едно време, палят от втори трети път, докато качи бензин в карбуратора.
 
1. WTF?
2. Не се и опитвам да вниквам в "мислата" на лузерите - нека си живеят в измисления свят. Коментирам как стоят нещата реално.
3. Може да се обясняваш на баба си. Щото да обясниш на нормален човек, че да се държиш като клоун и лузър е въпрос на "национален интерес" си е кауза пердута.
4. Не сте нито Полша, нито Унгария и това си личи от километри. А дали това е, защото нямате топки или сте върли фенове на "преклонената главица" е отделен въпрос,
5. Не можеш да "използваш като лост" някого, който си те мандахерца по пълна програма от години и това е видно както по стоките в магазините, така и по българскте селско стопанство и промишленост.. Освен в съня си.
 
Ми що се мориш бе, лумпен?

Не беше ли ти тоя уйо, дет постоянно си вре гагата по теми, от които нищо не отбира?

Не беше ли ти тоя кретен, който постоянно коментира Русия, без да си има никакво реално понятие за нея?

Не беше ли ти тоя дебил, дет на базата на некачествени и скъпи чужди стоки в българските магазини си прави извода, че "ползвал лост"?

Ми скрий се някъде, ако са ти останали поне някви заченки на разум все още, и не се излагай повече. Аман от дегенерати.
 
Да пишеш пост на личностна основа, като се изтъкваш за експерт по дадена тема ... безценно :D
 
Още един тъпак.

Това не е личностна, а експертна оценка на базата на коментарите по обсъжданата тема.

Щото, ако човек е толкова прост, че влиза в спор по теми, от които нищо не разбира, то това означава, че е гъдулка и бърборко.
Щото, ако човек се опитва да защити собственото си безгръбначие и несполуки с външни фактори, то това означава, че е леке.

И не заслужава никакво уважение, съответно. Защото не е е събеседник и не е опонент. А просто поредният тъпак с необосновано високо самомнение. И като образование, и като жизнен опит, и като манталитет.
 
Е тогава отивай в твоя колхоз и давай експертните си оценки ...
 
И гара разпределителна отгоре на всичкото....

Ще ви набивам тъпите канчета навсякъде, където ми е удобно. Ей така за кеф, а не за да ви образумя (Еразъм вече е написал трактата си за глупостта, няма да го конкурирам). Щото си го заслужавате.
 
Кефи ме как си вярваш, но щом искаш да забавляваш, не пречи да покажеш малко опит относно това как си разпределял мужиците в колхоза :)
 
Ще те разпределя, ако се окаже, че можеш да отговориш на следните въпроси:
1. Какво е колхоз?
2. Колко колхоза има в Русия?
3. Коя е водещата партия в Русия?
4. Колко партии има в Русия?
5. Какви са икономическите показатели на съвременните колхози? (В смисъл как един от малкото руски колхози (свързан с четвъртата по сила политическа партия) има по-голям БВП от българската държава?)

Най-вероятно, няма да можеш да отговориш дори и чрез Уикипедия, но ще е любопитно да се наблюдават мъките.
 
Абе мужик, ти стабилно кълвеш на колхоз, аз да не знам :D
 
Стабилно мачкам неосъзнали се мухльовци - това е напълно достатъчно да узнаеш.

Не че след осъзнаването ще преминеш в друга категория, но ще е добро начало.
 

Горе