Внимавайте с измамниците от Коли.net

Здравейте колеги, имам офлайн бизнес с внос на автомобили от Европа! Наскоро партньора ми, който ги внасяше прекрати дейността си и започнах да търся нов партньор, свързах се с въпросните господа от коли.net дадох им връзка към автомобил от Австрия, който се продаваше, за да се свържат с човека и да го закупят, като в последствие ми казват, че автомобила се продавал на части, и веднага след това обявата където видях автомобила беше свалена, имах запазени данните на продавача, затова помолих мой приятел, който знае езика да се свърже със собственика, той му се обади и човека каза, че автомобила туко-що е бил продаден !!! Автомобила беше наистина страшно изгоден, много рядко се срещат подобни екземпляри, не се учудвам, че са го прибрали за себе си, но е много некоректно от тяхна страна.... Затова ако тук има колеги, които се занимават с внос на автомобили, или някой реши да ползва услугите им - ВНИМАВАЙТЕ, ако автомобила си заслужава, те ще го вземат за себе си, ще ви донесат автомобил, само ако е боклук и няма стойност. :) Тотално съм разочарован... явно човек трябва да си върши всичката работа сам, защото в днешно време не останаха коректни партньори, никой не мисли за дългосрочно партньорство и колко по-плодотворно е то, всеки гледа как да те пре*бе и да изкара 500-1000 лева повече днес и не мисли за утре, но здраве да е. :) Просто имайте едно на ум колеги, защото чувството е много гадно!! А, тези дано с 1000те лева повече, които ще изкарат им пожелавам да не им стигнат да си покриват глоби и разходи, дано всеки ден им се чупят бусовете и да не се отърват от глоби!!
 
Не разбрах ти каква роля играеш в схемата - дал си им линк към обява и си чакал да ти го докарат ТИ да го продадеш и да вземеш % от келепира, предполагам? Ама с нулеви за теб рискове за набутване?

Следващия път даваш парата ин адванс, получаваш документ, и чакаш да си свършат задължението.

Партнършипите по устна договорка никога не са бачкали в моята практика.
 
Значи, тяхната задача е да се свържат със собственика и да уговорят закупуването, тогава аз им превеждам парите за колата, те я купуват и ми докарват, заплащам им транспорта, и те печелят от това, а аз след това от продажбата на автомобила. Само, че въпросния автомобил беше изключително добро попадение и въпросните пед*ли са си го купили за себе си, за да го продадат те. :)
 
Рисковете за мен са големи, не знаеш с точно в какво състояние е автомобила, може да има скрити дефекти, които след това отстраняването им да ти изядат печалбата, случвало ми се е много пъти, но в конкретния случай - да нямаше никакъв риск, автомобила беше тотално изгоден и във всеки случай, щеше да има добра печалба, точно затова си го прибраха, "тарикатите". :)
 
Чакай сега, а какво стана с оня "невиждан скрипт" дето ти изкарва пасивни 4 хиляди лева месечно?

Поклати си краката 1 седмица и 1000-та лева сами ще пристигнат. Не виждам какво толкова ги оплакваш тука да се поддаваш на ненужни негативни емоции...
 
Хахаххаха, не ми е ясно защо намесвате скрипта в темата, писах, ако има колеги, които се занимават с автомобили да имат едно на ум, защото те ще разберат за какво говоря. Това, което ми изкарва скрипта, не ми е достатъчно дори да си платя сметките, така че не е оферта да си клатя краката, ако вие като вземете 1000 лева после си клатите краката, много ви здраве, на мене ми се работи... :)
 
Случайно попаднах на тази (малко остаряла) тема, но ми стана интересно, как точно разбра, че те са купили въпросната кола и са те прецакали толкова жестоко? Искаш да кажеш, че освен теб и те, които са имали номера на този продавач, никой друг не е могъл да види тази обява и да купи въпросния автомобил?
Подобно на твоя случай, аз съм изпускал 2 коли, просто защото някой е звъннал след мен и е реагирал по-бързо за да преведе капарото. Без плащане на капаро, никой няма да свали обявата, а е напълно възможно (и според мен по-вероятно) някой на място да е отишъл да вземе колата.
 
Малко се говори без точни доказателства. Не защитавам никой, не искам да взема страна, но тази кола е видяна може би още от 10ма човека. Да не казвам, че устната договорка е просто приказки в пространсството, особено ако от едната страна е автоджамбаз. ;) Нещо поста ти не е много издържан. Ще е нужно повече доказателства. Не се клепа така. ;)
 

Горе