Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
Като ства дума за руско производство да видим. Руснаците бяха доста добри в происводството на лосиони за вана и одеколони, които да стават за пиене. Производството на дизайнерски, бюджетни наркотици също им се отдава (Крокодил). Производството на измислици е също тяхна доста сила сфера. Да не забравяме и производството на радиоактивни замърсители, както и на проститутки за техните, западните и турските бардаци.
 
Добри новини след Великден:

1. Сирийското правителство прати 100 буса, за да разкара терористите от Дума и да ги прати в Идлиб (където рано или късно ще вкара в котела тези, които американците не успеят да извозят с хеликоптери до Афганистан)

orig-1523211756c691943d14d7413cae1409f062f61008.jpeg


2. Очакваната "химическа" провокация в Дума, за която руското МО предупреждаваше още отпреди месец и заради която британците лансираха цялата нескопосана оперета Скрипал, се случи, но бе извършена по толкова смешен начин (едни и същи артисти, миене с вода и без предпазни средства, момиченцето, жертва на химатаки във вече познатите клипове на Белите каски, го спасяваха за трети пореден път и т.н.), че останаха само най-неспасяемите цървули да им вярват. В болниците няма данни за пострадали от химически вещества, Червеният полумесец също няма данни, нямат данни дори терористите, извозвани с автобуси.

post-259-1478529650.jpg


3. 2 израелски самолета атакуваха с 8 управляеми ракети сирийска авиобаза от територията на Ливан (тест за по-масирана атака с чужди средства, след като американците бяха заплашени от руското командване, че ще им свалят не само ракетите, но и местоположенията на изстрелване). Сирийската ПВО свали 5 от тях (над 50%) - преди година-две това бе невъзможно.

видео: https://twitter.com/twitter/statuses/983341995526680576

4. Генпрокуратурата на РФ пусна в публичен достъп част от документите и изясни еднаквата схема на британското разузнаване при убийствата на Литвиненко, Березовски и Скрипал (за Скрипал още не е ясно дали вече не е мъртъв, но почти е гарантирано, че след като го накарат да "свидетества" и му "подсигурят защита и анонимност" след година на мексиканската граница в опожарена кола ще бъдат намерени труповете на баща и дъщеря с имената Джон и Джоана Доу).


Преписката с Мей (тогава министър на вътрешните работи), в която се вижда, че тя е била в течение на инсценировките с Березовски:

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201804091456-gpnj.htm
 
Последно редактирано:
В Москва почна работа Международният салон за разработки и иновационни технологии "Архимед". 250 компании от 27 страни, 80% от представените разработки ще влязат в производство в най-близко бъдеще:

 
Братовчедката на Юлия Скрипал написа писмо до Тереза Мей, в което съобщи опасенията си за живота на нейните роднини, ако бъдат "скрити" в САЩ.

Най-сигурната гаранция за техния живот е територията на Русия - вижда се дори по съдбата на хора като Сноудън.

Британските власти съобщиха, че ще премахнат къщата на Скрипал, както и заведенията, които е посещавал. Тече операция по премахване на всички улики. В същото време "на мястото на престъплението" започна да гъмжи от плъхове. Санитарните служби не могат да стигнат до дома, защото е забранено, а пък плъховете явно са очаровани от "химическата обстановка" и липсата на "умъртвената поради стрес" котка.
 
@Blinky фейсбук ги подпука руските тролове, вие какво чакате още?!
Темата е в Политика, какво очакваш освен политически тролове? :) Като цяла секцията не е от най-приятните, да не говорим за някои теми, които се превръщат в боза. :)
 
@strana , вярваш ли на вичките небивалици, които пишеш? :) Единствената и то съмниелна "иновация", която Русия ни показа е че "православния" Путин е станал по-голям ислямист от Ердоган, като така допълнително обрича Русия на изолация от нормалните държави. . За гаранциите за живот на хората няма ссмисъл да се говори. В русия гаранция за акъв имат само престъпниците, което явно удовлетворява руската държава и народ :) Иначе "вижда се" на къде е емиграцията, та е налага на Путинякът да възпрепятства с каквото може бягството на собствения си народ :)
 
Русофил определено е диагноза. Да живееш на запад, да ползваш западните устройства, да пращаш децата си в САЩ и Европа (Корнелия Нинова) и в същото време да желаеш края на запада. Тотално раздвооение, разтроение и т.н. на личността.
 
Темата е в Политика, какво очакваш освен политически тролове? :) Като цяла секцията не е от най-приятните, да не говорим за някои теми, които се превръщат в боза. :)
Чак пък не приятна не е. За нас е просто тема за разговори.
 
Братя се карат заради политика, вие говорите за секцията. Павлине разговор се води от двама или повече души, които се изслушват и т.н и т.н, да не изброявам всичко. Тук нито някой слуша в случая чете, нито пък ще те обори с нормални доводи, всеки си тълкува нещата както му е кеф, да не говорим, че на теб в устата ти е нон стоп лошата Русия, на другия юнак Страната, родината му е толкова велика, че в нея няма нищо лошо, направо е земен рай. Докато има такива примери като вас двамата, винаги, ама ВИНАГИ темите ще забозват, защото вие сте на двата полюса и за вас всички останали са 2ра ръка хора, само не знам как още не сте поели кормилото на властта...
 
Сега па тоя суек с некви "втора ръка хора"...

Повечето цапащи темичката не сте втора ръка, а долнопробна сган. Която не може да разбере нещо елементарно за всеки човек (хем е повторено поне 5 пъти вече) - това не е тема за малоумни пишурковци, които не знаят дори какво става в собствените им главици, камо ли по света. Темата е предназначена за читатели. Умни, мислещи, анализиращи и съпоставящи факти и приказки.
 
Последно редактирано:
Сега па тоя суек с некви "втора ръка хора"...

Повечето цапащи темичката не сте втора ръка, а долнопробна сган. Която не може да разбере нещо елементарно за всеки човек (хем е повторено поне 5 пъти вече) - това не е тема за малоумни пишурковци, които не знаят дори какво става в собствените им главици, камо ли по света. Темата е предназначена за читатели. Умни, мислещи, анализиращи и съпоставящи факти и приказки.
Рунгел, виж заглавието и после си виж постовете.
Типичен руски трол, жалко, че не ти плащат.
 
Когато наричаш хората тук сган, няма смисъл да търсиш чуждите кусури, прекалено лицемерно е. Когато се научиш на комуникация, тогава ми рекламирай бензиностанцията си, до тогава не реви, че ти цапат смешната тема, в която освен тръби за газ и ледоразбивачи нищо друго не се видя, а да и 2-3 трошки имитации на кола.
 
Повтарям пак за всеки представител на долнопробната сган. Нея или я игнорирам, или й се подигравам, И в никакъв случай не й рекламирам каквото и да е - нивото на темата просто не е за нея.

Темата обективно информира читателите по теми, свързани с Русия. Тъй като форумът е българоезичен, а в българоезичните "национални" медии цари цензура - съответно, за Русия няма каквато и да е достоверна информация. А това, че 2/3 от темата си е чист флъд не е мой проблем. Предполагам, че и читателите, които се интересуват от тематиката, го пропускат като мръсен поток без да се зацапват.
 
Ехе страната, спасителят на информацията и цензурата :D

Я сега думай достоверно и информативно що така пада борсата и рублата, нали санкциите бяха благодат за РФ?
 
Последно редактирано:
Подобен въпрос мога да приема за нормален, макар и да ми е смешен ентусиазма на секи, трепетно следящ курса на рублата. Разбирам да го зяпам аз, тъй като печеля в рубли, а харча паунди и евро - за мен е зле. Ама за хората, работещи и живеещи в РФ, както и за повечето българи, няма никакво значение, особено след контрасанкциите. Освен туризма - ми няма да харчат поскъпналите евро и долар в ЕС и по островите - ще почиват през уикенда в Турция (турската лира падна повече) или в Русия (Крим и т.н.)

Та на въпроса. САЩ въведоха санкции срещу ръководителите на някои големи руски компании (Милер, Дерипаска и т.н.), съответно си има ажиотаж по борсите - разпродават се акции - цената им пада, а за разпродажбата, всъщност се търсят долари. Търсенето на долара понижава временно курса на рублата (за 3-4 дни imho)

Това е добър вариант РФ да си върне част от контролния пакет на тези предприятия, като изкупи акциите евтино (същият номер руското ръководство го използва през 2014 г.). Защото дори и Газпром не е държавна компания, а акционерно дружество с доста западно участие.

В същото време активите на тези компании са в Русия, ползват руски труд, плащат заплати в рубли, а повечето са експортьори - т.е. продават руски по себестойност продукт срещу поскъпнал долар, който после обменят за повече рубли. Това вкарва повече рубли в бюджета (от експортни мита, данъци и т.н.).
 
Последно редактирано:
Интересът е породен от факта, че има силен спад, който не кореспондира на тезата на Кремъл, че санкциите са добре дошли.

Много ми е интересно от къде ще дойдат пари за покупка на каквото и да е, след резервният фонд практически се нулира и каквото остана го вляха в суверения фонд, ама и той пък за пенсии ли да бъде насочен за бюджетни дефицити или пък да го играе plunge protection team на борсата. Освен външния фонд, друго не остана, така че, ако тръгнат продават чуждестранни активи, за покупка на местни ... рублата, кой ще я държи?
 
Ми резервният фонд постоянно се увеличава - в момента е най-голям откак Русия е РФ, а не СССР. Отгоре на всичкото фондовете са няколко. ЗВР (златновалутният резерв) се увеличи петорно след Крим.

Кво има да се държи рублата? Та тя от година поне вече не се влияе от цената на нефта дори. Инфлацията спадна тройно, от тази година ще намалеят и разходите за отбрана - модернизацията на армията е приключила на 80% - бюджетът ще ги преразпредели към развитие на инфраструктурата на регионите, здравеопазването и образованието - вече е заложено.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе