Как печели zamunda и arenabg

Изчетох всички мнения и страници.
Интересно е как са печелили и издържали в началото, след създаването им. За сега е ясно.
Първо беше направена арена. Замунда я нямаше.
Жена ми по онова време е правила и подържала каталога на филмите, както и е превеждала. Преводи на субтитри също.
Какво е печелила, като съм я питал: Неограничен интернет + английския си ☺
 
Интересно е как са печелили и издържали в началото, след създаването им. За сега е ясно.

Арената печелеше като продаваше пиъринг на доставчиците. Повечето от тях бяха наясно, че без бърз достъп до арена, няма да има и клиенти. Доста free сървъри по това време действаха по този начин.
 
  • Like
Реакции: vito
Арената печелеше като продаваше пиъринг на доставчиците. Повечето от тях бяха наясно, че без бърз достъп до арена, няма да има и клиенти. Доста free сървъри по това време действаха по този начин.

Да. Точно това имах в предвид.

Хората по онова време масово, когато отидат при квартален/неквартален доставчик за да си пуснат интернет във вкъщи първият им въпрос е: Има ли арена?​
Тези доставчици, които нямаха отговора е: "Нямаме, но ние имаме наш сървър само за наши клиенти със филми, музика и софтуер". Което разбира се не е същото, и няма база за сравнение.
Когато се съберем с приятели и колеги на кафе или бира по онова време, и започнем да си говорим какво има в арена, радваме се на последни специализирани софтуери (струващи луди пари за времето си), филми, сериали и музика беше голяма емоция и Щастие.
Някой, ако се окаже че няма арена, звучеше като един много ощетен, ограничен и едва ли не наказан потребител. Всмисъл, че плаща малко или много Х лева, но не получава всичко.
В такива моменти давахме акаунтите си, защото в един момент спряха регистрации на нови, дори и след смс-те.
Тръпката, Емоцията и Желанието на хората които са били по онова време и са оценили това преимущество, със сигурност има и такива в този форум, няма как да се опишат и да се съизмерват с пари.
На Въпроса: Колко и как са печелили тогава и днес: Единствения ми отговор е: Аз спечелих, както и не само аз, че ги имаше.
Финансово само те си знаят.
 
Последно редактирано:
Извинете, че пиша в тази тема, но няма смисъл да отварям нова за едно питане. Някой от вас би ли ми услужил с юзър и парола за новата замунда?

И сега нещо по темата: Предполагам, че печелят доста добре, но и аз не се оплаквам от https://bulfut.com/?page_id=154 и партньорите им от Efbet.
 
Последно редактирано:
От: Как печели zamunda и arenabg

Надявам се коментарът ми да помогне на някого...
Ползвал съм zamunda - net-а (не този с Гарга-та, защото съм чувал, че там е възможно да има fake кликове) с банър над търсачката при 10% ротация... (
Цената беше около 300 лв за седмица (около, не мога да се сетя точно колко) и получавах над 350 000 импресии дневно...
CTR беше доста нисък - кликовете, които получавах бяха между 70 и 120 дневно...
Но предполагам, че зависи и какво рекламираш - аз рекламирах affiliate програма за българския пазар на един букмейкър.
Получавах между 0 и 2 регистрации дневно - с други думи - нямаше възвращаемост кой знае колко...
Според мен - там е добре да се рекламират свързани с масата хора в сайта неща - филми, онлайн игри и тнт...

Потвърждавам. В продължение на 3-4 месеца рекламирахме авточасти - банера под търсачката. Ефектът беше много пренебрежим. Говоря за 2009 г.
 
Потвърждавам. В продължение на 3-4 месеца рекламирахме авточасти - банера под търсачката. Ефектът беше много пренебрежим. Говоря за 2009 г.
Зависи какво рекламираш. Ползвал съм реклама при гаргата и имаше доста добра възвращаемост. Явно хората гледащи замунда, не се интересуват от авто части (рекламирах артикули за пълнолетни).
 
В един момент нещо започва да тропа и почваш да се интересуваш, но всъщност аз не се изразих правилно. Продавахме масла. Разчитахме на това, че там влизат всякакви хора и доста от тях карат коли.
 
Аз се чудя т.нар. доброволци, а дали са доброволци, не знам, които превеждат филмите, какво печелят. Би трябвало да има някъв вид картел м/у примерно юнакс и замунда, иначе юнакс какво печелят? особено пък преводачите. Ако няма преводачи, замунда си заминава.
 
Правят го за кеф, хоби.. Няма да си замине, докато в БГ са разрешени торентите. То не е само филми - музика, игри, програми... колко фирми за ремонт на компютри вземат от там windows, малко смешно, но е така :D
 
Основно са филмите и сериалите, музика, игри може да се изтегли от всякъде, както и порно.
 
От: Как печели zamunda и arenabg

Аз пък пожелавам на всеки от нас да печели петцифрени суми по честен начин, а не чрез предлагане на крадено съдържание както правят собствениците на торент тракерите.
Да са живи и здрави им пожелавам. Ако не бяха такива като тях и китайците, българите щеше да са компютърно грамотни колкото населението на Боцвана.
 
Най-вече филми и порно. :) Музика, вече всички сме тубари, дори и в колата.

Т'ва с музиката на компа и телефона е отижевелица отдавна... Аз лично още от 2008-ма година съм "тубар" ама тогава беше zazz.bg :D
 
Да, така е. И аз обичам да слушам от тубата, ама в колата лесно пада скоростта на нета, ако нон стоп е на тел всичко. :) Бухам МП3-ки в плейъра и пускам. Но пак от тубата си ги намирам и си ги обръщам в аудио през онлайн тук и влизат в пелйъра. :)
 
Преди време се коментираше възможността такива сайтове да заплащат "авторско право", в някакъв размер на авторите на произведения, които ползват. После един потребител на Арена БГ, надълго и на широко обясни како част от цената на всеки продаден носител на ингформация в България (СД, ДВД, Хард диск и др) била за иаплзщане на "авторско право". Имали сме си даже комисия, която да разпределя такива средства. Неща които малко хора са знаели, ако разбира се са верни. Във всички случаи обаче желая успех на Замунда и Арена, както на всичките други българи занимаващи се в сферата. Microsoft крадат, разработчиците на Linux и др, също крадат идеи. ащо ние да е правим на най-честните с света?
 
Истината във връзка с интернет печалбата, която трябва да знаете
Не Ви ли омръзна с тия помии...Книгата е има за 10 $ в амазон - казвам го за балъците който ще решат да станат "милионери" за 6 месеца с 250 евро капитал.
 
Ако Замундите и Арената се сетят да си сложат филтър, който да блокира достъпа на всеки с АдБлокер преди да го е изключил, петцифрените им суми на месец могат да станат и на 6-цифрени!
 

Горе