Summercart или opencart

От: Summercart или opencart

...или да инвестират 500 лева в някой, който да им направи дори по-добър сайт в някои аспекти, който да е безплатен да края на дните си...
 
От: Summercart или opencart

И как ще е безплатен до края на дните си ? Най-малкото трявба да плаща хостинг. Аз съм програмист и мога да те уверя, че за 500 лв никой сериозен няма да се навие да изгради система, която има дори 30 % от функционалностите на Summer cart. Самър е сериозна система за бизнес, не я подценявайте. Аз съм ЗА само с двете ръце, защото нямам три :)

И каква гаранция при софтуера ? Аз като продавам софтуер също не давам гаранция. Че то кой дава ? Да си чул Майкрософт, Епъл или Гугъл да дават такава? Аз не съм! Причината е, че при обновлението на софтуера могат да възникнат проблеми, които са много специфични в зависимост от употребата му и не могат да бъдат предвидени! Освен това преди покупката има разни условия, които можеш да прочетеш - ако не те устройват, не купуваш.

Това е от мен :)

Самър, успех с продукта ви!
 
От: Summercart или opencart

И как ще е безплатен до края на дните си ? Най-малкото трявба да плаща хостинг. Аз съм програмист и мога да те уверя, че за 500 лв никой сериозен няма да се навие да изгради система, която има дори 30 % от функционалностите на Summer cart. Самър е сериозна система за бизнес, не я подценявайте. Аз съм ЗА само с двете ръце, защото нямам три :)

И каква гаранция при софтуера ? Аз като продавам софтуер също не давам гаранция. Че то кой дава ? Да си чул Майкрософт, Епъл или Гугъл да дават такава? Аз не съм! Причината е, че при обновлението на софтуера могат да възникнат проблеми, които са много специфични в зависимост от употребата му и не могат да бъдат предвидени! Освен това преди покупката има разни условия, които можеш да прочетеш - ако не те устройват, не купуваш.

Това е от мен :)

Самър, успех с продукта ви!
Хостинга да ти е проблема...

А иначе има хора, които ще ти сложат безплатна тема на някоя безплатна система, ще ти сложат логото, ако имаш, ще ти настроят системата за твоите нужди, ще ти наблъскат продуктите и да - за 500 лв. Когато работиш с доказала се система с множество функции и няма нужда да доплащаш, за да ти напишат елементарни такива - защо не. Ако искаш някоя платена тема - ще си платиш разбира се...

За малки проекти винаги бих се доверил на безплатна система, която поне в ядрото си е ровена от 1/2 свят и се знае къде може да потърсиш информация за даден проблем вместо да трябва да се обръщам към фирма, която е поровила в кода, попроменила е това онова, няма безплатен форум където свободно да обменяш информация с други клиенти (от тези стотици хиляди доверили се на......) и трябва да плащаш за най-малкото, ако не разбираш. Защото трябва да се съгласиш, че ако имаше опция дадено нещо да се направи с безплатен модул или "ръчно" ще си го направиш веднага. Комюнитито е изключително важно, не го подценявайте.

А ако говорим в случай когато парите не са от значение, времето също - може да си инвестираш до края на дните си в къстъм система, и накрая да дойде некой турчин да ти я deface-не и кво правим?
 
От: Summercart или opencart

Аз като искам нов плугин си го пиша сам :D :D

Турчина да ми е проблема ;) Аз ако направя правилните стъпки да я популяризирам и защитя, турчина само ше гледа през витрината и ше цъка с език :)

недейте да очерняте всеки продукт, който е комерсиален. Аз не казвам, че безплатното е лошо. Казвам, че самър има достойнства, които не трябва да се зачертват с лека ръка. Същото важи и за оупен сорса и безплатните джаджи.
 
От: Summercart или opencart

Значи ползваме summer cart от около 2 години. Категорично не ви препоръчвам тази система. Много, много скъпо излиза после каквато и да било мудификация. Много е труден за редизайн и в началото изглежда евтин вариант, но това е само илюзия...Идеята на цялата им концепция е да зарибят клиенти, които да са в последствие зависими от тях и да ги доят дълго време. А това, което са написали на страницата си ,че имат хиляди успешни проекта..си е чиста лъжа. Знам го от сигурен източник, който е лично е писал този надпис в сайта им:)))
 
От: Summercart или opencart

Почтни никой ползвател на Summur Cart няма да си признае как се нахендрил с ХХХХ лв за пълен шит. Ползвай Open Cart или моя фаворит за онлайн магазини Prestashop
 
Аз ще си призная ... нахендрих се с около 5000 лева за 4 платформи ... всичко беше ок докато не се наложи да правя промени в базите. Сега от 4 платформи поддържам 2 и скоро 1-та ще е заменя и никога повече няма да да се доверя на съмъркарт или сега както се провъзгласяват за селитон. Мога да пиша много по въпроса, но е излишо само ще спомена най-важното:

правим проект и вземаме summercart v5
даваме едни луди ХХХХ.ХХ лева
и след няколко месеца разбираме, че тази версия не се поддържа вече и ако искаме едва ли не да упдейтваме до новата - трябва да заплатим еди колко си лева.

Понеже сме глупави и имаме пари, казваме майната му ще платим.

Минаваме на версия V6 .... уха ....
до след няколко месеца когато ни съобщят, че вече сме на версия V7

тука ни светват лампите ... и си казваме - ОПА тея се Е****Т с мен. Така можем да продължим до безкрайност.

Професионално мога да кажа следното:

всичко в тази платформа е на модули и не е трудно да се хакне. толкова е елементарна, че човек с елементарни познания би я окипазил за нула време.
лошото е че програмиста им (които май е и собственик) е с много остарял език на писане и се замотава в едни глупави цикли и подробности че понякога става смешен.

липса на всякаква мисъл ... във всеки език се обработват изклщчения при дадени цикли - да но тук нещата са толкова ясни че дори и не допускат изключения и кода забива в определени моменти. в стремежа си да се крие код а объркани толкова много неща, че на моменти спирам да чета защото се дразня... и ввсичко това да не се копира ...

явно толкова много го тресе параноята тоя човек че е забравил къде е и да не споменавам ама съвсем скоро се появи платформа много наподобяваща на съмъркарт и е 100% крадена, само че по добре написана ...


в заключение бих казал че не бих се доверил на нито една бг платформа и особено на горепосочената и бих инвестирал пари в разработка на друга "опън сорс" за да ми е мирна главата.

иначе глупаци много и нека да си дават парите ... аз лично платих за да открадна кода и съжалявам защото не струва
 
Давайте си парите и си трошете главите с тези кочини, всичко, де що е готова платформа, бачкайте си с нея, така се подсигурявате да си носите кофата с помията... както едно време на село, някои от Вас може би си спомнят времената, когато вървяха към двора за да нахранят прасенцето. Е, сега с тези всички готови платформи е така, няма опен, няма пресове, няма всичко. Искате да нямате проблеми, искате да си върви всичко както трябва, искате всичко да е по-бързо, леко с всякакви възможности. Еми, седнете и си напишете нужната ви собствена платформа, която ще покрие всичките Ви нужди, точно за Вашата цел.

Готовите платформи са за мързеливите "бизнесмени" в интернет и за "програмистите", които взимат една камара пари от Вас, техните клиенти, но за какво? Може би за нещо вмирисано, за което "програмистите" не дават пукнат лев и същевременно да натиснат няколко бутона, а Вие си казвате.... УАУ, какъв сайт ми направиха и се кефите като цигле баничка, а не осъзнавате, че всичко това е безплатно в нета, не осъзнавате, че това не е само за вас. Много е яко да се ползват такива безплатни платформи, та дори и платените им версии, за тях пък, хептен дума да не става, без значение, кой кога и за какво го предлага. Програмист си, когато седнеш и знаеш какво да направиш, клиентите са доволни, когато си го направил както трябва. Доволните клиенти са тези, които са получили нещо уникално за тяхната цел, клиентите са доволни, когато са платили САМО ВЕДНЪЖ и всичко им върви по вода за доста време на пред.

За просто сравнение, мой клиент ми казва, че на 100% си желае, както той я наричаше "жумаЛА", ма що, щото била имала админ панел с бутони. Брех бе, аз какъв съм, че смяташ, че не мога да ти напиша целия код и да ти направя бутони и нужния админ панел.
Та, този мой клиент има конна база, уеб сайта е за "кон бе, кон"..... в тази "жумала" има около 30 снимки в галерията и около 7 в самите статии, чудите се защо точно седем, еми толкова са и статиите в уеб сайта им.
Размер на целия сайт 247МБ, като снимките съм ги компресирал аз и всяка една от тях не надхвърля 80КБ, размер на базата им данни 21МБ, изразходвано процесорно време, което следя вече с месеци, над 60% ПОСЕЩЕНИЯ НА ДЕН, от 1 до 7, изключително рядко съм им срещал 10 или да минат 10, тъй като основните им неща си ги развиват във "фацето". ТАКА..... за сравнение, ще дам друг сайт, пак от мен, но изцяло написан.....

Размер на сайта, няма и 100МБ, снимки в галерията над 182 (постоянно си качва публикации и снимки), публикации 90, размер на базата данни 5МБ, изразходено процесорно време, от 20 до 75, в зависимост колко посещения има, посещенията им варират от 30 до 340 на ден. Това е сайт за цветя, собственичката има физически бизнес за цветенца и решихме да й драсна едно уеб сайтче с което да присъства и в интернет.

Друг мой пример но с мои уеб сайтове, които ще сравним с първия на "жумала"..... 3 уеб сайта, не могат да стигнат размерите на базата данни на първия, който съм описал по горе всички публикации надхвърлят 1000 броя.

Не целя да обидя никого, не целя да откажа никого, пиша този пост за себе си с цел да не си забравя сравненията. Ако си засегнат, оправяй се, ако си обиден, оправяй се, ако нещо не доволстваш, еми.... оправяй се, щото поста си е за мен!

Четенето на поста ми от колеги, "програмисти", нека да подчертаем КАВИЧКИТЕ е забранен, в реда на мисли, от всичко описано, те нямат право да знаят какво съм написал в поста си. Съответно, няма за какво да ме занимават и плюят. Това ще докаже истината на кавичките.
 
От: Summercart или opencart

Почтни никой ползвател на Summur Cart няма да си признае как се нахендрил с ХХХХ лв за пълен шит. Ползвай Open Cart или моя фаворит за онлайн магазини Prestashop
Също предпочетох PrestaShop. SaS платформите са хубаво нещо , докато не ти отеснеят и тогава започва “доенето”. Ползвам PrestaShop от 1.4 и съм се справял сам с четене из форума и. Ползвам все още темата по подразбиране, като несъм и сигурен че има нужда от друга. Има разработени модули за разплащане, логистика... от друго към момента нямам и нужда.
 
Защо всъщност не вземете и не кажете истината на клиентите ви. Summer Cart е open cart но доста модифициран. Всеки който е работил там може да ви го каже. Или поне така беше , сега вече може да сте разработили нещо ваше.
 
Summer Cart и open cart като код нямат нищо общо. Имат подобна структура на базите от данни. Но тя като цяло и на престата е такава и на дали може да се измисли нещо по-различно. И двете имплементират MVC модел, но и това е възприето от много разработчици. Да допишеш нещо за Summer Cart си е неубосновано предизвикателство, най-вече защото документацията клони към 0. Съответно излиза скъпо.
 
То пък ОК щото има документация... Като имаш 58 модула бъркаш в торбата и гледаш да не фанеш... Такива системи могат да работят добре, но ако един човек/екип ги подържа. В противен случай всеки си оставя семето и накрая се чудиш как бели родители си имат мулатче.
 
От: Summercart или opencart

Значи ползваме summer cart от около 2 години. Категорично не ви препоръчвам тази система. Много, много скъпо излиза после каквато и да било мудификация. Много е труден за редизайн и в началото изглежда евтин вариант, но това е само илюзия...Идеята на цялата им концепция е да зарибят клиенти, които да са в последствие зависими от тях и да ги доят дълго време. А това, което са написали на страницата си ,че имат хиляди успешни проекта..си е чиста лъжа. Знам го от сигурен източник, който е лично е писал този надпис в сайта им:)))
Потвърждавам на 100% НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ.Подръжката е с извън земна цена.Не познават парите!!!!
Препоръчвам Стан от форума.Работил съм по-няколко проекта с него и съм предоволен.
 
То пък ОК щото има документация... Като имаш 58 модула бъркаш в торбата и гледаш да не фанеш... Такива системи могат да работят добре, но ако един човек/екип ги подържа. В противен случай всеки си оставя семето и накрая се чудиш как бели родители си имат мулатче.
Модулите се пишат от трети страни, техен ангажимент е да поддържат необходимата документация. Отделно Интернет е пълен с примери, за тези които немогат да четат гореспоменатата документация. Не защитавам ОК, не съм им адвокат. Говоря като човек писал, дописва и за двете системи. При проблем за по-разпространената такава много по-лесно се намира лекарство.
 

Горе