Мения и съвети за регистрация на .bg, почти еднакъв като на конкурента

didexs

Active Member
1. Към днешни дати, има ли някаква тежест ако домейна се регистрира за 3,5 или 10 години, без значение от конкретното разширение, както и конкретно за .bg? Говорим, директно за скок от 3 години на горе!

2. Реално, кое натежава повече в полза за самия сайт/домейн, данните към домейна да са на физическо лице или фирмени?

3. Домейна който искаме да регистрираме, вече съществува, както и името на конкретна фирма на конкурента, демек: домейна и името на фирмата им са еднакви. Тематиката на нашия проект, ще е същата, като тяхната и разликата ще е в домейните, нашият ще е, ето пример: imetoV.bg, а тяхното име на домейна и фирмата им е: imeto.bg, основната разлика, между нас и тях ще е, че в нашия домейн ще има едно "V" накрая, както и наименованието на фирмата ни е коренно различно от тяхното.

техен домейн: imeto.bg
тяхната фирма: Името БГ ООД
домейна и фирмата им са с идентични имена, в допълнение, видяхме, че в сайта им, долу са добавили: името.бг™, което си значи, че е запазена марка.
техния домейн е регистриран от 2009 г, и е до 2029 г. (ако има някакво значение това)

нашия домейн: imetoV.bg
нашата фирма: доста по-различна от imeto.bg или imetoV.bg
обмисляме да закупим домейна направо за 10 години ако няма да имаме спънки

Относно еднаквостта на тематиката, мислим, че няма никакво значение, тъй като предлаганите услуги са нещо като каталог за хххххх, а подобни сайтове много, но са малко големите. Ние целим да се набутаме с рас и директно да погнем тези с короните на главата. Не целим да ги избутаме, нашата цел е да се наредим до тях.
Също да вметна, че самата визуализация, няма да е идентична между двата уеб сайта (тоест, няма да тръгнем да им крадем дизайна/системата или да правим почти всичко еднакво на тяхното).

Ще се консултираме и с адвокат разбира се, но решихме да попитаме и тук какво ще ни кажете и посъветвате.

п.с. мнения, плюене и всичко друго, което не нарушава правилата и общите условия на този форум е позволено, докажете кой какъв е
 
Ако бях аз на ваше място бих изградил бранд с различен домейн. Особено щом и тематиката е същата една буква не означава, че е различно, а напротив, за мен означава, че искате да дръпнете от техните посетители, защото името вече е познато. Поне аз никога не бих избрал такъв вариант, не виждам смисъл просто, уникалността е важна за проект в дългосрочен план.
 
Благодаря за ценния съвет, обмислихме и този вариант но не обърнахме голямо внимание, тъй като относно домейна, няма нещо по-подходящо за целите. (няма да изключваме по никакъв начин, да е различен от този на конкурента)
 
По-добре си изградете собствен бранд и идентичност. Може и да имат по-добро име и хората да ги намират, но когато си развиете достатъчно SEO-то и в гугъл изкачате първи, то тогава няма да има нужда да сте с близко име до тяхното. Само ще обърквате клиентите.
 
Разполагаме с хххххх.bg домейн, който е сравнително лесен и запомнящ но не влиза в категорията на тематиката, а аз желая да е сходен със съдържанието. Цяла нощ съм проверявал за имена, които да отговарят на това което искам... е няма, та няма.
 
Ако "името" е тяхна запазена марка в действителност и вие добавите една буква към тази марка, могат да ви вземат домейна в последствие.
Бихме могли да потърсили други варианти за домейн- дублирането на имената е объркващо за клиентите, а и трудно разпознаваемо. За вас смятам ще е минус, тъй като излизате втори на пазара.
Не бързайте с регистрацията на домейна- със сигурност ще излезе нещо подходящо, може да пробвате и да купите вече запазен домейн.
И друго- домейнът значи много, но не е всичко.
Успех!
 
Направете нещо ново и уникално, какво се опитвате да копирате другите, така до никъде няма да стигнете.
 
Полезни съвети и мнения, но не чухме такива относно тежестта на домейн, ако се закупи за над 3 години и това за данни към самия домейн. Главно се интересуваме от прясна информация, знаем, че преди няколко години е било много добре ако домейна е регистриран направо за 10 години, но сега дали е същото.
 
Полезни съвети и мнения, но не чухме такива относно тежестта на домейн, ако се закупи за над 3 години и това за данни към самия домейн. Главно се интересуваме от прясна информация, знаем, че преди няколко години е било много добре ако домейна е регистриран направо за 10 години, но сега дали е същото.
Въобще не мисля, че има значение това. По-скоро се гледа колко е стар домейна, а не за колко време е платен.
 
Нов, по-силен бранд. Всичко друго ще означава, че ще дишаш зад тях прахта им. Все пак не се ли създава нещо с цел да е лидер след време. :)
 

Горе