Оплакване

Emi4a

Active Member
Сигурно за 5-ти или 6-ти път ми пишат на лично съобщение с въпрос за дадено нещо или сайт, след това им пиша и повече не получавам отговор от въпросните потребители. Такива ли сме българите не мога да разбера или само в тоя форум е така? Това е изключително тъпо, толкова ли е трудно да кажеш поне - не, не ме интересува офертата и толкова....Защо ще пишеш на някой и повече няма да му отговориш, защо си питал тогава?
 
щото повечето питат да си сверят цените, не ги интересува какво продаваш а да се ориентират
 
Редовно го пиша и в темите си. Без значение дали е положителен или итрицатерен отговор да ми връщат съобщение, просто от учтивост. Ако ги интересува цената да пишат, че за това става въпрос. Няма братче ... На потребители които не ми вдъхват доверие вече спрях да отговарям... То бива бива ама ... Много е трудно да драснеш - “благодаря, не е това които търся”...

За темата от подписа ми с групите - що народ ми е писал да пита за цени, които са публични. Поне да четат. То си личи, когато някой пита, защото има интерес или има нужда от индивидуална оферта.
 
Това ако си мислиш, че е зле... Онзи ден си уговорих среща да продам един мой микрофон. Чаках около 40 минути, защото потенциалният купувач закъсня. След като дойде, пробва микрофон, и каза, че му "пукал". Бил развален. Прибрах се вкъщи, закачих го на телефона, с мои слушалки и няколко различни кабела, нямаше никакви смущения. Обадих му се и му казах, също предложих да му демонстрирам. Той каза "Чудесно, утре ще го взема." В момента се скатава, не ми отговаря. Попитах го най-учтиво дали да му го пазя, дали има интерес все още, но отговор няма.

Той дойде със същия микрофон като моя, не знам защо.

От цялата история изхождам така -- според мен е дошъл да ме използва, защото имам същия микрофон, и тъй като се е съмнявал дали неговият е развален, или е някъде проблема по кабелите и слушалките му, и е прекалено некадърен или мързелив да си направи базова диагностика, използва мен да му свърша това безплатно, по подмолния начин. Това ми се е случвало няколко пъти, но с други продукти, които съм продавал. С автомобил дори. Качвали са ми се на джой райд на мое БМВ 5-ца за 20 хиляди, което продавах. Като направиха няколко кръгчета и всичко им хареса, повече не звъннаха. Надъниха ми го на магистралата с около 200. Повече не давам тест драйв, и повече няма и да давам на никой да ми тества техниката за продажба дори. Който не иска да купува, да си го натири!

Безплатен тестдрайв -- му се вика на това.

Та този индивид с микрофона ме вбеси невероятно много, защото ходех да го чакам 40 минути, приготвих му всичко в пакетчето, говорихме педесе пъти, пипа ми микрофона, пъха си кабелите по него, тества си го, и изчезна. Това е супер неморално, понеже може да ми бъгне техниката с някакъв развален кабел или нещо подобно, да ми окъси нещо.

За жалост не виждам начин за справяне с този проблем. Можеш да изгониш потенциални купувачи/клиенти по тоя начин. Варианта е да се изнесеш на чужд пазар, да не работиш с българи, руснаци и други балкански субекти.

Знам к'во е усещането, супер е неприятно. Сверка на часовника си правят, по наглия начин, както каза колегата отгоре. Могат просто да помолят, много е малък шанса да им откажа, поне аз. Но да ми въртят номера, такива попадат в черния списък, и се появяват в интернет завинаги. Да ходат да си чистат името после. Измекяра си намира майстора. Ако не съм аз, ще е някой друг, който да сподели и да изкара наяве утайката.
 
Последно редактирано:

Горе