Популяризиране на фб страница - как?

Kill-op

Active Member
Здравейте,
Имам фб страница на тема козметика с 5.6к харесвания, за няколко месеца труд ги вдигнах само със 100 харесвания. Някой дали може да ми каже как да ги вдигна неколкократно да стана тпоне 10-15к. Слушал съм за някакви схеми по които да се пускат постовете, за да достигат до повече хора, ама нещо не ми сработват или не ги правя както трябва. Гледам подобна на моята страница, за една година има 80к и се чудя как го правят!? :)
 
Коментирай със страницата си под постове на другата страница. Ще привлечеш някой друг фен, разбира се, ако коментарите то са тематично насочени и полезни.
 
Освен това, промотирай, ако продаваш козметика пускай обяви по всияки групи като във всяка пускай по 1-2 неща и в другата група да са различни, пусни и в Marketplace. Иначе популяризация, буташ се по теми, по групи, където може си пускаш безплатна рекламка има и такива групи с много потребители без админите да са сложили правила. Пускай. По-бързият вариант е да сложиш някой лев, на нисък дневен бюджет с средна цена, не прекалено ниска на клик и пускаш реклама :) Друго, няма :) Иска да имаш редовни постове и да са интересни за потребителите, да има активност, туй то :)
 
1. Заделяш бюджет

2. Пускаш снимка, която ще събере много лайкове от хора, които са ти таргет група

3. Подсилваш снимката към съответния таргет (към нови хора, а не такива, които вече са харесали страницата)

4. Като свърши кампанията, почваш да invite-ваш хората, които са харесали снимката. Ако си подбрал добре снимката, такива ще има МНОГО.
 
Хората са тъпаци и лайкват всякакви неща, дори едно говно да им постнеш на стената. Всичко опира до това какъв ти е таргегът и какъв трябва да е подходът ти. Неговият е козметика, следователно -> таргетът му са жени, а ПОВЕЧЕТО жени във ФБ са доста кухи лейки :D
 
ОФЕРТА - РЕКЛАМА ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦИ при интерес ми пиши :)
 
Безплатният метод е сравнително труден, но при мен действа с една дума ефективен. Аз направих следното създадох 3 профила. Специализирани в нишата, в която трябваше да разпространя страницата. Единият от тези 3-та профила е админ на страницата, него по-малко го засилвам. От другите профили каня хора. Също така и от главният профил. Ама много, докато не ме блокират за няколко часа. Докато не направих по 1000 човека във всеки профил. Съответно тези 1000 човека ги поканих да харесат страницата. Направих към страницата група където също ги инвайтнах тези хора. Страницата ми е на почистващата фирма. В нея се предлагат услуги само и единствено на тази фирма. Докато в групата я направих на тема почистване. Така освен, че поканих хора които вече са ми харесали страницата. Така и дойдоха външи които просто се интересуват от почистване. И така страницата събра за няма и месец 700 човека. А групата над 1000. Отделно като публикувам някой пост. Гледам да тагна възможно повече хора. Около 70-90 човека, не можеш да тагваш повече от 100 човека. И така след близо един месец работа както казах, разбрах що годе кои мои приятели ги интересува от публикациите ми, почнах да си подбирам хората които тагвам и така ефекта още повече се засили. Този метод ппц не е разрешен от фейсбук. Но като внимаваш няма дерт. Най-много да ти поискат идентификацията на самоличността. Да ти кажа мина и със снимка на бате Бойко :D Така, че действай и ще имаш успех. ;)
 
Според мен трябва да работиш с други страници, аз така правя щ.
 
Ако искаш да имаш просто някаква страница :
1.Измисли тематиката на страницата (за какво ще ти се отнася страницата). Лично мой съвет е , да използваш най-обща тематика с цел да обхванеш максимално голяма аудитория. Трябва да измислиш такава тематика , която да обвързва хората по един или друг начин с тяхното мислене , психология и т.н. Най-общите и добре развити тематики според мен са следните : Свят (най-красивите места по света) , България (Всичко за България , което повдига духа на хората и е адски красиво) , Емоционална страница (Цитати с мотивация , цитати за жени , цитати за мъже , цитати за живота) , Спортна тематика , Музика , Хобита , "Направи си сам" , ония гангстерските тематики (където лапетата се превъзбуждат от Г-класи , Аудита , БМВ-та , Автомати , Руски звезди и такива глупости) и най-добрата тематика "Измислен герой олицетворяващ пълната простутия на хората" - като пабло ескобар , спиндерман , ал капоне и такива подобни. Хората най-вече се радват на пълната простутия или красотата на света. В случая трябва да измислиш най-добрата тематика когато един човек види твоя публикация в страницата ти или да се засмее , или да започне с усмивка деня си или да се мотивира по някакъв начин.
2.След като измислиш тематиката на страницата ти - трябва да измислиш най-доброто име на страницата - Името трябва да е максимално късо и запомнящо се и да обощава цялата тематика на страницата (за какво иде реч).
3.След това влизаш в настройките на страницата ти и променяш линка на страницата с уникален линк - В случая той също трябва да е доста къс и да се запомня лесно като w w w . facebook . com / allworld /.
4.След това трябва да измислиш най-добрите изображения на твоята страница за профилна снимка и корица - там трябва да проявиш творчество , така че , те да грабват вниманието на аудиторията , която ще посети или посещава страницата ти. Изображенията за профил и корица трябва да са доста сходни като цветове и едва ли не сливащи се и трябва да си пасват перфектно , можеш и да сложиш лек маркетинг към тях насочващ аудиторията да хареса страницата ти (но това след време , защото когато имаш малка аудитория , този маркетинг адски много дразни.)
5.След това започват да публикуваш в страницата ти - собствено написани публикаци (а не да споделяш от сайтове или от други страници) , трябва сам да създаваш публикациите си спрямо тематиката на страницата. Според мен най-добрите публикации са два видя : Видео Клип + Текст и Снимка + Текст. В случая когато създаваш една такава публикация първо трябва да намериш най-добрия видео клип или снимка , която ще се хареса на публиката и ще им привлече вниманието или снимката и видео клипа да имат голяма дълбочина в психологията на хората , така че , да се замислят и да показват емоциите и реакциите си. Текста към снимката или видео клипа трябва да е доста къс от 50 до 120 символа и този текст трябва да е уникален , текста трябва да ангажира хората да реагират и да показват емоциите си (на снимката също може да има текст , който да НЕ е повече от 20% от цялата снимка). Целта на публикациите с видове текстове , изображения и видео клипове трябва да насочени с това по някакъв начин да провокират аудиторията ти да реагира на тях и да показва емоциите си.
Ако накараш хората да коментират , да харесват и да споделят , така ще отключиш пирамидата на фейсбук. Всеки един харесал , споделил и коментирал ще изпраща сигнали в фейсбук към неговите приятели и те към другите си приятели. Също така можеш да привличаш бърза аудитория с текстове "Харесай , Сподели и Коментирай" , "Ако ти харесва натисни (y) , ако не ти харесва натисни :mad:". Можеш да добиваш бърза аудитория ако качваш игри или фейк награди (Спечели Самсунг С8 като харесаш публикацията. Един от всички харесали ще спечели наградата) , но това лично аз не го харесвам , но все пак като напсувам някой с такова съдържание , моите приятели го виждат и или ще псуват и те или ще се включат в играта. Можеш да създаваш и фейк новини като "ВЪРНАХА КАЗАРМАТА , ЕЙ СЕГА СЕ ЕБА МАМАТА НА ВСИЧКИ" и публикацията ще рухне в коментари - фейк новините привличат адски много малоумници и умници - получават се големи дебати като коментари , а по този начин пирамидата на фейсбук се отваря максимално. Публикации , които дразнят хората (това също е емоционално и провокативно) , след такава публикация хората обикновенно започват да те нареждат , но отновно фейсбук отваря пирамидата си от коментарите последвали на публикацията.
6. Промотиране на съдържание (реклама в facebook ads) отделяш месечен бюджет и започват с рекламите. На страници с обща тематика и 1 долар за реклама е силно ефективен , когато публикацията е направена изключително добре спрямо нейната тематика. За 1 долар на картинка с футболния отбор на ЦСКА или Левски София ще получиш около от 40 до 120 харесвания. За фейсбук рекламите си е цяла наука , но най-важните неща са следните : За 1 месец правиш 30 публикации , тези 30 публикации ги рекламираш с 1 долар на 24 часа всяка една. Така месечно ти излиза рекламата на стойност 30 долара. НЕ прави реклама на самата страница за събиране на харесвания - това е глупост за мен. Прави реклама само и единствено на публикациите си. Рекламата има опции (можеш да я настройваш до какви хора да достига). Най-добре е да рекламираш само в България. Ако искаш страницата да се посещава само от мъже или само от жени , рекламата можеш да я зададеш и на двата пола или само на един от двата пола. След това има определени други опции. Ако искаш рекламата ти да достига само до активни хора , а не до изоставени профили или фейк профили , задаваш опция на рекламата да достига до "Хора , които използват фейсбук от мобилните си устройства" и "Хора , които са посетили фейсбук през последните 3 или 6 месеца". Но , като цяло рекламата си е доста общирна спрямо опциите си и трябва да разучаваш доста - цяла наука си е.
Публикациите и рекламите трябва да се пускат в точно определени часове в денонощието , когато повечето хора в България не са ангажирани. Да кажем според мен най-добрите часове за публикация са преди 8 часа сутринта (защото повечето хора , когато стават за работа , първо пият кафе , пушат цигари и се ровят в фейсбук ---- аз лично все съм на ръба пред закъсняване и нямам време за тия неща , но повечето хора имат). Добъри часове са от 12:00 и от 13:00 часа (когато повечето хора излизат в обедни почивки). Добър час е 15:00 часа (по-голямата част от хората , които не работят в динамични среди на работа гледат по това време да се скатават , да лежат и да спят докато дойде 17:00 часа или 18:00 часа да си ходят). Добри часове са 21:00 и 23:00 часа (когато хората вече са се нахранили , убиват си вечерта и са пред телевизора или интернета).

Ако си напуснал форума ще се самоубия , защото това ми отне време и ти пиша в 0:41 часа. Успехи!
 
тук съм, но го видях чак днес. Ще тествам и се надявам да има ефект. С харесването на страници нямаше особен ефект. :)
 
Tова което си написал ще е полезно за доста хора които са още в началото :) Уважение за споделения опит
 
Да предположим, че започвам от нулата и искам да работя само с хора от определена таргет група. Не искам просто бройка, а реални "бройлери". Таргет групата ми е да са българи, които не живеят в България и не се интересуват от политика. Също така да има и други, които да са черни и да не са религиозни.
Въпросът ми е, фейсбук, може ли да ми намери тези хора и да им изпрати моето съобщение? Става дума за платена реклама. Как тези хора ще следват страница, в която няма никой, но все пак имат интерес към модела, който съм им представил?

Не се шегувам, а моля за съвет.
 
Последно редактирано:
Да предположим, че започвам от нулата и искам да работя само с хора от определена таргет група. Не искам просто бройка, а реални "бройлери". Таргет групата ми е да са българи, които не живеят в България и не се интересуват от политика. Също така да има и други, които да са черни и да не са религиозни.
Въпросът ми е, фейсбук, може ли да ми намери тези хора и да им изпрати моето съобщение? Става дума за платена реклама. Как тези хора ще следват страница, в която няма никой, но все пак имат интерес към модела, който съм им представил?

Не се шегувам, а моля за съвет.
https://www.facebook.com/ads/audience-insights/interests?act=306726076&age=18-&country=BG

Това е един начин да намериш аудиторията си.
А при публикуване на реклама, можеш по подобен метод да филтрираш пред кого да се покаже. От коя държава да са, какъв пол, политически убеждения и прочее.
 
Инвестирах 60 лева за 21 дена реклама тип .gif , която се е показала на 26 000 потребителя според Facebook, имам само 1 клик, но проблема е, че все още имам 0 харесвания. Страницата е нова, както и потребителя. Търся какво се е сбъркало, защото парите са дадени, ефект нулев.
 
Инвестирах 60 лева за 21 дена реклама тип .gif , която се е показала на 26 000 потребителя според Facebook, имам само 1 клик, но проблема е, че все още имам 0 харесвания. Страницата е нова, както и потребителя. Търся какво се е сбъркало, защото парите са дадени, ефект нулев.
Имаш проблем. Рекламата не е ефективна. Тук може да има стотици причини като лош гиф, лош таргет, безинтересно е и още много. Пробвай с друг таргет и виж резултатите. Съветвам те да го направиш н малък бюджет.
 
Мисля да пробвам по 2-рия начин. Един колега беше писал за стратегия с акаунти и намиране на приятели, след което "облъчване" за въпросната страница и чак когато вече има някаква маса от хора, ще заходя с платена реклама. Вероятно ще е по-ефективно.
Чудя се дали може да се подбира таргет като определени групи. Демек да се показва само на хората в избрани от мен групи ...
 

Горе