Печели от Интернет чрез попълване на онлайн анкета

TheCrazyBastard

Well-Known Member
Здравейте,

Преди да пусна темата проверих дали има нещо свързано с въпросната платформа, която ще Ви представя съвсем накратко, тъй като в търсачката не излязоха резултати. Ако темата не е подходяща, нямам нищо против да я изтриете, но мисля е в подходящия Раздел. Става въпрос за сайтът > paidviewpoint.com

Платформата е друг тип за изкарване на пари от Интернет, но е на принципа като останалите тип реферални системи, обаче може би плащат, но още не съм сигурен в това, затова не искам да давам празни надежди. Интересното в случая е, че в Гугъл излизат резултати от 2014 година, а може и по-назад, чийто факт че съществува вече поне 4-5 години е някаква надежда да е надежден.

Друг факт, който ми направи впечатление още при Регистрацията е, че вие се съгласявате попълнените от Вас анкети в някакъв момент да бъдат предоставени на Маркетинг агенции, които проучват навиците реално и потенциала на пазара за определени продукти във Световен мащаб. Това на втори план по-скоро усилва смисъла, че ще получите възнаграждение все пак за предоставената информация в Анкетите чрез дадените си отговори. На този принцип работят и всички Маркетингови агенции, сключващи договори с най-различни социални платформи и е един вид обмен на информация с цел правилната реклама да попадне на правилния клиент и в крайна сметка да спечелят всички - рекламодател, посредник и клиент на принципа на свободната пазарна икономика.

Преди да се регистрирате, ако се решите да я пробвате, имайте предвид две неща:
- Необходимо е задължително да имате Paypal акаунт, защото работят само с тях и се попълва още в началото;
- Плащането става на 15 долара, като първата ми анкета я отрази за скромните 3 цента. Има някакви допълнителни бонусни системи, но все още ги разгадавам и не мога да споделя.

На пръв поглед, имайки предвид скромната печалба от попълване на анкета от около 10-тина въпроса и старостта на сайта, не виждам смисъл да не се стигне до плащане, но въпросът кога и срещу какво още си остава. Една анкета се попълва до минута, ако кликате какво да е или до 2-3, ако се замислите от малко поне, така че и като време може да не се брои за загуба. Но още не мога да споделя по колко анкети на ден могат да се отварят, защото получавате съобщение, че има анкета за попълване, т.н. все пак има и допълнителен ангажимент да отваряте сайтът поне веднъж на ден.

Платформата: paidviewpoint.com
П.С. Линкът е реферален.
 
Поне да беше споделил че от реферален линк се взима 25$. Като гледам сайта, няма много хляб във него.
 
Seems legit

50bb45e738535.jpeg
 
Поне да беше споделил че от реферален линк се взима 25$. Като гледам сайта, няма много хляб във него.
Не, не се взима 25$, грешно е разбирането. Поне на мен не ми даде нищо подобно! А и няма логика - праг на плащане от 15 долара, а само за 1 реферал - 25 долара. Това си е плащане веднага за хора с два Пейпал акаунта. За регистрация от реферален линк реално нищо не дава на момента, а евентуално ако някой от тези реферали някога достигне прага и си прибере паричките, се получават уж едни 20% от стойността им. Нямам идея истина ли е, няма и тема за точно тези тук, затова я и споделям и ще се радвам наистина на адекватни отзиви във връзка с тази алтернатива. Чувал съм само, че подобни анкетни платформи наистина плащат реално, но се водя най-ниско платените. Та да има смисъл, трябва да си навържете няколко подобни и да ги обхождате.
 
Подобни сайтове има много и този модел за провеждане на онлайн маркетингови проучвания е добре познат и доста разпространен. Не съм запознат с този конкретен сайт и компанията собственик, но изглежда реална.

Не очаквай да печелиш някакви сериозни пари от онлайн анкети, освен ако не си представител на рядка, но търсена демографска група, но дори и да си, колко повече ще получаваш зависи от редица фактори.

Що се отнася до ограниченията - имайки предвид колко ирационални същества сме хората, в онлайн проучванията съществуват редица bias-и, които влияят върху статистическата издържаност на данните. Голяма част от компаниите, които се занимават с проучвания, се опитват да ги минимизират чрез ограничения, като едно от тези ограничения е например да не ти позволяват да попълваш повече от няколко анкети на ден в опит да се справят с т.нар. "умора на респондента", която представлява тенденцията хората, попълващи анкети, да се "умарят" от попълване и да започват да не влагат достатъчно мисъл в попълването след известно време. Това ограничение още повече намаля възможността да се правят някакви сериозни пари по този начин.

Ако "кликаш какво да е", не е трудно да бъдеш хванат. Принципно в повечето случаи клиентите на компанията собственик на сайта няма да ѝ платят за твоето участие в проучването и е напълно възможно да изхвърчиш от сайта и/или да не си получиш парите. Всекидневно виждам хора, които се опитват по един или друг начин да изиграят системата. Виждал съм и такива, които проявяват доста креативност в тази насока и дори успяват да изтеглят някакви пари, но рано или късно също биват хващани.
 

Горе