Paxum > Дебитна карта (някой ползва ли?)

ek3ekytop

Member
Здравейте.
Някой ползва ли такъв метод да си вземе парите от Paxum? Ако има такива, моля препоръчайте ми дебитна карта на коя банка мога да ползвам безпроблемно?
Преди време (2 мес.) си извадих дебитна карта Visa Classic от пощенска банка специално за целта, но след 2 успешни транзакции към нея, не мога да прехвърля повече пари в нея. Излиза ми съобщение [Unfortunately your card is not supported. Please try another card.] След като писах на съпорта получих отговор, че проблема бил в моята банка и да пробвам с друга карта (много странно за мен след 2 успешни транзакции) Не съм ходил да питам в Пощенска какъв е проблема.
Всичко това се случва докато си чакам вече 5ти месец предплатената Paxum. Първата се изгуби някъде по пътя, втората я чакам вече месец поне да си смени статуса на принтирана, но няма изгледи ...
Това ми е 2ра Paxum карта която изчезва някъде незнайно къде докато дойде....
 
Има, има. Аз ползвах преди време дебитната карта на ЦКБ. Свърши идеално работа. Според мен, ако искаш да ползваш тази карта в бъдеще за подобни неща, е добре да отидеш и да си поставиш въпроса, иначе си е една обикновена за бг пост терминали и банкомати. Моята Paxum още я няма и ми писна, мисля, че вече си платих поне за две и нали тук пращат по бг пощи, та познай, и направо си реших проблема с това на карта от бг банка. Явно проблема не е при мен само. И един познат даже ми прати, за да му ги изтегля през моята Paxum, и си го помотах некви месеци, стана ми криво и пробвах на моята от ЦКБ и се получи. Според мен нишката се къса някъде тук при нас. От съпорта на Paxum ме уверяваха в незнайно колко тикета, че са пуснали и на практика трябва да е при мен, но уви, само им казах, че не е и се сетих, че за втори път влизам в същия филм. Не знам до къде стига тази велика пластика, но ако трябва да се съмнявам в нещо, то е тук в нашите. ;)

Подновяването на акаунта и преиздаването на 3 карти вече ми костваше едно излизане. ;)
 
Благодаря ти за отговора Blinky. Сподели моля каква точно е картата. Всъщност ЦКБ щеше да е следващият ми опит, след като проучих, че е най-ползваната за интернет разплащания и е предпочитанa за Skrill > дебитна карта. Колкото до картите от Paxum аз вече почти съм убеден, че ако получиш карта в БГ с обикновена доставка (не експресна) то наистина е щастливия ти ден. Според мен даже не ги изпращат а само те поощряват да заявиш нова карта с експресна доставка за 50 - 100$ . Досега от 3 карти съм получил 2 с експресна и 2 загубени с обикновена За третата съм в трепетно очакване още. Според мен е практика тъй като интернет е пълен с лоши ревюта на хора които не могат да си вземат парите. Имайки предвид лошия ми опит с тях в миналото когато някак си успяха да ми хакнат акаунта и източат през money exchangers крупна сума (събирах ги там за по-сигурно чакайки голям курс на долара). От тогава гледам да не държа пари в акаунта защото най големия ми страх относно тях е някой ден браузъра ми да не изпише Няма достъп до този сайт за постоянно. Както се случи с друг доста използван е-портфейл преди няколко години.
 
Картата е обикновена Visa Classic, но дебитна си я поисках. Лична, нали. Да чукам на дърво, с нея не съм имал проблеми с нищо - Paypal, Paxum, Skrill, чуждестранни магазини. Много съм доволен.

Сериозните онлайн разплащателни системи винаги имат анонс, ако ще обявяват закриване. Редно е така. Иначе има и някакви-никакви, които са еднодневки де. Едно време така затвори врати ePassport, но хората дадоха възможност да си рикуестнеш парите с чек, по мои спомени. Там не стана точно ясно защо, не дадоха официално становище, но им се случи. :)
 
Paxum са уж сериозни, но бият всякакви рекорди за скорост на обслужване.
giphy.gif


Както и да е. Утре отивам да си правя ЦКБ карта и ще докладвам за крайния резултат.
 
Paxum са уж сериозни, но бият всякакви рекорди за скорост на обслужване.
giphy.gif


Както и да е. Утре отивам да си правя ЦКБ карта и ще докладвам за крайния резултат.
Да, да се чудиш кой е по крив, тия или български пощи. Какво да се прави, и такива бизнеси има. :)
 
Тъкмо се връщам от ЦКБ. Повече не издавали Visa classic , Visa electron ... Единствената дебитна виза била безконтактна Visa Дебит. Ще видим след 1 седмица дали ще върши работа.
 
И аз така предположих затова ги питах за електрон, но не . Само виза дебит издавали вече. Дано да стане, че ми писна...
 
Стана картата. Първите 2 транзакции без проблем получени след 3 дни и при опит за трета транзакция днес получавам - Service temporary restricted. Please try again later. Вече сериозно започвам да се опасявам, че правят всичко възможно да не мога да изтегля парите си :mad:
 
Успях да направя 3та транзакция. Услугата била временно ограничена (24h) за подръжка.
Аз колко време имах проблеми с пристигането на тъпата им мастъркард и накрая след 100 месеца, направо уиндраунах на бг карта. Пълна тъпня е с това подновяване, даже ще го спра. Едно $40 в нищото.
 
Пак зависи какви суми минават от там. Като цяло предплатената карта е най-добрата оферта. $2 на теглене от банкомат. Бях намерил преди време 1 банкомат на Първа Инвестиционна лимита му беше 2000лв на теглене с paxum картата, идеално ме устройваше, но след известно време го направиха 800 .. незнам дали заради мен :D
Иначе с нашенска карта не е много оферта да се дърпат. На последната ми транзакция от преди 2 дни за $850 таксите 30 и косур долара :confused:
 
След 5 успешни транцакции вече и картата на ЦКБ е > Unfortunately your card is not supported. Please try another card. :confused:
Незнам вече какво да правя.
 
След 5 успешни транцакции вече и картата на ЦКБ е > Unfortunately your card is not supported. Please try another card. :confused:
Незнам вече какво да правя.
Еми виж кой дава проблема. По принцип бих сложил на нашите банки, но все пак, виж дали и от там нещо не дават проблеми. ;)
 
Еми виж кой дава проблема. По принцип бих сложил на нашите банки, но все пак, виж дали и от там нещо не дават проблеми. ;)
Изпратих запитване до съпорта, в трепетно очакване съм. За картата на пощенска ми отговориха, че проблема бил в моята банка. Сега ако отговорят същото отивам в ЦКБ да разбера аджеба какво се случва. Колкото до предплатената паксум карта която заръчах с експресна доставка, даже не е принтирана вече 5ти месец ....
 

Горе