Има ли хора занимаващи се с внос и дистрибуция на козметични продукти

dnc

Well-Known Member
Здравейте,

Познати, Англичани имат фирма за производство на различни "козметични" продукти, като например: маска за коса, боди скраб, продукти за избелване на зъби и тн. Всички продукти се произвеждат в Англия и се водят ЕКО, без никаква химия, притежават сертификати и всичко нужно ( на пазара са от 3 години ).

Продуктите се продават в известни вериги магазини в UK, като Boots, holland and barrett, както и в някой авиокомпании, например emirates.... Не се продават в България и ще са абсолютно нови за страната.

Та на въпроса: Предложиха ми да внасям продуктите им в България имам английска фирма и не ми се отваря нова в БГ, смята да си работя с английската и когато евентуално намеря клиети в България ще си се издават фактури както си му е реда, интересува ме обаче, кой ще е отговорен за етикетите на български върху продукта, защото хипотетично ако имам 10 клиента в БГ няма да е удачно и 10-те да правят етикети с инфо на български и да се занимават с всички нашенски изисквания.

Ако има някой в бранша и пазарува директно от чужди фирми в Европа, ще съм благодарен да внесе малко светлина по въпроса.
 
Светлина за етикетите ли. Боже :) има - наричаме ги преводачески фирми. После 40 лв глоба за лепачите в склада ако пропуснат етикет.
 
Светлина за етикетите ли. Боже :) има - наричаме ги преводачески фирми. После 40 лв глоба за лепачите в склада ако пропуснат етикет.

Не си ме разбрал, мога да си ги преведа, но друго имах предвид...
 
Не си ме разбрал, мога да си ги преведа, но друго имах предвид...

Поясни де... ще е полезно за всички, които имат възможност да пишат в темата ти. Включително и аз...
 
Аз не бих рискувал да вкарвам бранд и да плащам за популяризирането му и продажби, докато не се изясни, какво ще е митото след няколко месеца, когато UK няма да са вече част от EU. Освен това продуктите може да ги няма тук, но със сигурност трябва да вкараш много средства за да “обясниш” на клиентите, защо твоята система за избелване е по-добра от тази на фармацевтична компания, за чиито продукт всяка седмица представители обикалят лекари, аптеки и вериги за да се продава добре. С две думи, много е рисково !
 

Горе