CloudFlare ще продават домейни с 0% надценка

Attacker

Well-Known Member
CloudFlare ще продават домейни с 0% надценка. Например .com ще се продава за $8.03, което включва $7.85 за регистъра от последна инстанция Verisign, $0.18 за ICANN и $0 за CloudFlare.

Предвид нулевата надценка и немалките разходи за поддръжка на регистрар, тази им дейност ще бъде на загуба, надявайки се по този начин да привлекат повече платени клиенти към основната си услуга. Обещават да не променят модела си, тоест завинаги да останат с 0% надценка. Освен като цена, обещават регистрара им да е по-добър от другите и от гледна точка на сигурността.

Засега регистрара не е отворен изцяло, а пускат премерено количество хора на вълни, предполагам защото услугата им е на етап release candidate. Може да се запишете за ранен достъп от акаунта си. Аз се записах онзи ден и се очаква през декември да бъда допуснат.

https://blog.cloudflare.com/cloudflare-registrar/
 
Много търговци ще ревнат. Суперхостинг (колко да е супер? ) и ICN ще засмучат тиня и ще направят единственото известно им - вдигане на цените.
Идната година ще е интересна и много динамична.
 
Принципно се интересувам от домейни дотолкова, доколкото аз имам няколко домейна, които поддържам, но тази новина ми се стори твърде голяма, за да не я споделя. Сега е ред на другите регистрари да направят своя ход в опит да се конкурират с CloudFlare. Вероятно ще видим намаление на цените на домейните в близките години.

Отделна тема са силно завишените цени на регистрите от последна инстанция като Verisign, всеки от които е монополист в световен мащаб за своите си разширения. Изглежда, че има някакви бегли опити за промяна на системата и вкарване на конкуренция на този пазар. Ако това се случи, може да очакваме цената на едро за .com домейни например да падне от $7.85 до $3-4.
 
И аз се записах преди доста време. В 6-тата вълна съм се паднал. Почти всичко свързано с контрол на сайтовете ми е при тях, включително имам бизнес акаунт и съм супер доволен.

Value-то, което вкарват в услугите си е несравнимо. На няколко мой WordPress сайта заявките от ботове към wp-login и wp-admin паднаха с 98%...

a44com.png
 
Аз в момента държа само един WP сайт при тях, защото не искам origin сървърът да е публично видим. Смятах преди време да местя и един сайт с по-високи изисквания за пърформънс, но комбинацията от платен DNS провайдър и CDN се представяше по-добре от CloudFlare. Въпрос на use case, предполагам.
 
Като цяло са им добри цените на CF. Имат няколко домейна с по-дебели цени, но сигурно Namecheap и GoDaddy се напъват за цени.
Преместих 50 домейна, 270 гущера съм напред в джобчето за подновяване.
Ех, само да можеха да поемат .bg :)
 

Горе