blackfriday отстъпки

Аз се оглеждам за контролер за ps4, но никъде няма под 100лв - това му е реалната цена горе-долу, та ако се сещате къде може да има намалени, ще се възползвам.
 
@4moki сезирай органите да ги глобят..
Преди години съм ги сезирал.
Подробно описание, снимки и т.н.
Може би 5-6-7 месеца по-късно получавам по пощата (Български пощи) писмо (хартиено), че седалището на фирмата се намира извън територията на България и сигнала ще бъде предаден на колегите в Румъния.
От там нататък колкото ти си получил информация, толкова и аз ...
 
Като цяло е практика 1-2 от 10 продукти да са с истински намаления, че даже и се продават на загуба. Но утре като пуснат пак някаква промоция ти вече си направил мега яката сделка и няма да търсиш по-добрата цена и всъщност ще си платиш и за предната, и за текущата промоция. Идеята на американците е да разчистят складовете от стоки, които вече са останали като малка наличност или такива, които вече не са на мода. Защото реално погледнато не си струва да пускаш реклами за един продукт, от който вече са останали 10 бройки. Ти вече си направил добра печалба от останалите стоки и искаш да освободиш място за новите... ама тук като сме толкова малък пазар как да стане това разчистване на складове? Тука ако в един магазин има 20 айфона сумарно, от всички модели, вече се счита за голям. А в US не е така. Изобщо в България правим жалки опити за всякакъв тип кампании що се отнася до стандартните продукти, които просто се търгуват. И както казах вече, няма как да е по друг начин
 
Нали знаеш, че в момента цената е завишена, за да може утре да напишат по-голям процент отстъпка?
Нали знаеш, че иронизирам горецитирания, който се опитва да ни прокламира, че видиш ли на тоя ден се сключвали най-изгодните сделки?
 
В моя онлайн магазин( а и тези на клиентите ми) всеки ден е черен петък. :D Мързи ме да си играя да преправям отстъпките от 30-50 процента на 50-70 процента, но се сещате за какво иде реч. :)

Главно към чужбина продаваме.

Реално от хората, с които работя, само два от брандовете правят реална отстъпка и то не е някаква астрономическа, а в порядъка на 20 процента преди и 30 процента в деня на отстъпките.

Аз най-много да пусна 10-тина процента отстъпка спрямо това, което е обикновено, но реалистично не бих си мръднал пръста да пращам стока без добра надценка, така че който иска да купува - маркетинговата ми стратегия не разчита на "ден година храни" така или иначе. :)

По същата причина не смятам да се счупвам и да поръчвам неща, особено продукти. Главно може да си взема някой друг онлайн курс или услуга намалени на 50-70%, тъй като това е което могат да го намалят драстично без да ги бърка особено. Готини едногодишни абонаменти на половин цена... ммм!

ЕДИТ: Даже ако трябва да бъда честен цените ми по това време на годината са с 20-30% по-дебели от нормалното, просто защото когато хората купуват неща особено Ноември-Декември, доста често е за подаръци и са склонни да не му мислят толкова.

Както каза един колега по-горе - Черния Петък е главно да махнеш каквото имаш останало, и не всяка ниша работи на сезонни/годишни принципи, така че когато продукта ти е евъргрийн, увеличаваш, а не намаляваш. :)

ЕДИТ 2: В България единствения голям бранд, който знам че прави реални 50%-тови отстъпки по това време си зарежда стоката от Китай и продава с 70-90% надценка. При тях има смисъл да изчистят три склада неща по този начин с огвормна печалба, но като продаваш с по-малки надценки просто няма как.
 
Последно редактирано:
За мен какво представлява офертата?..

примерно търся си сега лаптоп и таблет 2 в 1.. примерен хубав такъв е към 800 -1000 лева.. Ако си намеря някакъв за 400 лв.. това ще е промоцийката иначе не бих си купил..
Аз продавам лаптоп таблет 2в1 Lenovo miix 2
 
Хаха почнаха с видеокарти по 850лв, където никога не са били такива xD
Верно. Гледам една карта Radeon RX 570 в edigital били я намалили от 829 лв, а то без намаление в джара дори овърклокната версия от същата марка и модел е 570 лв само.
 
Верно. Гледам една карта Radeon RX 570 в edigital били я намалили от 829 лв, а то без намаление в джара дори овърклокната версия от същата марка и модел е 570 лв само.
За да сме политически коректни обаче, трябва да споменеш, че тази карта в едиджитал в момента струва 414,50 лв., а в жар е 531.30 лв
Малко са се пресилили в процентите отстъпка, но като абсолютно число ти от къде би си я закупил ?
 
За да сме политически коректни обаче, трябва да споменеш, че тази карта в едиджитал в момента струва 414,50 лв., а в жар е 531.30 лв
Малко са се пресилили в процентите отстъпка, но като абсолютно число ти от къде би си я закупил ?
Намалена е, съгласен съм. Аз коментирам лъжата за високата цена просто. То може и да е грешка принципно, а не лъжа, ако трябва да бъдем точни, но едва ли. Иначе има и неща, които наистина са намалени, изобщо не твърдя че всеки продукт, от всяка фирма е с лъжлива отстъпка. Аз дори преди години си взех продукт с няколкостотин лева намаление, след това върнаха високата цена. Вече го няма на пазара никъде продукта че да видя колко е сега, но мисля че беше истинско намалението.
 
това с голямото сваляне на цената е лъжлива тактика за да прикове внимание , едно е да кажеш че са намалили 100тина лева от цената на картата , друго е 400 лева....
 
Ако говорим за лъжата, то тогава и dropshipping търговията се вписва идеално като пълна лъжа. Наистина защо да купува през теб, след като клиентът може да получи стоката без отстъпка директно от производителя на по-ниска цена?

Тук нещата са аналогични. Като дадеш 50% отстъпка, то ти го сравняваш със своята предишна цена, коя изобщо не твърдиш че не си й сложил огромна търговска надценка. Ако клиентът е човек на място, той веднага ще направи справка с цените в интернет и ще купи само ако наистина има изгодна за него отстъпка от може би реалната цена на продукта. Ако не дадеш 50% отстъпка, то офертата ти може да остане незабелязана и изобщо да не се търси, което ще вкара продавача финансово заради пропуснати ползи.

Това, че има глупаци, които инстинктивно се връзват на големите отстъпки и купуват без проверка - в това вече какво е виновен самият продавач??? Как да процедира правилно, хем да бъде забелязан от нормалните, хем да не "лъже" глупаците.

ПП BurnX ме е изпревари с коментар в същия стил.
 
Как да процедира правилно, хем да бъде забелязан от нормалните, хем да не "лъже" глупаците.

С реална ценова политика. Да вземем примера с видеокартата от сайта по-горе. Ако беше намалена с 10%/15%/20%, което е реално всичко щеше да е супер. Отделно си пусни китайската електроника и всичко което ти е за чистене на по-дебела отстъпка и пусни една кампания отстъпки до -80% (примерно). А в случая влезнах видях тая изсрана промоция намалена от 830лв и директно бих хикса. Това е моето мнение за реални оферти, пък така и след време клиентите ще знаят че ти си мястото с реални оферти, а не надути
 
едижитал са един от най-некоректните магазини. ич да не минава през главите да вземате от там квото и да е.
 
Специално за пазаруване на дрехи и реални отстъпки миналата година останах доволен от www.blackweekend.bg няколко бг магазина събрани на едно и при сравнение на цените наистина има дори и повече от 50% намаление. Виждам че след 3-4 часа пак ще стартира. Иначе аз обмислям да си взема лаптоп от emag но не знам дали ще има наистина отстъпки.
 
Отстъпки има винаги, аз моя лаптоп го взех с 200 и нагоре намаление преди няколко месеца от Емаг.
 
Специално за пазаруване на дрехи и реални отстъпки миналата година останах доволен от www.blackweekend.bg няколко бг магазина събрани на едно и при сравнение на цените наистина има дори и повече от 50% намаление. Виждам че след 3-4 часа пак ще стартира. Иначе аз обмислям да си взема лаптоп от emag но не знам дали ще има наистина отстъпки.

За намаление не знам, ама спрямо цените в амазон УК на една и съща рокличка (рандом я взех) увеличението е 500% :D
 

Горе