От къде в България мога да купувам стоки на едро, които са внесени от Европа(Lidl и подобни)

ZAKNE

New Member
Здрвейте! Наблюдавам,че от известно време в Пловдив се отварят магазини, които много наподобяват магазините за 1 лев. Цените започват от 1,5 лв и стигат до 20лв. Стоките са предимно от магазини като Лидъл, Кауфланд, Пени маркет и подобни. В тях няма китайски боклуци.
Въпроса ми е дали някой е чувал от къде зареждат?
 
А откога лидл и кенефланд предлагат по качествена стока от ''китайските боклуци''
 
А откога лидл и кенефланд предлагат по качествена стока от ''китайските боклуци''
И аз това се питах...

Купувал съм разни неща за градината от Кауфланд и всичко се е прецаквало за максимум 2 месеца, ако въобще издържи толкова. Като гледам качеството на тези стоки ме е страх дори да си помисля за нещо по-сериозно. А, имам и една кухненска везна от там - мери с +/- 100 грама... на око си го меря по-точно

Изглеждат хубави на външен вид, но са много зле. И естествено - клиентите виждат това. Моят съвет е хич да не се заемаш
 
Според мен контейнери от китай. Да, не изглеждат китайски, но явно си подбират много добре производителите или имат доста качествени такива. ;)
Китайските неща са толкова продаваеми, защото изглеждат като качествени, но са на много по-ниски цени от останалите. И съответно е спестено от фундаментални неща. В днешно време всички китайски стоки изглеждат така, според мен нищо не подбират и следват стандартната тактика - 20 цента цена, 5 лева цена в магазините
 
Имам едни приятели, които специално отидоха до Китай, защото искаха да внесат хубави, здрави и брандирани по тяхно желание продукти, които си бяха за поне 2-3 контейнера. Като правиш такива поръчки, хубаво е да видиш хората, с които ще работиш, стоката на място и разбира се - договаряне на най-изгодните условия и цени. И успяха да ги внесат, супер добре изглеждат и вече не знам колко време ги предлагат. Това е един начин да си гарантираш, че ще получиш нещо повече от това, което гледаш по али експрес и подобни.
 
Ако ти трябва голямо количество стока е най-добре да отидеш на място, да видиш стоката. Едно е на снимка, но на живо може да е съвсем друго. Това, че стоката е китайска не означава, че е боклук. Китайците имат няколко нива на качество. Това се вижда най-добре в телефоните, които произвеждат. Лично аз от една снимка и едно описание в нета никога не бих купил примерно един контейнер стока, по-скоро бих взел няколко бройки, които да тествам за няколко месеца и чак тогава евентуално бих се хвърлил в дълбокото. ;)
 
Или стоки, които са били връщани от клиенти в Амазон да кежем. Ги продават на палет.
 
Хихи рибата още в реката - ти питаш за тигана. Натрупай оборот... натрупай много ЧИСТА ПЕЧАЛБА и от нея реинвестирай с поне 30% КОНТЕЙНЕРИ иначе какво - колко риск ще поемеш и какъв кредит ще търсиш за да се набуташ за контейнери... накрая имаш и 10% БРАК - УВРЕДЕНА стока и т н...

Рекламация не можеш да правиш към "производителя" за 100-1000 евра - безмислено е. Макар пак да зависи и от нивото на производителя.

Защо просто не развиеш СЕРИОЗЕН бизнес и после единственото ти надграждане да е в намаляване на СЕБЕСТОЙНОСТ към продуктите и разходите ти.

Направи 5 магазина - за да разхвърляш тези КОНТЕЙНЕРИ дего ги сънувате :) иначе трябва да добавиш и разход за СКЛАД и още куп разходи и малко се обезмисля прословутата печалба от "китайските стоки".

Всички, които познавам колеги и с които работя и те зареждат на контейнери - но са ВНОСИТЕЛИ с физически магазини. Поне 3 и продават на други търговци за да си вържат вноса :)
 
Разполагам с 2 магазина на пешеходната зона в Пловдив и място за склад. Натрупал съм капитал, който не ми пречи да "рискувам". Въпросът ми е ако някой има информация, да помогне и да ме ориентира.
 
Здрвейте! Наблюдавам,че от известно време в Пловдив се отварят магазини, които много наподобяват магазините за 1 лев. Цените започват от 1,5 лв и стигат до 20лв. Стоките са предимно от магазини като Лидъл, Кауфланд, Пени маркет и подобни. В тях няма китайски боклуци.
Въпроса ми е дали някой е чувал от къде зареждат?
Един приятел каза че е чувал. За едното място казала счетоводителка на такава фирма а за другото негова съученичка в банката дето си имала сметки другата фирма. Ма за повече не можа да се сети. Изхабен е вече. Навремето работеше в някакво външно търговско дружество, държавно.;)
 
Разполагам с 2 магазина на пешеходната зона в Пловдив и място за склад. Натрупал съм капитал, който не ми пречи да "рискувам". Въпросът ми е ако някой има информация, да помогне и да ме ориентира.

Отиди до Румъния - те имат 5 пъти колкото нашето Илиенци... там е кръстопът на всичко. И дори можеш и сам през Русе да си носиш стока с тирове. Цените са им като в Контейнер. Но без физически,контакт и доказване никой няма да ти ги даде - цените.
 
Здравейте,

Казвам се Римма и съм мениджър във фирма TransitPrime.Видях вашият въпрос във форума относно агенти за стоки от Китай.
Нашата фирма професионално се занимава с внос от 4 години. Като имаме офис и в Китай, както и местните агенти.
Ето малко информация относно :


Фирмата ни TransitPrime | Consulting & Logistics, чиято дейност е съсредоточена в импортирането на стоки от Китай за България, Русия и Украйна от 2016 година. Представителството на фирмата ни се намира в град Гуанчжоу, Китай – Guangzhou Transit Service Europe Limited. Имаме локални офиси и складови комплекси в гр. София и в гр. Гуанчжоу. Получаваме всички стоки на място в нашия склад в Китай. Ние консолидираме, проверяваме получени стоки по фактури и проверяваме качеството на стокатапреди да бъде пратена в България. Също така имаме собствен екип от китайско-говорящи и български служители, които гарантират 100% прозрачност на сделката. Ние работим директно с фабриките и по този начин осигуряваме най-ниската цена на стоката за нашите клиенти. Ние подготвяме всички необходими документи за изпращане на стока от Китай по европейски стандарти, както и обмитяваме стоката след пристигането и́ в България. Правим всичко - от търсене на стоката в Китай до доставянето й до вашата врата в България.

Ето какво ние можем да направим за Вас:
1. Търсим стока в Китай, свързваме се с фабрики, договаряме се за цени;
2. Закупваме стока, докарваме я в нашия склад в Гуанчжоу и консолидираме;
3. Брандиране. По желание на клиента можем да седоговорим с фабриките да сложат Ваш логотип на Вашата стока;
4. Проверяваме стоките на качество и съответствие предида се експортират в България;
5. Подготвяме всичките експортни и импортни документи;
6. Получаваме и обмитяваме стока в България;
7. ФулФилмънт сървиз. По желание на клиента, можем да етикетираме и опаковаме стоката в защитно фолио, както и да пратим стоката до Вашите крайни клиенти вместо Вас (например ако сте интернет магазин) ;
8. Доставяме готова стока с всичките документи до Вашата врата (склад)
Ние не работим с партньори - правим всичко сами. Фирмите са официални и работят напълно легално. Управляват се от български собственици на териториите на България и Китай.
transitprime.bg
Контакти:
[email protected]
 

Горе