Provider за Атоматични плащания

n.andreev

New Member
Привет, за пръв път публикувам тук, ако нарушавам някое правило, предварително се извинявам.

В процес на планиране на голяма система съм, в нея ще се събират и комисионни, искам този процес да е автоматичен, например както е реализиран в Netflix, регистрирам се, слагам си картата и всеки месец автоматично се дърпат пари за абонамента, без аз да правя каквото и да е, с единствената разлика, че тук няма да е фиксирана сума, а на базата на резултати, тоест може да варира между 1 и Хлв, като в най-оптимистичният вариант ще има и големи транзакции над 1000 лева, трябва да се има предвид дали няма да имат ограничение в преводи и т.н.

Отначало мислех, че всичко е наред и, че мога просто да използвам Stripe (stripe.com), но се оказа, че за България не могат да правят преводи, тоест парите могат да си се трупат там, но не и да ги изтегля тук, което ме напомням, че това също е част от въпросът ми, някой ползва ли Stripe и как заобикаля, това, че официално не поддържат преводи до България, бих отворил и сметка в страна в която се поддържат, но не знам дали няма да ми трябва фирма.
Знам, че същото може да се постигне и с PayPal, но не ми се искаше да ползвам PayPal защото Stripe предлагат дори по-добра услуга, много по-евтино, без да се абонираш за допълнителни услуги, както при PayPal 60$/месец + около 5% такси от всяка транзакция ми идва в повече (Може и аз да не съм направил достатъчно проучване, но до такива прогнози стигам).

Другият ми въпрос е, дали има Provider у нас, който да предлага това, което предлагат Stripe.
 
https://stripe.com/atlas

Дерзай! :)

ЕДИТ: Последно струваше около 600 долара регистрацията на LLC в САЩ през Stripe, сега не знам колко е, но едва ли има някаква фрапантна разлика. С две думи регистрират фирма там от твое име и ти отварят банкови + Stripe акаунти за фирмата и си работиш с тях все едно си от САЩ.
 
Braintree работи с България и има в себе си освен картови разплащания, също така и Paypal (разработка на пейпал е). Има същите, ако не и малко по-добри условия от stripe. Първото преимущество е, че работят и с български фирми. Други, които може да разгледаш
cardinity
checkout
2checkout

Има много бизнес модели. Някои ти взимат такса на месечна база, други като част от всяка транзакция + процент фиксирана такса, според това в коя държава е направено плащането. За по-големи суми, те устройва месечна такса, мисля че 2chekout го предлагаха.

Примери:
Продаваш телефони за 1000 евро. (имаш 30% печалба) и 100 продажби на месец. Около 30 000 евра

Вариант 1: 3,2% + 0,30 евроцента върху всяка продажба от 1000 евро - 100 000x3.2 = 3000+ euro, без фиксирана такса. Най-малко 3 хиляди евра в такси. Нето около 27 000
Вариант 2: 300 евро на месец - от 30 000 евра - нето около 29 700 евро
 
Последно редактирано:
Първо, благодаря за бързите и детайлни отговори и на двамата отговорили, за да не правя 2 Reply-a ще питам директно в един

Относно Stripe Atlas, направих проучване по въпроса, към момента сумата е различна, дори е по-ниска 500$ е и останалите такси се плащат годишно, ти спомена нещо интересно LLC, единственото, което ме спира да се възползвам от Atlas е това, че не искам да имам нищо общо със сбърканата Американска система за такси и данъци, но мисля, че от нея страдат предимно C Corp клиентите, а не LLC, какви са разликите между двете още ми е малко неясно, четох само, че едва ли не излиза така, че не само се разправяш с техните плетеници, което наричат данъчна система, но и плащаш данъци и в САЩ и у нас. Ще опитам да потърся каква е разликата между LLC и C Corp и дали си струва.

Относно Braintree и аз ги намерих и честно казано съм много доволен от условията, които разгледах, прав си дори предлагат по-добри от Stripe и имат добре написан и документиран API, за сега клоня към тях, благодаря и за детайлите, които предостави.

ПП: Вече бях пуснал запитване и към Stripe, какъв друг вариант освен Atlas имат, единият който не е за препоръчване е, да се отвори фирма в ЕС, споменаха, че разширяват списъка в момента и "МОЖЕ" да добавят и България като Beta версия, имат функционалност с която можеш да следиш и да получиш мейл, ако това се случи, мисля, че на база колко хора се интересуват предприемат тези промени.

Моят казус като цяло е решен, за сега остава Braintree, ако Stripe добавят България бих ползвал техните услуги, така че може да се затвори темата или да остане отворена дискусия за разликата между LLC и C Corp на Stripe Atlas.
 
Разликата между двете е в начина, по който осчетоводяваш личните ти приходи на края на годината от съответния бизнес, обема счетоводна бумащина, това дали се водиш повече фирма или дружество( като функция) и доколко си уязвим с личното ти имущество спрямо съдебни дела и т.н. Както и че C Corp се признават като юридически лица интернационално, докато LLC е в по-голяма степен вързано към америнканския пазар/система за осчетоводяане/развиване на компанията. Т.е. едното е гъвкаво локално, другото - интернационално.

C Corp е по-комплексния вариант, който предлага по-добра защита, но не е толкова гъвкаво като структура, тъй като е насочено към бизнеси, които смятат да привличат чужд капитал в бъдеще, т.е. при LLC си повече "шеф", при C Corp си повече "акционер".

Поздрави!
 
Това с "може да добавим БГ като бета" е от няколко години. Не лежи на тая, ако не стане чудо.
С Атлас е пълна простотия да се занимаваш, само за да работиш със страйп. Просто приемай карти през Braintree.
 
Къв е проблема да пътувам до САЩ или КИТАЙ и на място да си врътна сметка - сметки и карти по техните правила???

Забранено ли е???

Или сте спестовници... 500-600 доларес колко % са от пътуване до САЩ.

Всяка реално / физически открита банкова сметка в САЩ е в пъти с по-голяма тежест в цял свят от "онлайн" врътките.
 
Ако искаш и в Антарктида можеш да отидеш да отвориш сметка, за да има по-голяма тежест пред Гошо и Пешо от махалата.

Ние хората от реалния живот се възползваме от удобствата на модерния свят, когато и където можем да спестим време, усилия, пари, ресурси и т.н.

В сезон 2-ри епизод 1 можеш да ни разкажеш как си си отворил сметка на Марс, но си решил да не си правиш такава и на Плутон, защото псоелдната вече не е планета и не си струва пътя дотам. :)
 
Ние хората от реалния живот се възползваме от удобствата на модерния свят, когато и където можем да спестим време, усилия, пари, ресурси и т.н.

Научете се да не говорите за СПЕСТЯВАНЕ на еди какво си.

Научете се да говорите за УПРАВЛЕНИЕ на "време, пари, ресурси т н".

Какъв е проблема да видиш в Интернет къде в Европа ти е най-близкия КЛОН на най-голямата или ТОП 5 банки в САЩ. Има един в Париж....

Отивам при сестра ми на гости с полет за 30-100 евро... отварям си сметка - прекарвам празниците там и се прибирам.

На всяко отиване тегля толкова пари - колкото са разрешени и без да привличам внимание.... и си ги пренасям физически - спрямо разрешените числа за налични пари в пътниците.

Давам и на жена ми да пренася...

Врътки и схеми колкото искате......................................... но пак зависи за колко оборот говорим на годишен план.
 
Пренасяне на пари в брой
Ако планирате да влезете в страна от ЕС или да я напуснете с 10 000 евро или повече в брой (или с еквивалент на тази сума в друга валута), трябва да ги деклариратеfrdeen пред митническите власти. Ако не направите това, парите ви могат да бъдат задържани от митническите органи и може да бъдете глобен. Имайте предвид, че митническите органи могат да извършват индивидуални проверки, както и проверки на багажа и/или автомобила ви.

Ако искате да пътувате между страни от ЕС с 10 000 евро или повече в брой, или с еквивалент на тази сума в друга валута, трябва да проверите при митническите власти в страните, от които излизате, в които влизате и през които преминавате дали трябва да декларирате сумата.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_bg.htm

Ако можеш да управляваш едно пътуване между държави където примерно 3000 евро не е нужно да декларираш - значи пътя е: Париж - Швейцария - София

Има прекалено много възможности в този свят.
 
Това с "може да добавим БГ като бета" е от няколко години. Не лежи на тая, ако не стане чудо.
С Атлас е пълна простотия да се занимаваш, само за да работиш със страйп. Просто приемай карти през Braintree.

Да, наистина от няколко години само подхвърлят, но едва ли ще се случи. Освен това Braintree не е с по-лошо API и също има имплементация в много composer пакети, да не говорим, че е развит на много програмни езици и тн.
 
Да, наистина от няколко години само подхвърлят, но едва ли ще се случи. Освен това Braintree не е с по-лошо API и също има имплементация в много composer пакети, да не говорим, че е развит на много програмни езици и тн.
Да и аз се спирам за сега на Braintree API-то си им е супер и имат директна имплементация с Laravel
 

Горе