Apple умира?

Гейминга е обявен от СЗО за “болест”.

Официално :)

Филмите за сега не :)
 
Заниманията с видеоигри ще бъдат включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) като нов вид психично разстройство, съобщава СиЕнЕн.

Днес организацията ще обяви "разстройството на геймъра" (Gaming Disorder) за ново психическо заболяване, което ще бъде включено в Единадесетото издание на Международната класификация на болестите.


Определян като "дигитален хероин", "геймингът" се възприема като изключително пристрастяващ по своята същност.

За последен път Световната здравна организация (СЗО) обновява Международната класификация на болестите през 1990 г.

"Не създавам прецедент", обяви доктор Владимир Позняк от департамента по психично здраве и зависимости към Световната здравна организация, който предложи новата диагноза на събранието на организацията.

Според него СЗО просто следва "тенденциите, развитието, заемащо място сред населението и в професионалната сфера".

Но не всички психолози са съгласни, че "разстройството на геймъра" трябва да бъде включено в класификацията.
 
Да запишеш всеки клиент като контакт с данните му - правите ли го на Андроид от Пощата Ви - полу-автоматично.

Siri само подсказва ако намери съвпадение на данни. Примерно един @ с 5 телефона.

Но самата Архитектура на Apple mail дава достъп до данните когато поръчката ти дойде на пощата :) или клиент ти е писал.

Така можете да “ОПОЗНАЕТЕ” или “МАРКИРАТЕ” клиента и ако ви звънне да знаете всичко за него. Но той да си мисли, че е непознат за вас. Ефекта е тотално разбиващ... ако се развихрите.

Естествено виждате го и в социалките заради @ която ползва. Друго си е да имам 5 000 приятели - клиенти у Фейсо. Натоварващо е... но е доходоносно... и като свикнете :) голем кеф е. Друго си е на ЛС да ти поръчат при спешни случки :)

- На къмпинг съм :)

После ги групирате - контакт - клиент.

После - мейл маркетинг - промоциика една за 100 човека. 100 поръчки.

После с другите Айфони малко да си початим. Нова опаковка - снимай и прати на клиента. Клиента сглобил продукта - връща снимка.

Кал център :) ноу проблемос.

Около или над 20 000 контакта имам :) клиенти от 2014 г ми звънят вчера и си мислят, че пазаруват от мен за 1 път :) шоу до дупка.

Бележки към контактите!!!! Уникат.

Сърч... за “одобрение” на поръчката и виждам контакта...

Добавете и Вайбъро :) на Айфона ми и Скайп и всичко и каналите са ми отворени...

Хендсфри за ушаците :) и мога да говоря цял ден. А клиентите ми обожават да звънят :)

Та инвестирах в заради бизнеса и всички контакти са ми навсякъде.

Контакти на ДОСТАВЧИЦИ оххх милите :) събирам всеки телефон :) звъня:

- От къде имате този номер :) моля изтриите го - звъните в склада :) обадете се в офиса. Но дава само свободно... това да съм зависим от един телефонен номер и да нямам резерва е гадост...

Та успех на Андроида.

Опааа да шернеш контак на жена ми :) или всеки е детска игра. Но на нейният Айфон го вижда като на моя :) найс ❤️❤️❤️
 
Ето как ми е подготвен всеки клиент за добавяне в контакт с 1-2 клика.

https://share.icloud.com/photos/01Y1mqLoReS9OFeweFrt4omkg

Но все пак онлайн магазините и поръчките идващи на пощата са пипнати така, че да паснат на Айфона ми и Еко системат на Тим :)

Нарочно го исках от програмистите :)
 
Платените апове за мейл маркетинг правят чудеса :) само им давам разрешение за достъп до контактите ми :) и бизнеса тича :) размазващо е да събирате данни и то ЗАКОННО хахахаааа

Имам 20-30% от клиентите ми пазаруват само на ПРОМО идва доставчика и ми предлага ВЕЧЕ специално за мен промо активност :)
 
Sms маркетинг. Там пипам леееко и внимателно :) искам си съгласие :)

iMessage маркетинг :) пак питам предварително.

Важно е да имам диалог с клиента. Има ли диалог има всичко.
 
Има апове за карти - показват след разрешение и при въведени данни адресни гео локацията на карта на всичките ти контакти.

Но не ми се занимава и с това :)
 
Ако не става за мощните игри, които в момента са в топ класациите, просто го кажете, какво увъртате тука всички. Аз ви питам, те нямали време, не знам си какво. Ами милиона в света имат време и пари, и като пари и като графики и каквото се сетиш за тази индустрия в бъдеще ще измести филмите, в смисъл като индустрия ще стане по-голяма. Сега, ако някои не мисли така, ок, но аз ви казвам каква е тенденцията, защото съм бил геймър преди години, тогава играехме една друга игра, която беше на мода и от тогава до сега виждам с какви темпове се развива тази индустрия и какви постижения жъне.

Ако imac не става за това, значи компютъра на Apple е ок, но за някои направления, но не е съвършен и там другите епитети, които използвате толкова гръмко.

И това е само един от много примери, които мога да ви запитам. Ок става за работа, ок има много предимства, ама не е съвършен, нито пък е за всеки човек, защото има геймъри, копачи, хора, които искат да хостват сървъри и т.н и т.н. Защитете марката, която харесвате, ама някои направо смешни стават как искат да наложат мнението, че видиш ли това е най-готиното нещо и става за всичко и т.н. Тръгвате по много лош път, по който братята отвъд океана вече вървят и като средно IQ не са много нависоко, така че може просто да драснете 10 реда какво ви харесва и т.н, а вие тука направо изядохте народа, все едно бъдещето на човечеството е заложено на карта. Отписвам се от тази тема, то стана 3та световна война..

Поздрави!

Не те дачетох мнението до край, но поне в мойте мнения съм писал че iMac, MacBook е перфектния бизнес лаптоп. Не случайно го сравнявам с XPS серията на Dell. Във предприемачески форум да сравняваме компютрите по възможностите им да се използват за gaming,за мен е несериозно. Аз за себе си гледам бизнес класа на всяка една марка.

Не мога да кажа как стои въпроса с игрите на MacBook-a, понеже игра не съм пипал от 5+ години и отдавна не се интересувам от това. Просто нямам време. Всъщност веднъж играхме фифа на плейстейшъна на брата на един приятел на една събиране, ама до там.

В първи курс в университета имах двама съквартиранти които бяха абсолютно болни. Играеха игри по цял ден и по цяла нощ. Лягяха за по 1-2 часа, колкото да не пукнат от безсъние. Те се оплакваха, че не можели да спят. Как ще спят, като те не повдигат глава от компютъра и не използват никаква енергия. Няма лекции, няма упражнения, няма излизания, няма купони, няма гаджета, по цял ден игри играят - уникален студентски живот. Абсолютно зомбирани - нито смислен разговор можеш да проведеш с тях, нето някаква работа да вършиш. Единия хилав и рахитичен, другия супер дебел на 20 години... Болни хора ... Едната вечер единия изяде няколко шамара, понеже се развика и разпсува в 4 часа, защото нещо го убили на играта, почна там да блъска и да крещи и ме събуди, та трябваше да се вземат спешни мерки...


Иначе предполагам, че Apple техниката не би следвало да няма проблеми да се ползва за игри, стига разработчиците на игрите да са разработили версия за съответната ОС.

Иначе няма никакви проблеми да си хостваш сървъри на Mac. Даже единия ат пичовете от Телерик инвестира тно в такъв стартъп - mac mini хостинг.

За копане на криптовалути пък трябват специални сървъри, едва ли накой копае на личния си компютър.
 
Гейминга е обявен от СЗО за “болест”.

Официално :)

Филмите за сега не :)

И как така компания за толкова пари не се е възползвала от бедните наркомани като мен? Е аз играя само war3, щото съм от носталгичните и не желая да си купя нова машина, защото ще умра от глад като няма да стана, за да отида на работа..

Не те дачетох мнението до край, но поне в мойте мнения съм писал че iMac, MacBook е перфектния бизнес лаптоп. Не случайно го сравнявам с XPS серията на Dell. Във предприемачески форум да сравняваме компютрите по възможностите им да се използват за gaming,за мен е несериозно. Аз за себе си гледам бизнес класа на всяка една марка.

Чакайте малко, това че вие не сте били или не сте в момента запалени по гейминг, какво общо има с форума? Аз освен с лека ръка да отсея примерно хората пристрастени към колите, ако има такива тук и повдигнат темата и т.н. Точно в подобен род теми като тази тук, несериозни неща няма, защото тази тема отдавна заприлича на надпревара без смисъл. Аз само повдигнах въпроса и когато май леко чукнах болно място, болния се оказах аз, еми ок, ама компания с такива размери, която се "обсъжда" тук и никой да не спомене гейминга и къде е той в цялото уравнение, защо аджеба не искат да правят гейминг машини и т.н, ето това е тотално несериозно и ограничено мислене.

Само да вметна, че преди няколко дни наши момчета в Китай спечелиха солидна парична награда от турнир по ЦС:ГО, утре да речем може да решат да си отворят онлайн бизнес свързан с игрите, а от там да попаднат и тук и пак да стане приказка за хубави машини и каквото още се сетиш. Не е добър примера, ама схванахте на къде бия.

Отделно, като видях зооманяка как е подхванал темата, двоен аршин започнахте да правите, а това го мразя най-много от всичко на света.

ОТПИСВАМ СЕ!!! Решено окончателно, то с хора ползващи тези продукти не може да се кажат 2 приказки, СЗО трябва да актуализира скоро пак списъка ми се струва.

Поздрави и лек ден! :)
 
Последно редактирано:
За ценители :)

Красота. Можеш да си го надграждаш по време на покупката :)

 
Сега я мернах тази тема. Имам 7 Apple устройства и като гледам в каква посока се развива компанията, нито ще мре, нито нищо.
А това с Apple Card миналия ден беше черешката на тортата. Единственото тъпо е, че не е ясно в България кога ще стигне.
Като това с Apple Watch, дето трябваше да си го купя от Германия и като питам в iStyle не смятат ли да ги продават
и отговора е "Ами то няма сервиз в България и не се очаква да се продават"........ Та екосистемата им се разраства
с доста добри темпове. Карти, инфотеймънти за коли, музики, телевизии и т.н.

P.S. Само за пример, на HeadUp диплея на BMW-тата Apple Music показва повече неща от Spotify. Па нека Apple да мре ;)
 
Ако не става за мощните игри, които в момента са в топ класациите, просто го кажете, какво увъртате тука всички. Аз ви питам, те нямали време, не знам си какво. Ами милиона в света имат време и пари, и като пари и като графики и каквото се сетиш за тази индустрия в бъдеще ще измести филмите, в смисъл като индустрия ще стане по-голяма. Сега, ако някои не мисли така, ок, но аз ви казвам каква е тенденцията, защото съм бил геймър преди години, тогава играехме една друга игра, която беше на мода и от тогава до сега виждам с какви темпове се развива тази индустрия и какви постижения жъне.

Ако imac не става за това, значи компютъра на Apple е ок, но за някои направления, но не е съвършен и там другите епитети, които използвате толкова гръмко.

И това е само един от много примери, които мога да ви запитам. Ок става за работа, ок има много предимства, ама не е съвършен, нито пък е за всеки човек, защото има геймъри, копачи, хора, които искат да хостват сървъри и т.н и т.н. Защитете марката, която харесвате, ама някои направо смешни стават как искат да наложат мнението, че видиш ли това е най-готиното нещо и става за всичко и т.н. Тръгвате по много лош път, по който братята отвъд океана вече вървят и като средно IQ не са много нависоко, така че може просто да драснете 10 реда какво ви харесва и т.н, а вие тука направо изядохте народа, все едно бъдещето на човечеството е заложено на карта. Отписвам се от тази тема, то стана 3та световна война..

Поздрави!
Когато имам още над 3000 артикула за наливане, правене на кампании, мейл маркетинг и подготвяне на пратки, повярвай, последното нещо на света е да търся решение за игри.
Бонус ми е 3 годишен малък “маймун”, който предпочита вниманието ти а не екрана.
Пожелавам ти го, от сърце !
 
Отделно, като видях зооманяка как е подхванал темата, двоен аршин започнахте да правите, а това го мразя най-много от всичко на света.

Кога не е имало двоен аршин :)

До кога ще играеш игри :) до 1-ви внуци или до 3-ти правнуци.

Ще научиш децата си да циклят нон стоп пред монитора или телевизора :)

Виждал ли си дете / човек хипнотизиран от телевизора :) аз да ЖЕНА МИ.

Става и включва телевизора - и ставаме на кълбета. Накрая ще строша телевизора.

Ставаме в 5:45 ч.

На сестра ми детето (мъжко) все ми иска игри на Айпада. Жив наркоман... а е на 12 с очила. Колко време му даваш да се увреди ...
 
СЗО трябва да актуализира скоро пак списъка ми се струва

Подобряване на коефициента ви за интелигентност - д-р Нийл Недли
Озвучен с превод


МНОГО ДОБРЕ ОБЯСНЯВА РОЛЯТА НА ТЕЛЕВИЗИЯТА И РАЗВЛЕЧЕНИЯТА

ТОВА КОЕТО СЛАГАМЕ В УСТАТАТА

ТОВА КОЕТО ОБЛЪЧВА МОЗЪКЪТ НИ

ХРАНА ЗА МОЗЪКА
 
Ти за 6 г.... колко левове даваш за Андроид пръчки.... 1 500 лв или 3 000 лв.

Да, ама телефоните преди 6 години бяха по-бавни от днешните. Днешните евтинджоси сигурно са по-добри от тогавашните флагмани. И iPhone 4 едва ли е по-удобен за ползване от iPhone X. Всяка следваща година телефоните са били по-бързи и по-добри от предишната година. Набързо да отбележим и тази тенденция: http://nymag.com/intelligencer/2018/12/global-u-s-growth-in-smartphone-growth-starts-to-decline.html Имаме насищане, вече тазгодишните телефони не са много по-различни от миналогодишните. Евтините телефони не са толкова дразнещо бавни. Ако някой досега е сменявал телефона си на всеки 2 години за да бъде с по-бърза версия, защо ще му е да го прави и занапред, ако разликата в скоростите няма да е забележима? Дори и да приемем, че в момента Apple са по-бързи от Android, то Android просто ще наваксат и готово.

И с бъговете е така. Аз съм работил първо на Windows 98 и това нещо навремето сигурно всеки месец се преинсталираше. Па даже веднъж ми се бъгяса веднага след инсталация, та го инсталирах пак. Windows XP - по-добре, но пак често съм го инсталирал, лесно хващаше вируси и разни изненади. При следващите Windows-и дори не съм ползвал антивирусни, карал съм с години без преинсталация. Windows 10 все още не го харесвам, но едва ли някой може да отрече, че в сравнение с ранните версии на Windows, днешната е по-стабилна и използваема.
 
Геймингът е болест и аз съм страдал от нея (warcraft 3). Бягството във виртуалното пространство е толкова опасно за човек, колкото и наркотиците и алкохола.
 
Евтините телефони не са толкова дразнещо бавни. Ако някой досега е сменявал телефона си на всеки 2 години за да бъде с по-бърза версия, защо ще му е да го прави и занапред, ако разликата в скоростите няма да е забележима? Дори и да приемем, че в момента Apple са по-бързи от Android, то Android просто ще наваксат и готово.

Съгласен съм. Но... не може да са така прости нещата в живота. А и никога не са били прости... тоест простотата е адски сложно нещо.

Ако човек ползва телефона си само като телефон - не е засегнат от сложност.

Обаче когато поиска или разбере, че може или се научи - започва да се развива или влиза в една сложна смарт еволюция на съвременният свят. В един момент се осъзнава и забавя еволюцията и се пита (Защо ми е?) или (Нужно ли ми е?) и ако в този момент не даде СТОЙНОСТ на нуждите си - оценка един вид... ще спре своето развитие или ще се върне към пръчка за 200 лв с копчета.

Много хора се лутат. Много хора са и овце с промити мозъци - набиват им, че ФОТОГРАФИЯТА е единствената стойност и за това сега Хуйауей дърпам клиенти и други Азиатски пръчки... лошо няма. Но да си снимате пицата и децата и селфита с телефон за 2-3к лв и да не го ползвате за нищо друго е според мен адски капан и за еволюцията ви и за парите ви.

Омаловажаването на телефоните като вещи също яко вреди.

Бъговете дразнят... но и много не им обръщат внимание... "над нещата са" :)

Съответно когато никой не може да даде поне 10 истински стойности / причини или повече от 10.... се ражда въпроса:

- Защо сте купили дадена вещ / телефон или как дадена покупка отговаря на определено еволюционно ниво за даден човек.

Не става въпрос за парите - поне според мен.

Става въпрос за мисловна дейност, която ни променя всеки ден и е единствената причина за финансова свобода.

Колкото ограничения си налагат хората в мислите - толкова повече ограничено живеят. Не искам да приемате ЛИЧНО написаното от мен... то не е към никой. Заключенията са ми общи от целият ми живот и близките ми...

Та ако един телефон ви ограничава.... не ви стига място за снимките - губите контакти - забива във важен момент - губи батерия много бързо - прекъсва интернета - няма секюрити протоколи - и още важни и лични бъгове... и това ви дразни всеки ден...

Защо не променим първо мисленето. Или математиката на живота:

- Пари за настолен комп
- Пари за лаптоп
- Пари за таблед
- Пари за телефон

Облака променя света. Но много малко хора го ползват. Или гледат само да го ползват в безплатната му част. Съответно отново няма навик за определяне на стойности... и живеем в хаос.

Гледайте този филм и си представете живота вашият - лош ли ще е живота ви.

https://share.icloud.com/photos/0jNOLHMOKCWJsq3X_W4UtJv8g#Sofia_-_zhk_Hristo_Smirnenski

Съответно ако си подредите СТОЙНОСТИТЕ в живота ще получим следната математика:

Айпад про за 2 200 лв убива десктоп и лаптоп. Ако се грижите добре за него - ще живее над 5 г... дори стари модели работят вече 8 г. Разделете цената му на живота му и си задайте въпроса:

СКЪПО ЛИ МИ Е
СКЪПА СТОЙНОСТ ЛИ Е
ПРОМЕНИХ ЛИ МИСЛЕНЕТО СИ
ПРОМЕНИХ ЛИ ЖИВОТА СИ

Айфона убива таблета и лаптопа... но трябва да имате ниво на мислене. Тоест можете дори само с един Айфон да сте 5 г и без друга техника. Разделете цената на живота му и пак горните въпроси.

Ако промените мисленето си - ще видите, че не е нужно да се лишавате от стойностите или да убивате разни неща. Но все пак за 20 г бизнес или заплата - всеки може да купи нещо скъпо. Но когато скъпото няма стойност в мислите ни и не ни помага в еволюцията или развитието като личности е много тъжен живот.

Един AirPrint дава достъп до безкабелно принтиране.

Един смарт телевизор приема винаги свързване с външни устройства и визиуализира всичко от Айфона ми... ако екрана ви е малък проблем ....

Врътки бол - много. Адски много. Има ги и за Андроид - но когато няма стойност - вместо да печатите от телефона - купувате лаптоп заради липса на мислене.
 
Аз съм работил първо на Windows 98 и това нещо навремето сигурно всеки месец се преинсталираше. Па даже веднъж ми се бъгяса веднага след инсталация, та го инсталирах пак. Windows XP - по-добре, но пак често съм го инсталирал, лесно хващаше вируси и разни изненади. При следващите Windows-и дори не съм ползвал антивирусни, карал съм с години без преинсталация. Windows 10 все още не го харесвам, но едва ли някой може да отрече, че в сравнение с ранните версии на Windows, днешната е по-стабилна и използваема.

Прочети това:

https://money.bg/finance/3-neshta-koito-tryabva-zadalzhitelno-da-znaete-predi-da-investirate.html

Фактора ВРЕМЕ диктува развитието ни. Колкото по-рано почнем да инвестираме в себе си, чрез поглед в бъдещето толкова повече твоят пример ще е не най-доброто решение в живота ти.

Виж примера за Иван и Мария. Не е важно да имаме МНОГО пари - а да променим мисленето си по-рано и времето да работи за нас, не да ни е враг.

Всеки има шанс за промяна - само времето дано стигне. Успех.
 
Айпад убива десктоп и лаптоп, Айфон убива таблет и лаптоп...

Ти винаги виждаш единствено своите нужди. Не знам как се нарича това като психологично състояние, но го имаш. Но дори да не го виждаш ясно, различните хора имат различни нужди, имат различни интереси и правят различни неща. На теб може и да ти е достатъчен един айфон за да си гледаш филми на него и да звъниш на клиентите. Повечето хора на тая планета пък не звънят на клиенти въобще, не колекционират никакви мейли, а за гледане на филми отдавна има много начини. Ако хванем друг заклет почитател на Айфон, сложим ви двамата един до друг и ви наблюдаваме 2 часа, ще установим че правите съвсем различни неща на телефоните. Даже си мисля, че точно ти ще се побъркаш ако те заставим да си ползваш Айфона по най-нормалния начин - да си чатиш по цял ден с френдовете, да си разменяте селфита и да цъкаш игрички. Говорим за една и съща джаджа - на която ти й придаваш философски измерения.

Смартфоните са просто лесно преносими компютри. Съответно някои дейности на тях се правят лесно - ало, снимки, видео, съобщения, игрички. Тяхното предимство е и големия им недостатък - малък размер. Много дейности се правят много по-лесно на лаптоп или десктоп. Това че ти не ги правиш не значи, че други хора не ги правят. Точно по същата причина, поради която ти смяташ твоя айфон за най-подходящото устройство, други хора смятат десктопа за най-подходящото устройство. Успех ако трябва професионално да обработваш видео/фото/аудио на айфон. Или да програмираш на айфон. Или да пишеш книги или други материали. Да те видим каква философия щеше да развиваш ако работата ти беше свързана с нещо такова.

Това е просто джаджа бе да му се не види.
 

Горе