Офис на фирма вкъщи

ExTended

Active Member
Здравейте,

Наскоро отворих фирма през която да мога да осчетоводявам и плащам данъци на приходи от консултантски услуги, които ще извършвам вкъщи пред компютъра си.

Но от определена информация в интернет оставам с впечатлението, че независимо от дейноста на фирмата трябва да се занимаваш с онези скрити такси при притежаването на фирма наречени "пожарна безопасност" и документите от агенцията по храните, измерване факторите на работната среда и т.н. неща, които ти удесеторяват цената на регистрация на фирма.

Само че на мен не ме блазни идеята да идват хора вкъщи да ми казват дали офисът ми отговаря на стандартите на ХЕИ.

Въпросът ми е: Тези неща трябва ли да ги правя, ако няма да ползвам касов парат, а само ще издавам фактури за онлайн консултация и предоставени рекламни услуги?

This is beyond ridiculous. Колеги писатели си правят фирми по чужбина, не съм чул при един да са му искали пожарна безопасност и отговаряне на стандартите на ХЕИ, за да си работи от домашен офис...

Поздрави!
 
Предполагам визираш т.н. Трудова медицина ?
Това е нужно, само ако имаш персонал. Ако си Управител на фирмата и единствен работник, нямаш нужда от такива неща, както и от касов апарат ( за плащания по банков път).

По описанието ти звучи, като чели нямаш счетоводител, препоръчвам ти да си намериш такъв и да се консултираш.
 
Имам счетоводител, но не съм доволен от нея по предишни казуси и последния път се наложи да ходя при друга счетоводителка за нещо дребно, останах доволен, но пък на нея не й се занимава с нови клиенти и чакам довечера да ми звънне да ме препрати към някоя кадърна.

С две думи до ден-два се надявам да съм се "снабдил" с добър счетоводител, но междувременно се опитвам да движа нещата максимално много напред докато чакам одобрението на регистрацията, а преди години като отварях фирма помня какъв гърч беше това с пожарните безопасноти/разкарването на ХЕИ инспектората от офиса й до обекта и обратно, и искам да се подготвя като информация и психически доколко пак ще ми се налага да се разпавям с подобни глупости.

Благодаря иначе - доколкото разбирам стига аз да съм единственият работещ във фирмата по трудов договор и в качеството си на едноличен собственик и при положение, че ще са само фактури към юридически лица и плащания по банков път - няма да могат да ме глобят за липса на пожарна безопасност/книги и документи за безопасни условия на труд?

Поздрави!
 
ХЕИ вече няма от много години, макар и аз все още да им викам така. Първо стана РИОКОЗ, сега е РЗИ. С тях поне според мен нямаш работа.

"Пожарна безопастност" и всичките му там ЗБУТ глупости като микроклимат, осветеност, контакти мисля, че се контролират от Главна инспекция по труда.
Потърси някоя фирма, която съдейства при изготвянето на документите необходими за регистрация на търговски обекти(нищо, че ти не си такъв) или някоя Служба за трудова медицина . Даже не е нужно да им плащаш за консултация. Просто им опиши с какво ще се занимаваш и колко ще ти струва да ти подготвят нещата за да започнеш да извършваш тази дейност :rolleyes:
 

Горе