Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei

Да, или това.
Въобще от как няма репи форума се напълни с теоритици - чул някъде си, някой му казал (жена/приятел), мислел си..
Важното е контент да има, че е 90% боклук за админите явно няма значение.
Определено трябва да се върнат, за да светнат хубаво някой хора!
 
Още от преди 2 месеца имаше прогнози за такова развитие на нещата и от тогава започна разработването на собствена операционна система от Huawei, не знам какво толкова се вълнуват хората за нещо, което е било почти сигурно, че ще се случи.

Ако се върнат репите до 1 седмица, господин Хейтъра ще е с най-много червени репи за дивашки спам и ще има тема за изгонването му от форума. :)
 
Да, или това.
Въобще от как няма репи форума се напълни с теоритици - чул някъде си, някой му казал (жена/приятел), мислел си..
Важното е контент да има, че е 90% боклук за админите явно няма значение.
Ти с какво допринесе за темата бе умник? Аз хуавей нямам - купил съм си по-хубав телефон.
 
Имам няколко нови модела за цена около 450-500 освен дефектите който си оправят гаранционно с дисплея нямат драми никакви. Като цяло доволен, цена-качество е забележително, секюрити (deep inspection) много повече от популярни "големи" марки.
 
На huawei серията mate няма коя марка да я бие откъм качество/цена. Никакви бъгове, никакви лагове, батерия трепач, камера, всичко им е 6
 
На huawei серията mate няма коя марка да я бие откъм качество/цена. Никакви бъгове, никакви лагове, батерия трепач, камера, всичко им е 6
Абсолютно съм съгласен с казаното.
 
На huawei и Андроид като цяло силата им е в класа до 600-700 лв. За мен причина да си купиш Андроид за над 1000 лв. Иначе САЩ ги забраниха главно заради комуникационното оборудване, където huawei са пряка конкуренция на американските брандове, но ги бият от към цена 2-3 пъти.
 
Облъчени от медиите ми се струватате.

Никой не забранява не Хуавей да ползва Андорид, който е open source. Да не говорим, че те са част от Open Handset Alliance, който пряко участва в разработките от 2008-9 година. Дори и да ги изхвърлят по някаква причина то не им пречи нищо да направят един нов клон и пак да си ползват андроид :).

Проблема идва с Play Store и другите Google сървиси. Но и това не е кой знае какво след като има не една и две алтернативи като aptoide.com . Въпроса е Google ще си резне ли клона с приходите от приложения или ... :D.

А относно хардуера боли ги фара какво казват Интел. Китайците не спят клонирали са всички видове заводи и произвеждат същото като големите марки но с други лепенки по тях :D.
 
Последно редактирано:
И какво стана, и на запад има фурнаджийски лопати, сега пък били смекчили наказанията и дали 90 дни отсрочка, а лед 3 месеца я камилата, я камиларя...
Всичко е само парлама за пред народа
 
Huawei няколко пъти вече казаха, че имат готова OS с която да заместят Android ако се наложи. Да видим колко качествена ще бъде.
Андройд е шибан линукс за арм процесори накичен с малко финтифлюшки. Липсата на емнайсе на брой различни ОС за телефони, базирани на линукс е просто в мързела/финансите на всички производители да си го направят сами. А и гугл уж го дава като отворен код на всички.
Е сега компания с ресурсите на Китай (щото нали не мислите, че хуйвей ги няма) дали няма да направи качествен линукс ОС за техните си телефони.
Хем ще могат да подслушват даже повече от сега :)
 
Очаквам в България да се реагира адекватно и да увеличим митата за внос на тези телефони.
Съветвам и българите да не пазаруват телефони на тази марка.
 
Последно редактирано:
4UfdocR.png



Huawei is no longer able or allowed to work on standards for Wi-Fi, USB and SD cards. "Temporarily restricted" by Wi-Fi Alliance, voluntarily withdrew from JEDEC (USB etc) and no longer a member of SD Associaton (which technically means no more SD slots)
 
Последно редактирано:
Пускаш offtopic, защото в статията не се говори, че САЩ са дали отсрочка на Google да спре спираното на софтуера си за Huawei (за срок от 2 години), за да може последната (Huawei) да се преориентира към друг софтуер в този период.
 

Горе