Как да накараш Google да индексира 500К страници?

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте,

Става на въпрос за нов WP сайт, който има 100К и много скоро ще станат над 500К.

В момента на ден се индексират по около 200 страници.

Въпросът ми е някой има ли опит с това да накараш Google да индексира повече страници на ден?

Попаднах на тази статия, която се говори точно за това.

 
Е, принципно можеш да зададеш по-голям crawl budget за сайта ти, което обаче само по себе си не гарантира, че ботовете ще индексират повече страници. Принципно нещата от статията важат в по-голямата си част, но отново всичко зависи от самите роботи - колкото по-хубав, оптимизиран и подреден е уеб сайта ти, толкова повече ще те харесват и индексират.

Наведнъж да ги обходи няма как, но може да стигнеш до 1-2к страници на ден, според мен :)
 
Според мен работата може да стане с Internal backlinks..

Както знаем wordpress има доста възможности.. related post примерно с по 10 релатед пост--а на страница.. после сайдбар интернал линк.. някви категории т.н. фоотер .. ластест пост и тем подобни.. и гугъл ще се движи..
 
А защо ти трябва това? Най-доброто индексиране е естественото, дори и да почакаш повече.
WP си има автоматична пинг услуга, вече си е решение на търсещите машини кое кога да индексират - поне според не е препоръчително да се форсират нещата.
Иначе неща като динамичен сайтмап са си задължителни по принцип.
 
Здравейте, приятели!

Имахме запитване за анализ към подобен въпрос.
  • Скоростта на изтегляне на страница да е доста добра (250-500 мс)
  • Нямате грешки 404 или 500
  • Използваме инструментите за уеб администратори на Google и влизаме ежедневно
  • Приятелски URL - без §, &, +
  • Кликващите връзки към сайта доставят всички страници, не повече от четири страници(Броят на уникалните страници, които Google е готов да индексира на всеки конкретен сайт, е обвързан с репутацията на този сайт. ) Тоест ако сайта има слаба репутация Google ще прецени че няма да обходи 50 страници днеска.
  • Текстът на котва за вътрешни връзки(Виж повече) е логичен и добавя релевантност йерархично към данните на страниците с подробности(Post/Цялата статия).
  • Обхождане на най-високата в инструментите за уеб администратори(Google) на страница трябва да са две секунди, макс. Google Инструменти поискване за повече обхождане!
  • Разгледайте още веднъж вашата навигационна архитектура, за да видите дали не можете да подобрите достъпа до повече от съдържанието си, използвайте най-новите тагове за Header Menu, така Google пести ресурс и ще обхожда повече
  • Уверете се, че нямате дублирано съдържание поради непоследователни параметри на URL адреса или неправилна употреба на наклонени черти. Елиминирайки дублираното съдържание, вие намалявате времето, което Googlebot прекарва да обхожда нещо, което вече е индексирало.
  • Странична лента със случайно вътрешно съдържание(Последно разгледани, Последно коментирани, Последно добавени) е чудесен модел за използване.
  • Използвайте дати и други микроформати .
  • Използвайте RSS емисии, когато е възможно. RSS емисиите ще функционират почти като карта на сайта - всъщност Webmaster Tools ви позволява да изпращате емисия като карта на сайта.
  • Относно Sitemap, вижте този въпрос .
  • Намерете начини за получаване на външни връзки към вашето съдържание. Това може да ускори процеса на индексирането му. Ако е подходящо за вида на съдържанието, това ще ви помогне лесно да споделяте социално или чрез имейл.
  • Предоставете API за стимулиране на използването на вашите данни и външни връзки към вашите данни. Можете да имате връзка за приписване като изискване за използването на данните(https://developers.google.com/search/apis/indexing-api/v3/quickstart).
  • Приоритизирайте кое съдържание сте индексирали. При толкова много данни не всичко това ще бъде абсолютно жизненоважно. Вземете стратегическо решение за това кое съдържание е най-важно, напр. То ще бъде най-популярно, ще има най-добър шанс в ROI, ще бъде най-полезно и т.н. и се уверете, че това съдържание е индексирано първо.
  • Направете подробен анализ на това, което вашият конкурент прави, за да индексирате тяхното съдържание. Вижте архитектурата на техния сайт, навигацията им, външните им връзки и т.н.

Броят на уникалните страници, които Google е готов да индексира на всеки конкретен сайт, е обвързан с репутацията на този сайт.

Ох толкова от мен, това е част от репорта за нашият клиент защото другото е за неговият случая :) Дано да съм помогна приятели!

Поздрави,
Станимир
 
Привет, @DonMakaveli моля да ме извините за бавният отговор тази седмица ми беше доста натоварена.

Ето снимка: https://ibb.co/4TWB6w0
От google search console>настройки на сайта :)

Ако имате нужда от още помощ, може на лично или емейл знаете, няма да Ви откажа помощта! :)

Поздрави.
 
@Станимир И Благодаря, ще го погледна. На максимум по скалата ли да се зададе, да не би това максимално форсиране да има обратен ефект :)
 

Горе