Паркинг автомат за платено паркиране/паркинг система

white_pawn

Well-Known Member
Интересува ме оферта за бариера и паркинг автомат за автоматични разплащания.
Знам, че има и такива с различни опции за предварително плащане, абонамент, работещи с предварително издадени карти и тагове и т.н.
Ако някой може да ме насочи към фирма от която има преки наблюдения ще съм благодарен.
 
Мой братовчед си сложи пред къщата, защото си му паркираха в двора. Някаква елементарна, но се контролираше с апп на телефона. Впечатли ме като я видях. Също ми каза, че е взел нещо елементарно и с микроконтролер за управление - Смарт Хоум, си го е нагласил така. :)
 
Май и ти си си наумил да си решиш проблема с паркирането в София? :) Или си решил да разкешиш някой твои паркинг. Това, което предложи блинки не е зле, ако го направиш при чекване на някой пост терминал да им взима безконтактно пари и от там вече да ги пуска с аппа от телефона, ама си е играча.
 
Аха. Ох, ще ми се да ти кажа, че това ще оцелее без надзор, но уви, ще те излъжа, ако ти го напиша тук. Цялостно решение, приемащо монети, хартиени пари и карти, ще е супер. С видео камери, ама хубави, да се виждат добре лица. Абе има и още някои неща, които трябва да помислиш - противопожарни датчици, сензори за свободни места, нощно осветление с часови сензори. Няма да минеш само с една бариера. ;)
 
Точно. Гаражна врата с ардуино и аз мога да направя. За това търся консултация с фирма. Сигурно има и изисквания, които ще трябва да се спазят.
Но най-вече държа да няма служители. Едно, че държавата го обезсмисля, другото е, че съм се нагледал на хора с лепкави пръсти. Тоест, може да е по-скъпа първоначална инвестиция, но да няма разправии с хора.
 
Напълно поддържам пълната автоматизация и смарт решения. Ще стане супер. Само дано си заслужава. Да говорим за повече от 50 паркоместа. ;) Тук вече някой с препоръки. Сещам се за камери и наблюдения, но за цялостно решение. Дори тия по моловете не са на това ниво, което гониш. Но е добро и рентабилно.
 

Горе