Малко разяснение за редирект

Ianis-Build

New Member
Здравейте
Моля за малко разяснение понеже не съм на ти с програмирането, а искам да знам Какво пренасочва всеки един от трите редиректа в изображението и ако са и трите на куп в конфликт ли са един с друг
----------------
Поддържам два сайта за ремонт на покриви -->Ремонт на покриви - Ianis-Build и Ремонт на покриви и възстановяване, хидроизолация.
 

Прикачени файлове

  • Screenshot_20200325-015758.png
    Screenshot_20200325-015758.png
    200 KB · Преглеждания: 28
Последно редактирано:
Здравейте,
Никой ли не може да ми отговори?
Наистина моля ако някой може да ми разясни какво пренасочва всеки един редирект от снимката
 
Аз лично виждам 4 редиректа. Не 3

Първия и последния правят почти едно и също, като при последния се избягва redirect loop ако сайта се намира зад прокси, което прави терминиране на SSL трафика - примерно haproxy, cloudflare . Това, на което ти викаш един редирект (в средата), на практика са 2 и са стандартни за Wordpress сайт. Едното пренасочва заявката site.com/ към site.com/index.php , а второт проверява дали това зад трейлинг слаша / е име на файл или директория и ако не е нито едно от двете го пренасочва към index.php.

Теоритично могат да конфиликтират само първия редирект и последния и да те вкарат в infinity loop.
 
Мерси много за отговора, а може ли да ме посъветваш какво да направя (да махна първия редирект, да махна втория или да променя някой от двата).
 
Мога да те посъветвам, мога и да го оправя, стига да знам какъв е проблема. Това ми е работата .
 
Няма проблем всички страници от сайта се отварят нормално в search console няма грешки, просто скоро един колега направи сайта на https:// и сега като отворих htacess файла ми направиха впечатление тези три кода.
Благодаря много, че отговори на въпросите.
 

Горе