Предложение за нов раздел "Уеб и графичен дизайн"

nsevimov

Well-Known Member
Здравейте, приятели!

Нашата общност има много талантливи дизайнери но липсва раздел за дизайн... ако @Blinky и @coolice имат желание да подобрят общността биха могли да добавят този раздел където всеки може да представи своите разработки и ще бъде една идея по-добре когато някой търси дизайнер от форума.

Също така не изключваме и момента в който всеки ще има възможността да сподели непотредни PSD, AI файлове които биха могли да бъдат полезни за друг.
 
Да, звучи добре. Ще трябва да прегледаме дали имаме толкова теми, че да успеем да обособим цял раздел. По-принцип гледаме да разширим повече форума от към секции, изнесени на главната страница, за да може по-лесно да се навидгира и да се стига по-лесно до съдържанието, търсено от потребителя. ;)

Поне едно 100 теми си мисля, че е нужно. Сигурно ще са или подсекция на Уебмастър секцията за работа в Пазара, или ще е отделено някак в нея. ;)
 
Преди няколко години пак правихме такива предложения. Реално могат и конкурсите да се бутнат там, тъй като 99% са за лога и банери. Откакто съм във форума съм видял не повече от десетина за име на домейн или нещо друго.

В DP имат хубава организация на маркета, подфоруми за статии/съдърждание, програмиране, дизайн.
Колко бързо ще се пълнят не знам, но има секции из форума, където се пуска по тема на месец-два, а Freelance секцията е една от по-активните. Ще намалее и нуждата от ъп през седмица за колегите с обяви :)
 
Да, там е доста добре изнесено. Но да не забравяме, че там говорим за много съдържание. Ако някой има реално поглед и може да прецени дали секция заслужава да бъде отделно обособена (над 100-150 теми), може да даде и предложение. Ще се радвам да видя как и на вас би било полезно да се визуализират нещата. Но определено съм Ок, а предполагам и другия админ, да се развие и разшири секцията Пазар.

Така изглежда при тях, ако някой няма идея за какво говорим:

Screenshot_2020-05-12 Digital Point.png

Определено искам секция отделена за сайтове. Скриптове и дизайн имаме, но е подсекция. Както и за конкурсите и определено книги, ноу хау и т.н. Видях, че има и за статии при тях (Articles), което на практика пак е голяма част от предлаганите услуги. Но е и в същото време към Freelance Jobs & Projects - тук може да се получи и малко объркване. Но все се надявам автора да знае кое е по-специализираното за него място. И в интерес на истината след това, ще гледаме да изнесем в горното меню пазара - защото си е важен и богат. ;)

Ще очаквам и предложения от вас също.
 
Ще стои празен, аз не видях за толкова години някой да сподели псд или да му трябва раздел за дизайн
 
Ще стои празен, аз не видях за толкова години някой да сподели псд или да му трябва раздел за дизайн
Има, но са предложения за банери, флайъри, предпечат, лога. Но не са много, за това е комбинирано със скриптовете. А и реално имат допирни точки при HTML банерите. :) Но като цяло не е толкова голям, в сравнение с другите.
 
@Sky мисля че ще е много по-удобно за всеки намери подходящ дизайнер когато има специално обособено място в форума където всеки дизайнер може да публикува тема и да я използва като портфолио.

@Blinky може в категорията "Webmaster Marketplace" да се направи раздел с името “Уеб и графичен дизайн“ където вътре ще бъдат всички възложения за дизайн.

Ето примерна структура на идеята ми

1. Уеб и графичен дизайн - в основният раздел ще бъдат всички конкурси - възложения.
1.1 Под-форум: Ваши разработки / портфолио
1.2 Под-форум: Материали за свободно ползване

Така когато на мен или на @Sky и всеки друг колега от форума му потрябва дизайнер много бързо може да намери подходящ дизайнер и директно да се свърже с него.

@Blinky не бъди лош защото все още не съм си изпил първото кафе за деня... работният ден отиде подяволите. :D
 
аз ги знам, няма да ги търся, а предложението е малко в стил "поредния цс форум".
1.1, и 1.2 ще са празни.
 
аз ги знам, няма да ги търся, а предложението е малко в стил "поредния цс форум".
1.1, и 1.2 ще са празни.
Лош си ! :D
 
Ми първия в гугал - http://bulletplay-cs.eu/index.php, https://cs-zapad.eu/?i=1
програмиране, цс въобще мандажа с грозде :D

Тия са се пооляли вече :)

За това говорех горе. Freelance Jobs & Projects да се раздели по тези категории. Няма смисъл от специални подфоруми за портфолиа и материали, само за видовете услуги.

dp.png


Иначе контрастът в броя теми се вижда, да. Предполагам е немалко труд да се разпределят съществуващите теми по тези подсекции.

Ясно е, че които сме във форума от повече време се знаем кой-какво прави. Просто за някой нов потребител не е много очевидно, че в някаква секция на английски "Freelance Jobs & Projects" има хора, които пишат статии, че може да пускат конкурси там, да намерят програмисти / дизайнери или нещо друго.
 
  • Like
Реакции: Sky
Така да, че наскоро търсех човек за текстове и накрая в скайп намерих по-бързо.
 

Горе