Имам имейл лист, как да подходя?

jojo13

New Member
Здравейте, имам имейл лист с клиенти от стар магазин. Искам да го ползвам, да им пратя нови оферти за други продукти на други фирми. Хората от списъка не са оптин за тези оферти и се чудя как да го направя, за да е максимално коректно? Като цяло се съмнявам да са недоволни от офертите и от този вид СПАМ един вид. Не са толкова tech savy и или ще се възползват от промоциите или не. Надали някой ще се оплаче че е обект на СПАМ. Ще съм благодарен, ако хора с опит ме посъветват как точно да подготвя една така кампания. Къде са рисковете? Примерно, ако ползвам Sendinblue или някоя друга услуга, как проверяват и решават, че мога да разпратя тези мейли? На какъв принцио одобряват една такава кампания, ако хората не са оптин? Мерси
 
А домейна си го пазиш, фирмата, бранда? Да не се получи малко кофти да ги изненадаш от място, което няма да има спомен дали са си давали мейл адреса. Но със сигурност, ако е голям и ще правиш мас мейлинг, ще е нужно да се ползват услуги за целта.
 
Първото нещо което трябва да направиш е да вкараш целият списък в системата на КЗП така ще премахнеш тези имейли които са регистрирани в КЗП че не желаят да получават спам и така ще си спестиш глобата която варира от 500 до 2000лв.



Второто нещо което не трябва да пропускаш е в всеки един имейл темплейт да поставиш отдолу текст че това е непоискано търговско съобщение и трябва да имаш линк за отписване на имейл адреса от листа ти.

Ако изпълниш двете точки по-горе няма да имаш никакъв проблем с КЗП и непоисканите търговски съобщения.

Относно изпълнението на имейл кампанията е без значение всичко зависи от това колко обемист е твоят списък!

Списъка ти е до 5000 имейла? Тогава най-рентабилно е да използваш компании като MailChimp, CampaignMonitor и т.н.
Списъка ти е над 5000 имейла? Тогава решението по-долу ще бъде най-рентабилно за тебе!

1. Купуваш си VPS и по-време на конфигурацията избираш дистро Linux CentOS
1.1. Инсталираш контролен панел за управление на VPS-а защото по-този начин ще получиш всички необходими пакети които са ти нужни за да подкараш имейл платформа.
1.2. Имаш широк избор дали ще използваш платена или безплатна платформа за имейл маркетинг но моят съвет е да си избереш някоя от тези: https://www.goodfirms.co/blog/top-7-free-and-open-source-email-marketing-software-tools
1.3. Намери си подходящ SMTP провайдер който ще изпраща всички имейли вместо твоят VPS по-този начин просто ще използваш твоята машина за подаване на заявки и управление на имейл кампаниите.

Препоръчвам ти да работиш с Amazon SES защото са изключително евтина алтернатива и всеки месец имаш право на 62 000 изпращания на имейл за които няма да те таксуват и стотинка.


1.4. Подходящи имейл темплейти можеш да си купиш от ThemeForest.

Успех!
 
Колега,
Това с непоисканото търговско съобщение не отпадна ли след влизане да GDPR?
Не съвсем. Още си се продават листи. Този т.нар. GDPR е поредната тъпотия, която по никакъв начин не промени кой знае колко парилата, освен, че накара бизнеса пак да извади едни пари, за да налее за глупости. Нещо като наредба Н-18, ама в малко по-мащабен вариант.
 
Разгледайте тези хора тук, предлагат някакъв софтуер и в демото им включва и безплатна консултация. Ще ви разкажат за какво става въпрос
https://legal-tech.bg/
 

Горе