Успешен ли е франчайз бизнеса?


  • Общо гласове
    10
Здравейте!
Някой с опит в франчайз сферата с друга куриерска фирма или да има познати/ да знае нещо :)

За Еконт съм чувала достатъчно негативни отговори, въпреки че са водещи на територията на България (явно доста от офисите успяват да излезнат на печалба или пък не?!).

Потърсих за Спиди в сайта им и ми излезне относно партньорската им програма, която се нарича Speedy Parcel Shop. Те твърдят, че не са франчайз и бяха изброени предимно малки градове и населени места в България, в които търсят да се разширят. Опит, мнение по този въпрос?

Благодаря!
 
Здравейте,
Има ли някой актуално инфо за Франчайз на Еконт в София , ако може да ми подскаже със примерен оборот или Марж, понеже ако мога да вярвам на служителя ,който се свърза с мен инвестицията ще е над 35-40 К със всички такси,оборудване,наем ,заплати и пр.
Прочетох всички негатив мнения но имам подходяща локация и мисля ,че може да се изкарват пари въпреки това :)
Благодаря предварително!
 
Последно редактирано:
здравейте,някой с актуално мнение за Франчайза с Еконт в София ( свързах с тях и ми обясниха ,че първоначалната инвестиция на техни партньори в София е между 35-40К),което ми се струва нереално за избиване .
 
здравейте,някой с актуално мнение за Франчайза с Еконт в София ( свързах с тях и ми обясниха ,че първоначалната инвестиция на техни партньори в София е между 35-40К),което ми се струва нереално за избиване .
За Еконт е като другите куриерски фирми плащат при получаване и изпращане на пратка от офиса ти. Плащат минимални 20% до максимални 30% от реализираните обороти на офиса. Ако е вървежен ще избие инвестицията. Тези пари само таксите ли са , защото всичко от ремонта на помещението до интернет от 2 доставчика, дрехи, обучение, автомобил до брандиране на офиса и ред други неща, ти си ги плащаш.

Няколко алтернативи се сещам по евтини , които може да се обмислят или съчетаят :

T-POST
Първоначална такса:240 лв. (депозит от 1000 лв.)
Европът-2000
Първоначална такса:Няма
Месечна такса:Няма

Мъниграм - Оборотни средства към 2000лв

И за трите се изисква помещение с компютър и интернет.
 
Последно редактирано:
здравей, това е тотал в не го са включени всички разходи:наем ,заплати ,ремонт на помещение ако се налага,обучения ,автомобил за приемане и предаване на пратки, включени две франчайз такси
1. еднократна такса за присъединяване между 2-5К зависи от района където тие офиса (колкото е по вървежен ,толкова повече плащаш)
2. такса ангажираност 2-5К прави се анализ на района и ти се поставят търговски цели (сключване на договори с физически и юридически лица), ако си постигнеш целите ,таксата може да ти се възтанови ,ако не си остава за тях.
Притеснението ми е,че ако инвестицията е доста голяма и крие рискове ,ако ми потръгне се притеснявам да не ми свият бизнеса и да го дадът на техен човек ,затова търся мнение от човек ,който има отношение с тях за другите куриери според мен няма да има толкова работа и няма смисъл да се занимавам,
 

Горе