Обновяване/Редизайн

mrm_1

Active Member
Здравейте, четох много и нищо не разбрах...имам сайт който е доста стар, не е направен на позната платформа всичко е HTML и CSS, и всяка промяна по него ми идва вече малко сложна да не говорим за нови функционалности.
Не е сайта от подписа ми!
Въпроса е има ли правилен начин да се случи това.
Идеята ми е да го затрия тоя сайт, да си купя една WordPress тема и нещата да се случват по лесно за в бъдеще.
От към гледна точка на SEO и подобни простотии има ли правилен начин това да се случи?
Съдържанието ще е почти същото, за мен това е единствения варинат с WP, понеже за момента сайта няма необходимост от подръжката и обновяване от професионална фирма.
Става въпрос за фирмен сайт, няма много функционалности, малко инфо, галерия и малък магазин.
Ще съм благодарен за компетентни съвети.
Междудругото съм се насочил към прехвалената Avada, ще се радвам на някакви отзиви от хората който я ползват.
Поздрави,
Марто
 
Последно редактирано:
На кой от всичките ти въпроси вече не е отговорено милион пъти във мрежата и няколко стотин пъти във форума според теб, че си седнал да пишеш вместо да потърсиш?
Мързел ли е, неувереност? Страх да не объркаш нещо или?

Чисто любопитство - губиш маса време в оформяне на темата + чакане и отговаряне във нея вместо за 10-20 минути да намериш всичко нужно.
 
@Sky не всички сме SEO - гурота, някой сме по-простички други пък по-мързеливи и т.н.
Ти като спец в областа да беше дал малко ъкъл или поне един два линка вместо да ме храниш.

P.S. Не е нужно да губиш повече от времето си за напред в тази тема.
Благодаря за помощта!
 
Ако наистина не му трябват нови функционалности на сайта и си те кефи как изглежда, аз не виждам защо да се хвърляш да го правиш на WordPress. Можеш да пробваш де, но ако никога не си пробвал WordPress и си мислиш че всичко ще стане много лесно... не знам.

Тия СЕО работи за мен са малко преиначени. То се превежда като оптимизация за търсачки (на тях да им харесва), а търсачката харесва сайта ти повече когато е направен да се харесва от посетителите. Тогава целия смисъл е сайта ти да е удобен за посетителите. Ако това вече е така, не мисля че ще откриеш нова топла вода от някой SEO специалист. Но дали е така, ние не знаем :)

Като отвориш сайта - бързо ли става ясно на човека, бързо ли намира информацията, имформацията достатъчно разбираема ли му е. То значи сайта да се чете добре на десктоп, на телефон, на таблет, на всякаквите му там резолюции. На това му викат "responsive design". Търсачката пък обича примерно за картинките да имат някаква там информация в "alt", та да знае за какво се отнасят. Някое и друго условие за написване на заглавие, подзаглавие и съдържание. Все има информация за тия работи из нета. Сега някой все ще каже - Ооо, ма ти нищо не разбираш, то трябва още това, това, онова, другото и още 100 неща. Най-важното е посетителите да остават в сайта колкото време ти се струва за достатъчно, за което все можеш да сложиш някакви там аналитикси и да измериш поведението им.
 
То няма кой-знае какво за обсъждане.
Само тая част "малък магазин" ме притесни, щото няма такова нещо.

Ако искаш съпорт, добре си се насочил към платена мултифункционална тема.
Но за мен по-добре да не е от Темефорест - там си ограничен до 6 месеца съпорт, а и той обикновено е на много ниско ниво.
Повечето продукт са претоварени и леко шитави.

Аз бих взел нещо от реномирана компания, с "бял" човек зад нея, говорещ разбираем английски.
 
Няма еднозначен отговор и няма да намериш такъв. По скъпия начин е да поддържаш къстъм направения сайт. По лесния е да го направиш наново с готови неща, но след това става боза - бавни сайтове, бъгави плъгини и т.н...
Аз преди 5 години имах същия проблем и избрах първия начин. Научих html, css, php и почнах да редактирам онлайн магазин правен 2009г.
Спеед армагедона е обявен за 2021г, какво ще стане - идея си нямам но съм подготвен :) 2015г хванах последния влак с мобилния армагедон :)
 

Горе