Въпрос за Dropshipаing

От: Въпрос за Dropshipаing

При втория вариант с дропшип от Китай, колко мислиш, че ще е времето за шипинг и няма ли леко да те притесни, когато трябва да го напишеш в условията ?
И как по-точно ще стане, ако забравят да го пишат подарък и т.н. за избягване на мита и др. и изведнъж клиентът е привикан на митницата, за да си плати като поп мита, ддс-та...

Ако прочетеш внимателно написаното от колегата ще видиш че не е казал че не може да го правят - а пита какво ще се случи ако забравят или по някакво стечение на обстоятелствата пратката я спрат за проверка и се заядат че стойността е над тази сума.

Също така когато дропшипваш от Китай в сайта трябва да напишеш че ако клиента има късмет може да си получи стоката в рамките на един месец - колко от клиентите мислиш че ще се навият да чакат един месец??? или пък да платят една торба пари за доставка с куриер.
 
Това не го знаех и благодаря ,че ми го каза колега , че щях да се опраря лошо :) .

Добре ама на сайта им 7-15 дена безплатна доставка ?!?!
Дали няма да го зпазват ?

Ама незнам струва ми се ,че ако не го правеха в тези дни няма да го има сайта.

И да имам доста познати който чакат и повече , защото един кабел за Iphona e 30 в България , а от там си го взимат за 3 долара и той им върши същата работа . :)

Мога и да греша някаде , но за това и питам . :)
 
От: Въпрос за Dropshipаing

7-15 дена, да не говорим ако става въпрос за работни, са си седмица-две минимум. Аз лично в БГ сайт не бих чакал толкова (почти винаги трябва да мислиш като другата страна - клиентът - т.е. би ли платил/чакал еди-колко-си)
Там (в deal-a) повечето неща са еднодневки, типично магазинче тип "Всичко поЧТИ по 1лв." (Когато бяхме млади и бяха в разцвета си, бяха Всичко ПО 1лв., но няма значение, спомени...).
Замисли ли дали и колко ще е вървежен такъв тип дропшипърски (а да, като казах дропшипърски, виж дали е възможно да си оправиш заглавието, че темата така ми изглежда крайно несериозна, извинявай, ако нещо, но лично мнение) сайт, особено с доставка 7-15 дни.
Доста често се е случвало, както казах аз, така и колегата (поздравления за Аватара с Мантата, btw) да забравят да споменат "подарък" или от Митниците да са станали с г*за нагоре и да се заядат за пратката и щом има такава вероятност/опасност, аз лично не бих се наел да рискувам да изпържа някой клиент.
За такъв тип бизнес, смятам, че ще е крайно по-препоръчително да направиш голяма поръчка и да си складираш нещата, ако решиш, че такъв тип сайт ще успееш да го реализираш и ще имаш клиентела.
То познати, поръчвали от Китай, доста хора имат, но въпроса е колко често срещани са те, особено на фона на малката ни държавица ? Знам ли, може и аз да се бъкрам. (Смятам, че е време и аз да пробвам да си поръчам нещо от там, просто тестово).
П.П. Не е граница, а митница :p
П.П.2 Това е скромното ми мнение с нищожния, да не кажа нулев опит с "дропшипаинг" и изобщо интернет бизнес, затова не претендирам за 100% правота, а е просто лично мнение.
Успех
 
От: Въпрос за Dropshipаing

Също така как мислиш да уредиш взаимоотношенията си с дропшипъра - най изгодно е ако той приема ПП - ами ако му е писнало до го клеймват и не приема за всяка поръчка банков превод ли ще правиш. След това 15 работни дни са три седмици да приемем че в 95% от случаите ги изпълняват това означава че на всеки 20 пратки една ще ти се забавя повече от месец и съответно клиента ти ще те клеймва щото не може да си позволи да изчака да мине срока в който може да клеймва - Ти от своя страна какво ще направиш ще си клеймваш дропшипъра или ще пиеш една студена вода??? Ами ако само 80% от поръчките стигат на време - тогава ще гориш с всяка пета поръчка.
Освен това още след вторият третият клейм е много вероятно да ти наложат временна забрана върху разполагането със средствата в акаунта какво ще правиш през това време как ще плащаш на дропшипъра и имаш ли достатъчно средства да издържиш един месец да пращаш пари без да може да ползваш тези които получаваш от клиентите.
Присетих се и още нещо - Ако си намерил продукт с достатъчно ниска цена защо не го пуснеш да го продаваш в Ебай там хората са наясно че купуват от Китай и са наясно с чакането - ако цената не ти е достатъчно добра за да се пребориш в Ебай защо си мислиш че някой ще купи от твоят сайт???

Като цяло ми е по приятно да мога да измислям варианти как да успее човек да прескочи системата ама във този случай само ядове виждам.
 
Много ви благодаря и на двамата , отказахте ме и това е добре :) ,че в една каша щях да се забъркам .

За ебей съм се сетил отдавна , но нещо не ме харесват там , незнам защо за втори път ми спират аканта с един добавен продукт и без порачки нищо , просто на третият ден така решават .

Благодаря ви пак и на двамата .
 
От: Въпрос за Dropshipаing

Щирлиц вървеше гордо по главната улица с високо вдигната глава и се чудеше защо околните го гледаха подозрително като шпионин - Може би така ми се струва, а може би е заради пламъкът ми в очите .... а може би заради влачещият се зад него парашут :)
 
От: Въпрос за Dropshipаing

Отвори БГ Хелп форума със сигурност ще попаднеш на доста фирми - Но няма смисъл да ползваш фирма ако те не се ангажират да ти съдействат за адрес и изваждане на банкова сметка. Защото самата регистрация предполагам че ще можеш и ти да си я направиш през интернет.

Сега като се замисля може би има и друг вариант - Регистрираш си фирма използвайки услугите на някоя УК счетоводна къща и те я записват на твое име но с адрес на регистрация - адреса на счетоводната къща. До тук вече имаш необходимата фирма за пред клиентите - По желание можеш да сложиш и някой УК телефон който да включиш на секретар или пък да си го пуснеш на роуминг в БГ.
Следващата хватка е да можеш да получаваш парите - За целта може да ползваш Пайпал (както за пайпал плащания така и за плащания с карти)- някъде по темите се разискваше че може да си извадиш и дебитна карата на Пайпал и да си теглиш от нея парите а през Пайпал акаунта да плащаш на доставчиците ти (ако приемат пайпал)
Така ако стане тази врътка може да минеш възможно най тънко - разходите са ти еднократно около 100 паунда за регистрация + около 300-400 паунда на година за счетоводство. Ако печалбата ти е под 15000лв на година не дължиш никакви данъци такси или осигуровки.

Може ли препоръки за фирми занимаващите с това? Не откривам такива който съдействат за адрес и изваждане на банкова сметка.
 

Горе