Бизнесът буквално се влачи по-дъното

От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

И пуска от край време предупредителни постове за това как, кой, къде, кога би се глобил от местните органи....

Най-напред бих искал да благодаря за вниманието към моята скромна личност.

С писанията си целя на първо място да покажа колко са сложни, безсмислени, объркани и несправедливи законите.

И ако може да спестя на хората глобите и излишните разходи, да предотвратя несправедливото обогатяване на държавата (=мафията) за сметка на гражданите. Всеки лев, който остава извън разпореждането на държавата, прави всички нас по-богати. Всеки лев, който влиза в черната дупка, наречена "държавна хазна", удря всички нас (с изключение на престъпниците и легалните престъпници, които смучат от държавния бюджет). Аз искам да живя в общество, в което хората не са роби на империята на злото, която ги е поробила. Искам да живея в общество, в което хората са образовани, гласуват на база познанията си в областта на икономиката и други науки и т.н. Това няма да стане, но нищо не ми пречи да си помечтая... Може би след няколкостотин или няколко хиляди години ще се случи, но не очаквам да е през моя живот.

Познаването на законите прави възможно да ги заобикаляме (да си спестим много неприятности) или да ги спазваме (и така да си спестим глобите).

Та на никой ли не му е минавал през акъла, че Хепито е Ушенце, само му погледнете постовете, изискани, тишично бюрократични построени и никога не съм виждал хейт.... Странно...

Няма да се оправдавам, че не съм доносник, не работя за НАП, не ряботя за Държавна сигурност, не работя за американските тайни служби, не работя за тайните служи на други държави, не съм от масоните, не съм извънземен и т.н. На никого не вярвайте, даже и на мен. Даже и аз понякога не си вярвам... Може пък да съм таен агент на европейската империя на злото, но да не си спомням от съображения за секретност?

Обаче това с хейта няма да го подмина. Каква е дефиницията ти за хейт? Защото в много мои писания пиша за това какви овце са множеството хора, как са виновни за бездействието си, с което са допуснали съществуването на тези купища закони (включително, но не само законите за victimless crimes), как всеки народ си заслужава империята на злото, която го е поробила и т.н. Това не е ли хейт? Или имаш предвид хейт, който е насочен към определена личност от форума? Защото наистина не си спомням да съм обиждал някого.
 
От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Проблемът е, че е трудно да се каже "тези нямат право на глас, ще гласуват само качествените хора". Кой ще определя кой да гласува? Гласът пропорционален на платения данък ли трябва да бъде? Или ще се въвежда ограничение който няма висше икономическо образование? Ами то много "икономисти" изобщо не разбират пазарната икономика и пропагандират комунизъм. На комунистите ли ще забраним да гласуват? Ще дадем право на глас само на тези, които са служили в армията и са рискували живота си за държавата? Не става. Повечето от тях не са особено интелигентни, не разбират от икономика и ще оплескат нещата.

Не съм чел книгата, но гледах филма.

Доколкото разбрах от филма, право на глас имат само "гражданите" - т.е. тези, които са служили в армията и са рискували живота си за държавата. Останалите нямат право да гласуват.
Въпросът кой има право да гласува е изключително труден за отговор. Но въпроса кой да няма право на глас е доста по-лесен.
В момента по света единственото изискване да получи човек правото на глас е навършена определена възраст. Да получиш шофьорска книжка, например, е свързано с повече изисквания!

Филма няма нищо общо с книгата, като идеи. По правило, филми по книги се правят за гледаемост, а не да представят идеите на автора на книгата.
Прочети я. Предложих я, не като идея да връчим на военните правото на глас, а заради разсъжденията в книгата кой, какъв да е, човека, на който да се даде правото на глас.
 
От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

:!:
Вероятно си написал хубава дублика, но аз принципно не чета повече от 50-на думи.
Защо не чета, защото другото е талаж, поздравления, надявам се да не ме глобиш, като ''подронващ авторитета на заплата-плащащите'' полуфабрикати, оитващи се да завържат микробизнес.


Ако не го прочетеш как ще разбереш какво е? Второто изречение не го разбрах.

Разбирам омразата ти към агентите на НАП, обаче не смятам, че повечето от тях я заслужават. В крайна сметка те действат (или поне повечето от тях) в рамките на закона. На пръв поглед за законосъобразните им действия вина имат законодателите, които са написали законите. Обаче в крайна сметка истинската вина се разпределя между гражданите, които не са противодействали на законодателите да гласуват лошите закони. Не казвам, че депутатите са невинни. Казвам, че голяма част от вината е разпределена между всички граждани, които имат право на глас и право да бъдат избирани. Защо те са страхливци и егоисти. Страх ги е да влязат в политиката, защото ще се изцапат. И защото някой може да ги отстрани, ако започнат да гласуват закони в полза на гражданите (в ущърб на мафията и законната мафия).

Признавам си, че и мен ме е страх. И аз съм егоист, не искам да се жертвам за общото благо. Поради тази причина само си пиша по форумите мъдрите мисли, вместо да върша нещо реално. А дори и да вляза в политиката едва ли много хора биха гласували за мен. Те биха гласували на социалистите, които ще обещаят, че ще вдигнат пенсиите за сметка на лошите богаташи капиталисти, които експлоатират добрите бедни работници.

Успокоявам съвестта си с това, че проблемът е не толкова в липсата на свестни хора, които биха имали смелостта да влязат в политиката, колкото в това, че множеството хора са невежи и никога не биха гласували за някой, който им обещава да спре субсидиите, да спре "държавната подкрепа" на бизнеса и т.н. Вижте какво стана в Гърция когато държавата поиска да премахне бюрократичните пречки пред таксиметровите шофьори...

ХЕПИ, КАЖИ МИ ОФИЦИАЛНО, ПРЕД ВСИЧКОТО АДУДИТОРИЯ, ЧЕ НЕ БАЧКАШ В НАП И НЕ СИ УШЕ И ЩЕ СИ ОТТЕГЛЯ ПОСТ-ПРОСТОТИИИТЕ.....САМО ГО КАЖИ ТОВА......И ГО ДОКАЖИ...ЗАЩОТО АЗ МОГА ДА ГО ДОКАЖА.....

Както казах по-горе, нищо няма да отричам. Още по-малкото пък да доказвам. Не карам никой да ми вярва.

Аз пък си мисля същото за теб. Изглежда много подозрително това обвинение в съпричастност към НАП и другите служби... (Шегувам се, да не помислиш, че това е хейт, насочен към теб.)
 
Re: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Аз па съм на мнение, че точно заради това бездействие се стигна до бума - нямаше такъв държавен натиск върху бизнеса. И ако се беше запазило бездействието вероятно щяхме да минем по-леко през кризата. :)

PS: Забравих да кажа евала на баце Мишо! Поздрав!

[video=youtube;41FGrHDLJLA]http://www.youtube.com/watch?v=41FGrHDLJLA[/video]

Човек ти доколото знам си с икономическо образование. Извадено от учебника е че една здрава икономика се базира на около 50% производство (всичко вкл храни, ако може и за износ още по перфектно), 10-15% недвижими имоти максимум (наеми строителство всичко) и 35-40% сектор на услугите... По времето на бума в БГ то се изсипаха много пари но кофтито е че се изсипаха предимно в имоти някой даже си мислеха че сме открили перфектно перпетум мобиле ... Ролята на държавата трябваше да бъде да охлади този сектор за да се влеят пари в производството... и сега щяхме да сме много по добре

Една Англия дето е остров произвежда 60% процента от всичките си храни и 80% от основните си храни ние мисля че внасяме към 70%
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Абе тя темата за условията за бизнес в България, пък повечето се отплесват от темата и разясняват какви са икономическите процеси в капиталистическите страни, само че го преписват директно от учебника, без да разсъждават и се отклоняват от темата.
Какви перпективи за разветие предлага и може да предложи страна като България.
Държава, която не се е очистила от соц политическия си елит.
Елит, който създаде условия за натрупване на първоначален капитал само на определен кръг хора и от социалисти се превърнаха в демократично мислещи капиталисти.
Какъв е този преход вече 22 години демокрация и няма никаква стабилност в политиката и икономиката, постоянно се менят закони, до обед един след обед друг.
Целия преход е един фарс. Защото не може един строй да се смени с друг по мирен начин.
Няма значение кои са били на власт след 90-та година, имената нямат значение, щото властта не е сдадена, а се държи още от стария елит.
Това е една мафиотска държава, която е враждебно настроена към малкия и средния бизнес!
Всичко в БГ намирисва на корупция и мафия. Като започнем с разпределянето на бюджета, обществени поръчки, усвояване на европейски фондове, привличане и лобиране за чуждестранни бизнес партньори, и т.н и тн.
Търговията, там горе по високите етажи на властта е най-доходоносния мафиотски бизнес.
[video=youtube;Tj3Z_HHUuB4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Tj3Z_HHUuB4[/video]
 
От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Филма няма нищо общо с книгата, като идеи. По правило, филми по книги се правят за гледаемост, а не да представят идеите на автора на книгата.

Да, четох, че продуцента на филма не е бил съгласен с автора на книгата (видял е фашистка пропаганда в книгата) и е направил филма съгласно неговата омраза към фашизма (филма се е превърнал в пародия на фашистката идея - онези насекоми са напълно невинни, метеоритите не ги пращат те, все едно да обявиш война на хората от Бахамите за това, че е дошъл ураган от района на техния остров и е разрушил града ти).

Книгата ми е в списъка за четене, но проблема е, че в същия списък има още много други книги... Времето не стига за всичко. А аз не успявам да го управлявам много добре.

За гласуването Иван Попов има интересна статия по въпроса.

И за да не ни обвинят в липса на демокрация се налага да позволяваме на всички (независимо от невежеството им) да гласуват.
 
От: От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Я пак ? Моля ? Колеги защо говорите глупости ? Това по коя медия го чухте че всички държави са като нас ? Някой от вас двамата изобщо излизал ли е в някоя западно-европейска демократична капиталистическа страна, или даже и да е в някоя от бившия соцлагер, да видите как живеят хората и как се стимулира малкия и средния бизнес ? Защо говорите наизуст ? Всяка година имам излизане из европата с дълъг престой, и мога само да ви кажа че хладилниците на пенсионерите им са пълни за разлика от нашите пенсионери, и нивото на образователната и здравната система е на космически разстояния от нашата, хората там знаят какво е истинска демокрация а тук демокрация не съществува.

Пишеш, без да си вникнал в написаното от мен. Аз обсъждам цялостната система. А не отделни държави. На едно дърво с орехи има и фира, и перфектни плодове. Като кое ще е повече, зависи от много фактори. Но все е и ще е орех. Няма как да стане банан или домат.

Искам да ме стимулират като ми разкарат бюрокрацията от пътя.
Искам да ме стимулират, като в Народното Събрание не се изнасят политически речи - не са на партиен конгрес!, по цял ден, особено в дни, когато ги излъчват по телевизията или радиото, а да правят добри и работещи закони.
Искам да ме стимулират, като оправят образованието, като насърчават и развиват въображението на малките, за да станат личности, а не електорат.
Искам да ме стимулират, като си плащам здравните осигуровки, да не си сменят мраморната облицовка на административните сгради с тези пари, не си подменят компютрите и фотьойлите всяка година, а те да отиват за апаратура и лекарства.
Искам да ме стимулират, като с моите пари не си купуват тоалетна хартия в администрацията.
Искам да ме стимулират, като си правят домашните на децата през работно време, поне хартията за принтер и копир да си купуват и носят от в къщи. А не с моите пари от данъци.
Искам да ме стимулират, като шефовете на МВР се возят в нормални автомобили, а не в луксозни, пък редовия персонал в патрулките да се чуди как да изкара смяната с 5 л бензин.
Искам да ме стимулират, като всеки започне да си върши работата, за която получава пари, взети от мен, под формата на данъци и акцизи.
Искам да ме стимулират, като труда на майките по отглеждане на дете се приравни с най-тежката категория труд.
Искам да ме стимулират, като въведат в Градския транспорт реално таксуване, според броя пропътувани спирки.
Искам да ме стимулират...
Искам...

НЕ искам да ме стимулират с пари!
 
От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

:!:
Вероятно си написал хубава дублика, но аз принципно не чета повече от 50-на думи.
Защо не чета, защото другото е талаж, поздравления, надявам се да не ме глобиш, като ''подронващ авторитета на заплата-плащащите'' полуфабрикати, оитващи се да завържат микробизнес.

ХЕПИ, КАЖИ МИ ОФИЦИАЛНО, ПРЕД ВСИЧКОТО АДУДИТОРИЯ, ЧЕ НЕ БАЧКАШ В НАП И НЕ СИ УШЕ И ЩЕ СИ ОТТЕГЛЯ ПОСТ-ПРОСТОТИИИТЕ.....САМО ГО КАЖИ ТОВА......И ГО ДОКАЖИ...ЗАЩОТО АЗ МОГА ДА ГО ДОКАЖА.....

/офтопик/
Искам да кажа мнението си за Хепито, понеже е винаги '''разбирач'' по всичкология.
Повечето му дублики определено са полезни и има множество добри попадения , директно в целта, обаче, въпреки полезните му дублики, яко си мирише, че неустановения полов обект е зависим от заплатата си на края на месечието (или както му е термина, разпространен, сред плебеите с образование). И пуска от край време предупредителни постове за това как, кой, къде, кога би се глобил от местните органи....

Та на никой ли не му е минавал през акъла, че Хепито е Ушенце, само му погледнете постовете, изискани, тишично бюрократични построени и никога не съм виждал хейт.... Странно...

Всеки, който чете форума редовно му е станало ясно че Хепито е от НАП
Ама не си прав за заплатата, щото познавам нападжии, дето "изкарват" доста добри пари и могат и без заплата да си живеят над средното ниво.
Заплатата им идва като бонус за "добре свършена работа".
Само, че като са облечени с власт са много наперени, ама като ги изгонят за корупция и останат без работа са жалка гледка.
 
От: От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Може да са малко по-добре от нас (за сега), но това ще трае временно. Има нещо по-ценно от пълния (за сега) хладилник и това е свободата. А свободен ли си, можеш сам да си напълниш хладилника (когато се изпразни), а не да чакаш държавата да ти го напълни.

Няма да е временно. Просто тамошните управници няма да допуснат никога държавите им да достигнат нашето дънно ниво. Просто политиците им имат подготвени алтернативи. Но какво да сравнявам държави които са на светлинни години от нас... Безмислено е. И да - при тях свободата си я имат. А тук я няма. Човек когато обиколи света и поживее малко навънка, разбира какво е истинската свобода и демокрация. Тука такива понятия са изкривени и не съществуват. В България думата "демокрация" е една илюзия която не съществува. Още веднъж ще повторя, че ако навънка е зле - то сънародниците ни няма да бягат. Жалкото е че тук остава застаряващо население и престъпници както писах в по горния пост.
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

И аз честно да си кажа отдавна имам съмнения за хепито. Не знам нап ли гап ли, ама пише много - казва малко :) А и често конкретиката му бяга силно, къде умишлено, къде не.
Иначе е полезен бил и от нап :twisted:
 
От: От: От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Аз обсъждам цялостната система. А не отделни държави. На едно дърво с орехи има и фира, и перфектни плодове. Като кое ще е повече, зависи от много фактори. Но все е и ще е орех. Няма как да стане банан или домат.

Искам да ме стимулират като ми разкарат бюрокрацията от пътя.
(...)
НЕ искам да ме стимулират с пари!

За съжаление към момента хората, които разбират това, което пишеш са твърде малко. Няма критична маса. Мнозинството пускащи бюлетини искат да ги стимулират с пари - да се вземат от лошите богати капиталисти и да се даде на бедните (мнозинството се има за бедни).

Разликата между отделните държави е хората. В по-развитите държави, освен че бюрократичните пречки са малко по-малко, хората са по-добре образовани и по-производителни. Има и още куп фактори. Обществото (и в частност икономиката) е сложна нелинейна динамична система и е трудно да се изброят отделни фактори и съответните им коефициенти на тежест.

Във всички държави мнозинството на гражданите биха гласували за тези политици, които обещават да "помагат", да "стимулират". Представи си дебат между двама политика. Единия казва "Аз ще направя така, че държавата да пречи по-малко". А другия ще му се изсмее "Аз пък ще направя така, че държавата да помага". И невежите глупаци фенове на социализма веднага ще изберат втория.
 
От: Re: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Човек ти доколото знам си с икономическо образование. Извадено от учебника е че една здрава икономика се базира на около 50% производство (всичко вкл храни, ако може и за износ още по перфектно), 10-15% недвижими имоти максимум (наеми строителство всичко) и 35-40% сектор на услугите... По времето на бума в БГ то се изсипаха много пари но кофтито е че се изсипаха предимно в имоти някой даже си мислеха че сме открили перфектно перпетум мобиле ... Ролята на държавата трябваше да бъде да охлади този сектор за да се влеят пари в производството... и сега щяхме да сме много по добре

Една Англия дето е остров произвежда 60% процента от всичките си храни и 80% от основните си храни ние мисля че внасяме към 70%

Аз България не я гледам от икономическа гледна точка щото тука нищо не е както трябва и повечето неща не са на икономически и пазарен принцип. Тази работа ме съмнява да станеше щото дори и хора, които произвеждаха наливаха парите си в коли и имоти. Като удари кризата и ГЕРБ забавиха разплащанията към фирмите те нямаха от де да взема пари да се разплатят с доставчиците си - всичко в имоти.

Друго което е, че повечето от т.н. строителни предприемачи бяха хванати от кол и от въже и нямаше да се оправят с производство. Производството от своя страна може да се окаже доста губещ бизнес при положение, че няма защита от държавата, която е като разграден двор всеки внася контрабанда от дето свари и подбива родните производители.

Имаше случай преди време предприемчиви българи внесли от Полша опасни картофи дето не стават и за прасетата по 4ст. килото и ги продаваха тук на по-ниски цени от българските които залежаваха по складовете и ги изхвърляха докато в Софето рупахте полските. После ходи произвеждай картофи. :)

Вие с Блекито сте по-навътре в нещата и не твърдя, че съм прав, но те тава е моята гледна точка като пишман икономист.:)
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Генста, дет се вика картинката струва повече от 1к думи:

photo_verybig_3377.jpg
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Генста, дет се вика картинката струва повече от 1к думи:

Виж файлът 4899
Мдам, край мен има над 2 000 декара, закупени от кипърска офшорка за по 80 евро/кв м с идеята да се продадат по 120 евро/кв м.
Ама балоня се цъкна. :p
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Генста, дет се вика картинката струва повече от 1к думи:

Виж файлът 4899

Е да де из нали това казах ама с други думи. При положение, че тези чуждестранни инвестиции бяха с цел закупуване на имот Сергей Баба и 40-те разбойника какво трябваше да направят за да ги вкарат в производство при положение, че те не са били първоначални с такава цел? :)
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Много неща - но проблема е че не са далновидни, а и да бяха нямаше да го направят - те точно трябваше да задържат буума в граници и да го омекотят - но всички правителства следват Кейнсианството, така че края пак щеше е този.


Като цяло можеха да обложат с високи данъци спекулативните сделки, можеха сложат данъци по кредити за НИ, можеха да не стимулират със социални дейности а да правят програми по преквалификации, създаване на алтернативни производства, както производства с висока добавена стойност, да направят реформи.... Много неща!! Те просто нищо не направиха, освен си пълнят гушите :) Така, че който и да бе там се същата.

Ако ти е интересно - гледаш тук http://www.youtube.com/watch?v=-5ikL1X5O-Q&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C всичко е мо та мо и се получи - клипа е от 2008 - просто целия този ръст беше външен, много малко имаха пръст прав-то
 
От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Проблеми имах и не знам що не ми ги извади.

А иначе цяла тема пуснах преди http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=36015
 
От: От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Най-напред бих искал да благодаря за вниманието към моята скромна личност.

С писанията си целя на първо място да покажа колко са сложни, безсмислени, объркани и несправедливи законите.

И ако може да спестя на хората глобите и излишните разходи, да предотвратя несправедливото обогатяване на държавата (=мафията) за сметка на гражданите. Всеки лев, който остава извън разпореждането на държавата, прави всички нас по-богати. Всеки лев, който влиза в черната дупка, наречена "държавна хазна", удря всички нас (с изключение на престъпниците и легалните престъпници, които смучат от държавния бюджет). Аз искам да живя в общество, в което хората не са роби на империята на злото, която ги е поробила. Искам да живея в общество, в което хората са образовани, гласуват на база познанията си в областта на икономиката и други науки и т.н. Това няма да стане, но нищо не ми пречи да си помечтая... Може би след няколкостотин или няколко хиляди години ще се случи, но не очаквам да е през моя живот.

Познаването на законите прави възможно да ги заобикаляме (да си спестим много неприятности) или да ги спазваме (и така да си спестим глобите).



Няма да се оправдавам, че не съм доносник, не работя за НАП, не ряботя за Държавна сигурност, не работя за американските тайни служби, не работя за тайните служи на други държави, не съм от масоните, не съм извънземен и т.н. На никого не вярвайте, даже и на мен. Даже и аз понякога не си вярвам... Може пък да съм таен агент на европейската империя на злото, но да не си спомням от съображения за секретност?

Обаче това с хейта няма да го подмина. Каква е дефиницията ти за хейт? Защото в много мои писания пиша за това какви овце са множеството хора, как са виновни за бездействието си, с което са допуснали съществуването на тези купища закони (включително, но не само законите за victimless crimes), как всеки народ си заслужава империята на злото, която го е поробила и т.н. Това не е ли хейт? Или имаш предвид хейт, който е насочен към определена личност от форума? Защото наистина не си спомням да съм обиждал някого.
Вероятно, законите на съответната държава са доста объркани, както и вашите тълкувания за тези закони. Все пак, вие сте в пълното си право да пускате афф. линкове (които са в директна конкуренция на админите), но основната комисионна, все пак остават глобите от интернет заяците, та така ще бъде офермана солидна заплата...или греша?..
 
От: От: От: Бизнесът буквално се влачи по-дъното

Ако не го прочетеш как ще разбереш какво е? Второто изречение не го разбрах.

Разбирам омразата ти към агентите на НАП, обаче не смятам, че повечето от тях я заслужават. В крайна сметка те действат (или поне повечето от тях) в рамките на закона. На пръв поглед за законосъобразните им действия вина имат законодателите, които са написали законите. Обаче в крайна сметка истинската вина се разпределя между гражданите, които не са противодействали на законодателите да гласуват лошите закони. Не казвам, че депутатите са невинни. Казвам, че голяма част от вината е разпределена между всички граждани, които имат право на глас и право да бъдат избирани. Защо те са страхливци и егоисти. Страх ги е да влязат в политиката, защото ще се изцапат. И защото някой може да ги отстрани, ако започнат да гласуват закони в полза на гражданите (в ущърб на мафията и законната мафия).

Признавам си, че и мен ме е страх. И аз съм егоист, не искам да се жертвам за общото благо. Поради тази причина само си пиша по форумите мъдрите мисли, вместо да върша нещо реално. А дори и да вляза в политиката едва ли много хора биха гласували за мен. Те биха гласували на социалистите, които ще обещаят, че ще вдигнат пенсиите за сметка на лошите богаташи капиталисти, които експлоатират добрите бедни работници.

Успокоявам съвестта си с това, че проблемът е не толкова в липсата на свестни хора, които биха имали смелостта да влязат в политиката, колкото в това, че множеството хора са невежи и никога не биха гласували за някой, който им обещава да спре субсидиите, да спре "държавната подкрепа" на бизнеса и т.н. Вижте какво стана в Гърция когато държавата поиска да премахне бюрократичните пречки пред таксиметровите шофьори...



Както казах по-горе, нищо няма да отричам. Още по-малкото пък да доказвам. Не карам никой да ми вярва.

Аз пък си мисля същото за теб. Изглежда много подозрително това обвинение в съпричастност към НАП и другите служби... (Шегувам се, да не помислиш, че това е хейт, насочен към теб.)
Ебати сапунената опера разтегна, честно:) Давам ряпа за това и ще гласувам за теб, принципно, но тогава ще трябва да напуснеш НАП де:D

ПП. Давал съм ти наскоро и няма как да повторя:)
 

Горе