Автоматична промяна на база данни след PayPal дарение ?

tonib

Member
Ще започна първо с въпроса - възможно ли е това да се направи ? Не карам никого да ми помага - просто моля за начална насока - как ще стане ? Чрез създаване на какъв PHP файл или какво ?

Вариант 2 ми се струва доста по - прост за изпълнение.

Заглавието може да ви се стори доста объркващо, но ще обясня.

1) Възможно ли е да се направи така, че след като някой ми дари 5$ (примерно) през PayPal автоматично базата данни да се промяна на дадено място ?

Пример: Има някаква класация в сайт за нещо си. Стоянчо е на 457 място в класацията. На сайта е оповестено, че ако дари 5$ той ще премине 1 позиция нагоре. Той се възползва от това - дарява 5$ посредством PayPal и автоматично бива прехвърлян на предна позиция.


2) В случай, че това е невъзможно да се направи (съмнявам се да е невъзможно) ето вариант 2 за който се сещам:

Пример: Стоянчо има в страницата си поле за въвеждане на код. След дарението от 5$ той автоматично получава този код по имейл или по някакъв друг начин. Въвежда го и ЕВРИКА! - той е една позиция по-напред. Но тук се поставя и въпроса за това как да направя и така, че след повторно въвеждане на кода да не става нищо.

п.п.
3)Имам и резервен вариант 3 - Стоянчо праща 5-те долара, пише ми и аз ръчно променям базата данни, но смятам, че това няма да е удобно за нито една от двете страни.
 
От: Автоматична промяна на база данни след PayPal дарение ?

Чел съм им документацията на пейпал и ще ти дам следната насока:

1. Когато някой иска да плати - можеш да изпратиш параметър на пейпал, в който слагаш ид на клиента ти
2. При успешно плащане, пейпал те прехвърля към твоя страница номер 1, в която ти препраща и ид-то което си му пратил на влизане в пеъпал. Така можеш да отчетеш плащането като направено (не е 100% сигурно, но върши работа)
3. При неуспешно плащане, пейпал те прехвърля към твоя страница номер 2, в която пак ти препращатвоето си ид. Така знаеш че плащането е неуспешно

Имаче пейпал имат АПИ и там могат да се правят чудеса, но нямам опит
 

Горе