Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

mgrozdanov

Member
Изчезна ми стрелката в текстовите реклами в един от сайтовете. Прилича на това :arrow:, но е сива:) Тази, която наподобява плей бутон. Някой има ли идея как мога да я пусна отново?
 
От: Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

Говоря конкретно за текстовите реклами. Стрелката липсва от 10тина дена.
 
От: Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

Ами нали това ти казвам, че ти си си избрал рекламата ти да е текстова и толкова.. Не се сещам да има опция "Добави стрелка".
Ако е изглеждало по-добре преди, а сега не, а и си имал повече кликове преди, за разлика от сега, когато стрелката я няма, е нормално да питаш "Къде е стрелката?".

Адсенс си е афилиейт, който може да променя по всяко време изгледа на своите реклами. Така те тествам и анализират, сравняват резултатите и в последствие сигурно ще обмислят вариантът да има опция за избор. Сигурно се работи върху оптимизиране на кампаниите. Но с повечето кликове, следват и по-големите приходи за издателите и същевременно по-бързото изразходване на парите на рекламодателите, но пък по-бързата реализация и трафик за тях.

Това кое как ще се хареса от всички страни е трудно да се прецени и навярно промените ще продължат и занапред.
Е, това е моето мнение...
 
От: Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

Явно е така. Сега намерих информация по темата, че на над 5000 сайта е премахната стрелката от текстовите реклами. Е явно аз съм от тях :)
 
От: Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

Що бе, може да се чувстваш като един от привилгированите да участваш в общия експеримент, тази бройка не звучи толкова огромна.
При мен са такива:
2013-09-27_122139.jpg
Вярно преди стрелките бяха 3, но сега като се мине с мишока се разтягат и си показва пак кръгче със сладурска стрелчица :D

Едит: Сигурно си прочел Тази статия.
Е, те са ти го казали.. Просто онези стрелки явно не се харесват и няма кликаемост, затова Г решава да смени стратегията специално за теб с цел да се подобри, или поне да се опита нещо ново :)
 
От: Адсенс - стрелката в текстовите реклами изчедна

Да, точно тази тема четох, но и на други места имаше информация. По скоро не е експеримент, а са махнали стрелките на сайтове с висок CRT%. Факт е и спад поне с 50% след махането на тези стрелки, но това е положението. Вече съм претръпвал няколко пъти и не ми прави такова впечатление :)
 

Горе