"Азе спечелих от тотото, нема работим повече" - петъчна тема

cross

Well-Known Member
Пускам телевизора и гледам лотариите на Васил Божков по двете национални телевизии. Не стига, че искаш да гледаш един сериал за целия ден, щото другото са само индийски продукции, които се продават на килограм или турски помии, от които освен циганите да взимат имена за децата си май друго не се случва, ами и в рекламното време слушам само за бай Сульо, който спичелил идин мильон и вече "ще си промени коренно живота" с тази "бомбастична сума".

Проста сметка показва:
Печелиш 1,000,000

200,000 директно отиват да нов апартамент, щото си живял в коптор барабар със свинйете, а това вече е под нивото ти
100,000 отиват за кола (ако си една идея по-малко тъп, иначе разходите може да скочат двойно и тройно), щото голфа трябва да го буташ, а богаташите така не правят
20,000 отиват за екскурзийка, щото преди си ходил само до кокошарника и обратно и сега давай като невидял в хотела с порцеланови чашки...ма в бизнес салона с включени храни и напитки през целия ден и ще пълниш чувала с храна

Купиш нови дрехи, айфони, раздаваш на роднини, които вече стават необичайно близки с теб и 400бона са хвръкнали. Оставаш с малко повече от 500 000.
От тука се почва. Викаш си "аз по 1000 лева ще харча от тях, ще ми стигнат до края на живота". Да, ама щото си тъп се оказва, че не си сметнал 500те лева такси на входа, още 500 за поддръжка на колата, плюс няколко хилки като се прецака нещо по нея, както и някои дребни работи като ремонтче на стаята и до тука са над 1000 на месец. Демек ако ти стигнат за 5 години всичките пари си голям късметлия. После оставаш с кола за фасада, апартамент, за който ще трябва да работиш денонощно и накрая няма да успееш и ще продадеш всичко, ще се върнеш в коптора и ставаш по-депресиран от преди.

Та така ако искаш да си промениш коренно живота. Да не говорим, че половината от тези печалби са на хора-фантоми.
 
Аз все ме навява мисълта, че тия пари не ги печелят наистина. И все от някакви села и циганори и чифути дето български едвам говорят, това съм виждал по ТВ и аз. За тея билетчета аз имах Еврофутбол пункт няколко години и съм продавал нали много хиляди билети, еми никой нищо не спечели :) за 3 години. Спомням си една печалба 100 лв и една 200 лв, друго нямаше. Обаче си спомням и че за 2014 година билетите, които бяха предвидени за цялата година се продадоха още през 2013 и имаше криза за билети докато напечатат тиражите. Търка народа здраво ама така е сиромаха най-лесно се лъже и му се взимат парите.
 
Купуваш с всичките пари апартаменти и ги обзавеждаш . Пускаш ги под наем - живееш с колкото събереш от наем. После ако искаш си събирай за кола , почивка , твои апартамент и тн и тн.
 
Данък глупост се нарича това, що се вживявате изобщо.

Един път съм търкал такъв талон и то, защото ми го подариха. Естествено не спечелих. Пари за такава глупост не давам.

Сигурно ги печелят тия джакпоти, то така или иначе организаторите пак са на печалба дори и всичко да изплатят. То май врътката е, че печалбата не се изплаща на куп и най-вероятно зад всеки тираж стои фирма с капитал от 3 лева и 50 стотинки, собственост на офшорно предприятие. Плащат ти една част и после мистериозно фалират.

Иначе тия бабички и циганьори дето печелят са поставени лица, за да се лъжат баламите и да се припознават в тях. Един мой познат работеше в дистрибуцията на тези глупости, вика по магазините като пристигнем с колата и се пълни с народ, веднага ги изкупуват, преди да оправим документите с магазинерите...
 
Най-лесното е да се отървеш от телевизора. От къде намирате време да го гледате, че и да пишете за това тук!
 
Не съм запознат с лотариите, обаче веднъж докато закусвах срещу касите един сандвич във Фантастико , нек'ъв до мен спечели 10к и се развика от радост, иначе се съмнявам наистина да им дават по-големи суми от 100к .

BTW. 1 милион лева не са чак толкова много пари, ако погледеш малко по-отгоре.

1 000 000 Bulgarian levs =
630 250 U.S. dollars

600 000 долара е един средно голям офис в Хонг Конг например.
 
Последно редактирано:
BTW. 1 милион лева не са чак толкова много пари, ако погледеш малко по-отгоре.

От друга страна обикновения българин робува с десетилетия за да заслужи привилегията да остарее с 10 пъти по-малка сума, и то в добрия случай. Да кажем се пенсионира на 60+ и ако е корав му остават още 20-тина години живот, а средната пенсия през 2016 е била около 350 лв. Тогава 350 x 12 = 4200 лв на година, или 84000 лв за 20 години. Кой доживее, кой не. Да ги закръглим оптимистично на 100 бона. Може заради инфлация и поради други причини реалната цифра след 20 години да е 4 пъти по-голяма, но като покупателна способност едва ли ще се подобри.
 
Ако изобщо пусна тв-то, то е твърдо фиксирано на Fox Life - там няма реклами на талончета, но пък фирмите за бързи кредити са 90% от рекламите в прайм тайма. Изводът: от гледането на бг тв се оглупява перманентно. Спрете сега и потърсете лекарска помощ ако се затруднявате!
Сериали, които си струват наистина гледам само от замунда.
 
аз искам само да знам къде са тези евтини апартаменти по 200к ?
 
Из цяла София .... ?
трудно из цяла София. Пък и на cross-а именията са в Бевърли хилс
 
Най-лесното е да се отървеш от телевизора. От къде намирате време да го гледате, че и да пишете за това тук!

Телевизорът трябва за плейстейшъна :D
 
Ако гледаш по 120 квадрата , може и да не стигнат.
е 4членно семейство в 68 квадрата не става. Дори 96 са тесни.
 
Не че съм фен, но около мен двама души спечелиха.
Едната печалба беше 100к от билет Кеш*20, а другата 500к. от някакъв билет Пирамиди
Този билет със 100к лично го видях и съм 100% сигурен в изплащането му по банков път.
Даже се потърках в билета за късмет :) :) :)
За този с 500к нищо не мога да кажа освен, че след като се оказа, че печели момчето ... не съм го виждал повече :)
 
Време беше кроса да избухне :D

Между другото всички, които печелят от лотарията са безработни, а са изтъркали по минимум 1000 билетчета. Явно далаверата е да си безработен :Д
 

Горе