Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Test

Well-Known Member
Днес е Денят на народните будители. Празник имат всички хора от миналото и настоящето, които са помогнали по някакъв начин нашата нация да поумнее. Прави ми много неприятно впечатление как празникът се коментира от медиите. Според тях съвременни будители са само учителите и разни мухлясали поетеси, за които никой никога не е чувал. Върхът беше изказване на Магърдич Халваджиян в "Стандарт", който казва, че не виждал истински будители днес. Това вече ме изкара извън нерви. Някой в коментарите по-надолу уместно беше отбелязал, че съвременни будители има и днес. Той ги вижда в лицето на всички, които по-някакъв начин са помогнали на некомерсиалния проект http://chitanka.info/. Напълно съм съгласен.

Според мен празник имат всички, които безкористно работят за просвещението на нацията с риск да си навлекат големи проблеми. За наше щастие в България има много такива хора и на тях честитя днешния ден. Те си знаят кои са, въпреки че повечето от тях са принудени да останата анонимни.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Честно казано смятам, че основния проблем на днешна България (а и света) е не липсата на будители, а липсата на народ, който да ги разпознае. Будител е доста универсална дума и докато преди време моралните ценности са определяли конкретни хора като такива, то днес всеки вижда своя будител в различни, понякога абсурдни личности.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Народът по подразбиране винаги е заспал. Точно затова са нужни будители и когато се появят такива трудът им трябва да бъде признаван.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Докато има такива гнусотии като вип брадър, няма да има будители.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Будители има и винаги ще има, въпросът е дали ние сме дорасли достатъчно, за да ги разпознаем.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Докато има такива гнусотии като вип брадър, няма да има будители.

Точно заради такива гнусотии ще има будители. На всяко действие има равно по сила противодействие. Аз съм оптимист по този въпрос. В днешно време интернет дава огромно преимущество на хората, които са готови да споделят знания и опит. А будители не липсват, просто не ги виждаме.
 
От: Ако днес ги има, къде са? (будителите)

Заслужава си да се изгледа цялото

http://play.novatv.bg/programi/temata-na-nova/475997?autostart=true

Да, и аз го гледах преди малко. Това се чудя, защо дават ония тъпанари от вип брадър, вместо нещо по-стойнстно? Там са събрали най-големите боклуци и мизерници, гледах няколко епизода и някакви псевдо известни като някаква коза воче, дето за първи път я чувам с оная бездарната кали седят в кенефа и броят кой как сере, къде пикае и подобни простотии. Представете си какъв вип били :D По-големи идиоти на едно място не съм виждал откакто завърших училище :D
 

Горе